„Pandurii” au prins curaj după ce au urcat pe locul 3. „Nu excludem varianta promovării. Nu ne temem de nimeni”

Autori: Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU Publicat: 24 Sep. 2018, 12:29 Actualizat: 24 Sep. 2018, 12:34 Campionat
„Pandurii” au prins curaj după ce au urcat pe locul 3.  „Nu excludem varianta promovării. Nu ne temem de nimeni”

Pandurii a confirmat sâmbătă, și cu Ripensia, că rezultatele înregistrate în acest sezon nu sunt chiar așa surprinzătoare. Chiar dacă are unul dintre cele mai tinere loturi din campionat și nu are o situație financiară tocmai bună, formația gorjeană a reușit ca după opt etape să urce pe podium, pe locul 3, poziție ce duce la barajul de promovare. Față de lider are trei puncte mai puțin, iar de a doua clasată doar două.

În ultimele trei meciuri, Pandurii a reușit să înscrie de cel puțin patru ori pe joc. De Farul a trecut cu 5-3, la Brăila s-a impus cu 4-0, iar în weekendul trecut a învins-o cu 5-2 pe Ripensia. În acest sezon, pe teren propriu, trupa din Târgu Jiu e invincibilă. A obținut trei victorii și un egal, în timp ce din deplasări s-a întors cu două victorii, un egal și o înfrângere. Cu 17 puncte acumulate în total, gorjenii stau mai bine decât Petrolul, „U” Cluj, FC Argeș, Chindia, UTA sau ASU Poli, formații cu pretenții.

Bogoi evită să vorbească de promovare: „Vedem în iarnă”

Chiar dacă echipa sa a ajuns să practice un fotbal frumos, antrenorul Adrian Bogoi evită vorbească de Liga 1. „Vedem în iarnă dacă avem șanse, în funcție și de locul pe care vom încheia turul. Principalul obiectiv e să construim o echipă. Noi ne vom lupta pentru fiecare punct. Avem un lot tânăr, avem perspective. În ultimele 10 etape din sezonul trecut, am pierdut un singur meci și ne-am salvat pe forțele proprii. Sper să se rezolve o dată și problemele financiare. Nu știu de ce acționarii nu-și achită cotizațiile, mai ales că decizia istanței e una executorie”, a spus Bogoi după victoria cu 5-2 cu Ripensia.

Acesta e mulțumit că echipa sa a ajuns să aibă al doilea atac din Liga 2, însă îl deranjează faptul că s-au încasat 10 goluri în primele opt etape. „Știam că Ripensia are o echipă foarte bună. Venea după două rezultate pozitive, am văzut și DVD-urile cu jocurile lor din deplasare, dar, astăzi (n.r. – sâmbătă), diferența a făcut-o faptul că echipa noastră a fost mai motivată. După aspectul jocului, rezultatul e concludent. Echipa mai bună am fost noi. Ne dorim să marcăm în continuare goluri, dar aș vrea să nu mai primim. Acum am luat două goluri din faze fixe”, a mai precizat Bogoi

Tudoran: „Iubim această echipă și o vrem iar acolo sus”

În schimb, elevul său George Tudoran se gândește deja la Liga 1. Dacă nu va promova cu Pandurii, și-ar dori să primească o ofertă bună, așa cum s-a întâmplat în iarnă în cazul fostului său coleg Gabriel Dodoi, ajuns la CFR Cluj și împrumutat ulterior la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

„Am început bine meciul cu Ripensia, am deschis scorul, apoi ne-au egalat, dar am dovedit încă o dată că suntem puternici mentali și am câștigat. Noi încercăm să marcăm un gol mai mult decât adversarul. Jucăm fiecare meci la victorie. Nu ne temem de nimeni. Privim cu încredere următoarele meciuri. Sper să avem cât mai multe rezultate pozitive și să ne clasăm cât mai sus. Nu am plecat la drum având ca obiectiv promovarea, dar nu excludem nimic. Suntem un grup tânăr, ne dorim să ajungem fotbaliști. Suntem foarte mulți jucători din Târgu Jiu, care provin de la grupele de juniori ale clubului. Iubim această echipă și o vrem iar acolo sus. Sper să marchez în continuare, să dau cât mai multe pase de gol și sunt convins că vor veni și ofertele”, a spus Tudoran, autor a cinci goluri în actuala stagiune.

Etapa viitoare, Pandurii joacă la Timișoara, cu ACS Poli, sâmbătă, de la ora 11:00, pe „Dan Păltinișanu”.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Autori: Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU Publicat: 24 Sep. 2018, 12:29 Actualizat: 24 Sep. 2018, 12:34 Campionat
Pe aceeași temă