Pandurii nu-și găsește cadența pe teren propriu, la Motru! În patru jocuri a strâns doar două puncte. „Va veni și vremea când vom câștiga acasă”

Pandurii Târgu Jiu a remizat, sâmbătă, scor 1-1, cu CS Afumați, în etapa a 8-a a Ligii 2. A fost de-abia al doilea punct obținut de gorjeni pe teren propriu. La Motru, echipa antrenată de Adrian Iencsi nu-și găsește cadența și a avut din nou probleme în primul sfert e oră, așa cum s-a întâmplat și în precedentele trei jocuri.

În meciul din etapa a 8-a, oaspeții au trimis de două ori balonul în bară, în minutele 5 și 13, prin Vlada, respectiv Dedu. Ilfovenii au mai avut o ocazie imensă în minutul 20, când balonul trimis cu capul de Vlada, din 5 metri, a fost respins, de la firul ierbii, printr-un reflex de excepție, de Stanca. Contrar cursului jocului, Pandurii a deschis scorul, în minutul 31, la primul șut pe spațiul porții, prin Dănăricu, a cărui execuție, de efect, de la 17 metri, a poposit în plasa laterală.

Impulsionați de gol, elevii lui Iencsi puteau majora avantajul în finalul primei reprize, când balonul reluat, slab totuși, de Dodoi, din cădere, a fost respins de pe linia porții de oaspeți. Începutul părții secunde a aparținut tot oaspeților, dar Stanca a intervenit salvator la șutul lui Perju și la lovitura de cap a lui Vlada. Pandurii a replicat prin Dănăricu (53), al cărui șut, din 9 metri, a lovit bara laterală, și prin Rus, balonul trimis de acesta, din unghi, fiind respins cu piciorul de portarul Marinescu.

În minutul 77, arbitrul Cristian Georgescu a dictat, ușor, lovitură de pedeapsă la căderea lui Patriche, iar Vlada a egalat de la punctul cu var. În prelungiri, ambele echipe au trecut pe lângă victorie: dacă Manole, scăpat din marcaj, n-a găsit cadrul porții din poziție ideală, Dodoi a trimis balonul, din unghi, cu capul, direct în abdomenul portarului, chiar la ultima fază.

Iencsi: „Acest egal e ca o victorie pentru mine!”

S-a încheiat 1-1 și Pandurii a bifat a doua remiză pe propriul teren, după cea cu Chindia Târgoviște (3-3), din etapa a doua. Între cele două egaluri, gorjenii au pierdut acasă cu Academica Clinceni (1-2) și AFC Hermannstadt (1-3).

„Nu mai pun accent pe faptul că nu câștigăm acasă. Per total, eu sunt mulțumit de numărul de puncte obținute până acum”, a declarat Iencsi, făcând referire la faptul că echipa sa e neînvinsă în deplasare, unde a obținut trei victorii și o remiză. „Îmi felicit băieții. Acest egal e un rezultat bun. Pentru mine e ca o victorie, fiindcă jucătorii mei au avut determinare și au fost implicați în joc. Mai devreme sau mai târziu va veni vremea când vom câștiga acasă, așa cum va veni și vremea care în care vom pierde afară. Nu comentez arbitrajul. Las la aprecierea celor care au fost prezenți în tribune”, a afirmat antrenorul Pandurilor.

La meci au asistat doar 200 de spectatori, în contextul în care intrarea a fost lăsată liberă. În perioada în care Pandurii juca pe Municipalul severinean, președintele USMO, Marin Condescu, era nemulțumit de asistența scăzută și era convins că, odată cu mutarea la Motru, echipa va juca cu cel puțin 2.000 de susținărori, indiferent de joc!

Vaida: „Am pierdut două puncte”

Fără gol marcat în primele cinci etape, CS Afumați a ajuns la trei partide consecutive fără înfrângere. La finalul jocului cu Pandurii, oaspeții au declarat că au pierdut două puncte.

„Un joc bine organizat, cu ritm foarte bun. După numărul de ocazii, pot spune că noi am pierdut două puncte. Consider că a fost penalty just acordat. Pe final, puteam câștiga, dar și pierde. Am început mai greu campionatul, dar ne-am revenit. Au fost cele două victorii, cu Olimpia și UTA, iar acum acest egal. Suntem pe drumul cel bun”, a declarat antrenorul secund de la CS Afumați, Cristian Vaida.

PANDURII TÂRGU JIU – CS AFUMAȚI  1-1
Bogdan Dărăricu 31′ / Marian Vlada 77′ – pen.

Rz. Stanca (cpt.) – Homei, Brînzan, D. Lung, D. Drugă – Șut, Dănăricu (D. Pîrvulescu 76′), Tudoran (Șendroiu 36′), M. Maxin – Cip. Rus (Durkovic 73′), Dodoi
Rezerve neutilizate: D. Popescu – Vodă, Turda, Bujor
Antrenor: Adrian Iencsi

Marinescu – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju, V. Tudorache, Olariu (A. Zaharia 70′), Rz. Avram, Vlada (D. Burlacu 82′), Șt. Vasile (M. Manole 60′), Mug. Dedu
Rezerve neutilizate: Obretin – Buzea, Al. Mitu, Vas. Nicolae
Antrenor: Vasile Neagu

Stadion: Minerul (Motru); Spectatori: 200; Arbitru: Cristian Georgescu (București); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Gabriel Cătană (Târgoviște).

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă