Petrescu reușește dubla și învinge Săgeata Stejaru

29 Aug. 2009, 20:13 Campionat

Porniți favoriți în întâlnirea de astăzi, de pe teren propriu, contra Săgetei Stejaru, FC Snagov a reușit să se impună la capătul unui meci în care a reușit câte un gol în fiecare repriză.
 

 

Meciul a început pragmatic, cu amândouă echipele mai mult concentrate pe faza defensivă și atente să nu primească gol. Cei aproximativ 800 de suporteri veniți să-și urmărească favorita au trăit primele emoții încă de la atacul tulcenilor din minutul 3. Lovitura de la colț l-a adus pe Posteucă față în față cu portarul, dar din doar șase metri trimite cu capul puțin peste. Gazdele reușesc să deschidă scorul după un corner dictat eronat de arbitru. Defapt minge ieșise în aut. Petrescu surprinde portarul cu călcâiul după o centrare la prima bară. Minutul 14 nu a adus doar modificarea scorului de pe tabelă, ci a adus și schimbarea arbitrajului în favoarea oaspeților. Din acest moment, bucureșteanul George Rădulescu a reușit să fie contestat de fiecare persoană prezentă la meci. Nou promovata Săgeata a fost împinsă de la spate de arbitru în atac, însă nenumăratele lovituri libere de la marginea careului dictate prea ușor nu au fost materializate.
 

 

Pauza le-a fost benefică alb-roșilor. Mult mai încrezători în ei, elevii lui Mihai Stoica au reușit să pună în pericol poarta lui Florin Olteanu. Șuturile lui Gigel Ene și Viorel Dinu II au ratat de puțin majorarea scorului. De partea cealaltă, Chițu a cărui evoluție a dat fiori fundașilor ilfoveni nu a putut înscrie singur cu portarul. Curileac a parat cu un reflex salvator o minge pe care scria 1-1. Snagovenii păreau mulțumiți de rezultat și se mulțumeau să se apere și să scape pe contaatac. Tactica le-a și ieșit, cu noroc ce-i drept, Florea a centrat de pe stânga în careu, mingea a fost scăpată de Olteanu și același Petrescu împinge balonul în plasă. Demoralizați, jucătorii Săgeții nu au mai pus în pericol poarta oaspeților, iar rezultatul i-a dat prilejul antrenorului Stoica să îl vadă la lucru și pe juniorul Popa, dar și pe nou întorsul la echipă, Rădulescu.
 

 

Victorie cu 2-0 din meciul de astăzi a fost cea de-a doua consecutivă pentru FC Snagov. Ilfovenii reușiseră etapa trecută să surclaseze Petrolul cu scor de neprezentare. Etapa viitoare elevii lui Mihai Stoica se vor deplasa în București, acolo unde vor întâlni decepția începutului de campionat, Sportul Studențesc.
 

 

De partea cealaltă, Săgeata Stejaru nu a reușit să obțină decât un singur punct în aceste prime trei etape, egalul din deplasare de la Ploiești fiind singurul punct acumulat de echipa condusă de Aurel Șunda. Etapa viitoare, tulcenii vor primi vizita Râmnicului Sărat.
 

 

Articol și foto de Marius Anghel
 

29 Aug. 2009, 20:13 Campionat
Pe aceeași temă