Pandurii, surclasată de sfătuitorul lui Condescu. Bogoi a găsit explicația pentru eșecul drastic de la Călărași: „Trei sfeturi dintre jucătorii tineri au 60 kg”

Pandurii Târgu Jiu a suferit, în etapa a 9-a, cea mai drastica înfrângere din acest sezon, scor 4-0 în deplasarea de la Dunărea Călărași. Fosta prim-divizionară din stagiunea trecută a fost preluată, după retrogradare, de Cristian Pustai, nimeni altul decât antrenorul care a ajutat, pe finalul sezonului trecut, echipa gorjeană prin sfaturile sale de la analiza video a jocurilor, deși nu avea nicio funcție oficială la club.

Pustai a rămas în relații bune cu președintele Marin Condescu din perioada în care a antrenat Pandurii în Liga 1, în 2013-2014. Pustai a devenit atunci vicecampion național cu gorjenii, pe care i-a calificat ulterior și în grupele Europa League. „Știu că domnul Pustai este alături de noi! Întrebați-l pe dânsul, mai multe”, spunea, în  aprilie 2019, Bogoi despre cooptarea, neoficială, a lui Cristi Pustai în stafful echipei gorjene.

La Dunărea Călărași a ajuns, în vară, odată cu Cristian Pustai și fostul președinte al gorjenilor, Eugen Pîrvulescu. Acesta nu a rămas însă în relații bune cu Marin Condescu, cu care a avut, în ultimii doi ani, diverse conflicte verbale.

Adrian Bogoi: „Trei sferturi dintre jucători au 60 kg”

La meciul de la Călărași, Bogoi a acuzat faptul că juniorii săi sunt firavi. „Am început foarte bine jocul. Am avut și o ocazie mare prin Șendroiu, care s-a accidentat ulterior, iar în momentul în care introduc alt jucător se schimbă întreaga dinamică a jocului nostru. Am luat și două goluri din faze fixe. Păcat că suntem naivi în apărare. La fiecare meci sunt jucători care fac greșeală după greșeală. Luăm goluri simple, din faze fixe, chiar dacă facem antrenamente specifice pentru a evita acest lucru. Ne-a lipsit și Kazuki, accidentat. Mulți dintre jucătorii care îi înlocuiesc nu se ridică la nivelul eșalonului secund și astfel pierdem mijlocul terenului. Sunt mulți care vin de la juniori și e greu să câștige contactele. Trei sferturi dintre ei au 60 kg, iar la contacte unu contra unu, sunt dați la o parte”, a spus Bogoi, conform pandurul.ro.

După 9 etape, Pandurii are doar patrupuncte, iar runda viitoare va primi vizita Petrolului Ploiești.

Banii de la acționari întârzie, autocarul abandonat în drum

Pe lângă situația critică din clasament, echipa gorjeană continuă să fie în colaps financiar, în pofida faptului că, de două săptămâni, Curtea de Apel Craiova a decis, prin decizie executorie, ca acționarii clubului trebuie să achite suma de 3,2 milioane de euro, reprezentând cotizația aferentă anilor 2014-2017.

În lispa banilor, care întârzie să intre în conturi, autocarul echipei Pandurii, care s-a defectat, a rămas, efectiv abandonat, pe marginea drumului, în comuna gorjeană Dedulești. CS Panduri nu doar că nu a avut bani să-l repare, dar nici măcar să plătească o firmă care să tracteze mijlocul de transport al echipei.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: AFC Dunărea Călărași

Pe aceeași temă