Pas important pentru Pandurii! Echipa gorjeană a învins Miroslava și nu mai e pe loc retrogradabil. Bogoi: „Acum depindem doar de noi”

Pas important pentru Pandurii!** Echipa gorjeană a învins Miroslava și nu mai e pe loc retrogradabil. Bogoi:

După patru rezultate consecutive de 1-1, Pandurii Târgu Jiu a învins, sâmbătă, în cadrul etapei a 33-a, cu scorul de 1-0, contracandidata Știința Miroslava și a urcat deasupra liniei care asigură menținerea în eșalonul secund.

Singurul gol al partidei de la Motru a fost marcat de Drilon Cenaj, în minutul 72. Intrat de puțin timp pe teren, mijlocașul bosniac a încris golul victoriei cu ieșenii, cu un șut plasat, de la 20 de metri. Până la faza respectivă, ambele echipe au trecut pe lângă deschiderea scorului, cele mai mari ocazii fiind consemnate în finalul primei reprize, când lovitura de cap a lui Viorică (42) și șutul lui Raiciu (45) au fost respinse, de sub transversală de portarii Moga, respectiv Târnovanu. În prelungiri, gazdele se puteau majora avantajul, dar Pîrvulescu și Lemac au ratat din poziții ideale.  

S-au distanțat la trei puncte de Miroslava

După acest succes, Pandurii s-a distanțat la trei puncte de Miroslava și a depășit Metaloglobus București, având avantajul rezultatelor din meciurile directe.

„Sunt fericit pentru cele trei puncte. A fost un meci disputat, între două echipe care au în componența lotului foarte mulți jucători tineri. Jocul a fost sub semnul echilibrului foarte mult timp, cu ocazii de o parte și de alta. Au fost momente de joc bun, dar și greșeli, de ambele părți. După gol, jocul a decurs în favoarea noastră. Am câștigat, iar acum privim cu încredere finalul sezonului”, a spus Adrian Bogoi.

Antrenorul echipei Pandurii crede că elevii săi au scăpat de presiune, o dată cu acest succes. „Era o presiune care apăsa asupra băieților. Această victorie e foarte importantă. Nu mai suntem pe loc retrogradabil. În momentul de față, nu depindem decât de noi, nu mai stăm la mâna rezultatelor. Mai sunt etape de jucat și sper să acumulăm cât mai multe puncte. Ne așteaptă etapa viitoare un meci greu la Suceava, sper să câștigăm, apoi vom avea asigurată victoria, cu ASA Târgu Mureș”, a completat Bogoi.

După 33 de etape, Pandurii se află pe locul 15, primul de deasupra locurilor retrogradabile, însă se află la egalitate cu Dacia Unirea Brăila și Metaloglobus București, cu 34 de puncte, echipe care se află în față și în spate în clasament. Etapa viitoare, gorjenii joacă în deplasare la Foresta Suceava, ultima clasată.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă