„Pentru 100 de mii de euro, Martac poate pleca oriunde din vară!”

Mihai Andries 09 Feb. 2013, 11:07 Campionat

Scandalul dintre Oțelul Larissa și Corona Brașov în cazul transferurilor lui Martac și George Ștefan la gruparea brașoveană pare să nu se mai sfârșească, în condițiile în care judecata a început de la mijlocul toamnei trecute și încă nu s-a dat un verdict. Subiectul este unul fierbinte, care ține în suspans toată seria a doua, deoarece o decizie nefavorabilă Coronei, putând deschide drumul spre promovare echipelor aflate de la locul 3 în jos. Asta pentru că în cazul în care se va dovedi că actele de transfer nu sunt valabile, atunci ar însemna că Martac a fost folosit pe fals, ceea ce ar duce la pierderea la masa verde a meciurilor în care dreptul său de joc a fost contestat, în speță cele cu FC Argeș și FCM Tg. Mureș. Ținând cont că au mai existat precedente de aceste fel, vezi cazul cu extracomunitarii Caracalului de acum câteva sezoane în care Comisia de Disciplină s-a autosesizat și a sancționat echipa olteană retroactiv și pentru restul de meciuri, lucrurile ar putea degenera pentru brașoveni și numărul de puncte pierdute ar fi și mai mare, dar sperăm că nu se va ajunge atât de departe. În cazul în care actele de transfer vor fi validate, Corona va avea altă problemă, cea a achitării contravalorii acestor jucători către clubul prahovean, suma în discuție fiind de 80.000 de euro.

 

Teodorescu dixit: Martac disponibil 100.000, Ștefan la Liga a VI-a sau se lasă de fotbal

Pe acest fond vin o serie de noi declarații ale președintelui Oțelului Larissa, Adi Teodorescu legate de situația lui Martac și Ștefan. „Țin să aduc o serie de lămuriri în privința situației cu Corona. La acest moment, Martac este transferabil la orice echipă din România și de peste hotare pentru suma de 100.000 de euro. Cine achită suma asta îl ia definitiv din vară. În schimb, George Ștefan nu este transferabil niciodată, indiferent de sumă și de cine îl cere, chiar și Real Madrid. Cât mai are contract cu Oțelul Larissa, adică doi ani, el va mai juca doar la echipa mea, indiferent că vom juca numai în Liga a VI-a până atunci. Nu îi convine, poate să se lase doi ani și după aia pleacă unde vrea.” au fost cuvintele lui Teodorescu.

 

Istrate, dat gratis la Târgu Mureș

Președintele clubului prahovean a ținut să aducă lămuriri și în privința lui Istrate, care a fost și el sub contract cu Oțelul Larissa. Mijlocașul a evoluat în tur la Unirea Alba Iulia, ajungând din iarnă sub culorile FCM-ului din Târgu Mureș.

„Istrate a plecat gratis la FCM Tg. Mureș și este definitiv jucătorul lor fără nicio pretenție financiară, pentru că eu respect oamenii care au valoare în fotbal. Aurelian Băbuțan este unul dintre conducătorii de viitor din România, iar viceprimarul Claudiu Maior s-a ocupat tot timpul de echipă și a pus în suflet în ceea ce a făcut” a declarat Teodorescu.

 

L-a preferat pe Stere în locul lui Bona

Acesta a ținut să mai adauge și un posibil motiv al problemelor apărute între cele două tabere în ultimele luni, referindu-se la actualul antrenor al Coronei și situația de pe banca tehnică a grupării brașovene.

„Eu l-am vrut pe Stere antrenor principal la Corona, deoarece am considerat că are potențial și este un simbol pentru fotbalul din Brașov și din punct de vedere tehnic fotbalistic a ajutat la promovarea echipei Corona mai mult decât antrenorul principal Bona. Bona va antrena în județul Brașov și în fotbal doar cât va mai avea susținerea președintelui Szakal. Fără Szakal, Bona nu mai era antrenor pe nicăeri” s-a confesat Teodorescu.

„Va veni vremea când voi arăta niște înscrisuri care vor arăta cine este adevăratul vinovat în cazul Corona vs Oțelul Larissa” a încheiat acesta

 

Articol de Liviu PĂ‚TRAȘCU

Mihai Andries 09 Feb. 2013, 11:07 Campionat
Pe aceeași temă