Penalty-ului care a fost, dar n-a fost a aruncat în aer meciul Voluntari – Academica. Lovitură de pedeapsă pentru oaspeți, gazdele protestează și arbitrul anulează decizia

Marius ANGHEL 03 May. 2015, 12:25 Campionat

Partida FC Voluntari – Academica Argeș, scor 1-1, disputată sâmbătă în etapa a 5-a din play-off-ul Seriei 1 din Liga 2, foarte importantă pentru edificarea sau complicarea situației promovării în Liga 1, a fost marcată de un scandal uriaș.

Oaspeții au sărit în sus de bucurie atunci când, în minutul 34, au primit penalty, la scorul de 0-0, iar fundașul Mitache de la Voluntari a încasat un cartonaș galben. Gazdele au protestat, arbitrul Dan Florin Dreve, din Cluj, s-a răzgândit după ce s-a consultat și cu asistentul, a anulat penalty-ul și a acordat lovitură liberă indirectă pentru ilfoveni și cartonaș galben atacantului Guerra Rodriguez, de la Pitești, pentru simulare!

Acest ultim amănunt este foarte important pentru că, peste numai patru minute, în urma unui fault, fotbalistul spaniol de la Academica a mai primit un galben și a fost eliminat, iar piteștenii au evoluat până în minutul 63 (când Sorin Rădoi, de la gazde, a văzut la rându-i roșu) în inferioritate numerică.

Cele două eliminări au cântărit mult și în economia jocului. Liderul a deschis scorul în startul reprizei secunde, atunci când era în superioritate, prin Marius Matei (58), iar Academica a egalat pe final prin Vezan (89) după ce Sorin Rădoi (63) a fost și el trimis mai devreme la cabine pentru cumul de galbene.

După rezultatul de sâmbătă, FC Voluntari își menține avansul de cinci puncte față de Academica Argeș, 64 față de 59, însă cele două echipe se vor întâlni și sâmbăta viitoare, la Pitești. Apoi vor mai rămâne încă patru etape de desfășurat. Argeșenii aveau nevoie de victorie pentru a se apropia de ilfoveni încă din această rundă, pentru că îi suspectează pe aceștia de jocuri de culise și cred că o victorie etapa viitoare, când e programat returul, nu va fi suficientă.

Președintele argeșenilor, Dan Lăzărescu, a izbucnit după meci la „Sport Total FM”: „Nu-mi fac eu griji pentru meciul direct de săptămâna viitoare. Dar, veți vedea, în afară de partida următoare, Voluntari nu va mai pierde niciun punct până la final!”. Lăzărescu, el însuși fost arbitru internațional, a acuzat delegarea de către FRF, la acest derby al promovării, unei brigăzi fără experiență. „M-am săturat de experiențe! Vă spun că 90% din greșeli se fac din cauză că arbitrii n-au valoare!”, a mai acuzat Lăzărescu la același post de radio.

Articol scris de Matei UDREA
Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 03 May. 2015, 12:25 Campionat
Pe aceeași temă