Pandurii a început să lege victorii și a urcat deasupra liniei retrogradabile. Bogoi: „Jucătorii au dovedit că se poate”

În etapa a 24-a a Ligii 2, Pandurii Târgu Jiu a învins CS Mioveni cu scorul de 2-1 și a bifat, pentru prima dată în acest sezon, două victorii consecutive. 

Partida de sâmbătă, de la Motru, a început nefavorabil pentru gazde, care s-au văzut conduse încă din minutul 4, când căpitanul Roberto Ayza l-a învins pe portarul Răzvan Stanca cu un șut din 14 metri. Avantajul oaspeților nu a durat decât cinci minute, atacantul Cosmin Ionică reușind să înscris cu un șut din voleu, din 10 metri.

Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, CS Mioveni a rămas în inferioritate numerică, după ce fundașul Florin Ilie a văzut al doilea cartonaș galben, pentru oprirea balonului cu mâna. Acesta văzuse primul avertisment în minutul 24, pentru proteste.

Profitând de avantajul numeric, Pandurii a reușit să marcheze golul victoriei în minutul 64, prin nou-intratul George Tudoran, care a reluat cu capul balonul respins, cu piciorul, de portarul Valentin Sima. Până la final nu s-a mai marcat și echipa gorjeană a obținut o victorie importantă în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

„Sunt alte trei puncte foarte importante obținute de Pandurii. Vreau să-i felicit pe băieți pentru atitudine, pentru joc. Au dovedit că se poate. Am primit gol destul de repede, dar am reușit să revenim și să câștigăm. Terenul a fost destul de greu, cele două echipe au făcut un efort considerabil. Ne-a ajutat și superioritatea numerică. Sperăm să venim cu puncte și din deplasarea următoare, de la Sibiu”, a declarat antrenorul echipei Pandurii, Adrian Bogoi.

Cu acest nou succes, Pandurii acumulează 24 de puncte și urcă deasupra locurilor retrogradabile, pe 14, însă e la egalitate cu celelalte două echipe aflate mai jos de ea. Runda viitoare joacă la Sibiu, cu FC Hermannstadt.

CS Mioveni a rămas cu 30 de puncte și e pe locul 9. În etapa a 25-a joacă pe teren propriu, cu ASU Politehnica Timișoara.

PANDURII TÂRGU JIU – CS MIOVENI    2-1
Cosmin Ionică 9′, George Tudoran 64′ / Roberto Ayza 4′

Rz. Stanca (cpt.) – Băjan, Turda, Celea, Al. Vasilescu – Raiciu, Brînzan, Șut – B. Lemac (Cenaj 83′), Dănăricu (Tudoran 46′) – C. Ionică (Cr. Munteanu 68′)
Rezerve neutilizate: Moga – Vodă, Măicăneanu, Dănescu
Antrenor: Adrian Bogoi

Val. Sima – Tirică (Ed. Neacșu 53′), Gugu, Fl. Ilie, Ed. Stoica (Val. Balint 75′) – Mîrzeanu, Andr. Neagoe – Rădescu, Ed. Florescu (Rob. Gherghe 46′), Ayza (cpt.) – C. Năstăsie
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Mih. Vintilă, R. Lazăr, Alexe
Antrenor: Laurențiu Roșu
Eliminat: Florin Ilie 40′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Minerul (Motru – Gorj); Spectatori: 200; Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej).

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă