Oroian a marcat golul etapei și a fost aplaudat la scenă deschisă la primul meci ca titular la UTA: „Sper să-mi câștig locul de titular la anul”

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 17:34 Campionat

Împotriva celor de la Petrolul, UTA a avut la un moment dat patru juniori de 2001 pe teren, iar unul dintre ei s-a remarcat în mod deosebit. Alexandru Oroian (18 ani) l-a lăsat pe bancă pe Bodo Kanda și și-a demonstrat din plin calitățile unor adversari mult mai rodați de bătăliile din primele două ligi din România.

Folosit în banda stânga, tehnicul mijlocaș care a petrecut câteva luni de zile și la Academia lui Arsenal Londra, a evoluat dezinvolt, și-a asumat execuții grele, iar la una dintre ele a și înscris golul rundei cu numărul 37 în Liga a 2-a. În minutul 31, fotbalistul originar din Mediaș a țintit poarța lui Cezar Lungu de la aproximativ 21 de metri, mingea atingând și transversala înainte de a intra în plasă.

Reușita a fost cu atât mai prețioasă cu cât era primul meci ca titular pentru Oroian în „alb-roșu”. „Domnul antrenor mi-a spus să nu am emoții și să joc așa cum știu eu, ca la Argeș sau la celelalte jocuri în care am intrat pe gazon pe parcurs. Golul mi-a dat și mai multă încredere, am avut și alte finalizări la poarta adversă, am simțit și suportul din teren al colegilor și a staffului tehnic. Doar la juniori am mai reușit execuții precum cea de la 1-0, dar când înscrii la seniori e cu totul altceva. Vă dați seama, când dai gol și pentru o echipă cu numele UTA-ei, la un meci pe teren propriu, în fața suporterilor, a fost ceva foarte frumos pentru mine. Ne pare rău că am pierdut, dar ridicăm capul sus și mergem la Mioveni să câștigăm”, a spus fotbalistul care și-a sărbătorit majoratul pe 27 ianuarie.

Din vară, divizionarele secunde sunt obligate să alinieze etapă de etapă cel puțin doi fotbaliști născuți în anul 2000, iar balta are pește, chiar și mai proaspăt, la Arad. David Miculescu și Dennis Hrezdac au demonstrat deja că pot fi soluții la cei doar 18 ani împliniți, iar acum și Alex Oroian se înscrie încursă pentru un tricou de titular.

„Sper să rămân la Arad și să joc în continuare. Atât eu, cât și ceilalți juniori din lot trebuie să demonstrăm și în fața noului antrenor că merităm să jucăm, iar eu sper să îmi câștig locul în primul <<11>> sau să fiu util când se apelează la mine”, a adăugat tânărul utist impresariat de orădeanul Cătălin Sărmășan.

Cu golul de la Pitești, din runda precedentă, Oroian face „dubla” stagională și recunoaște că, oarecum, i-a ieșit mai bine decât se aștepta. „Când am venit la UTA mi-am propus să debutez la prima echipă, atâta tot. Cele două goluri sunt un bonus pentru mine, însă acum îmi doresc din ce în ce mai mult. Nu sunt supărat pe nimeni că nu am jucat mai mult în acest sezon, a fost decizia antrenorilor și o respect. Oricum, încă nu am realizat nimic, trebuie să rămân modest și să muncesc în continuare”, a încheiat Oroian, aplaudat la scenă deschisă de întreg stadionul la înlocuirea cu Bodo Kanda, cu 8 minute înainte de concluzia disputei cu „petroliștii”.

CITEȘTE și: Melinte explică „dușul rece” cu Petrolul: „Am căzut fizic, jucăm cu probleme medicale. Oricum, nu avem scuze, fanii au dreptate să fie supărați pe noi”

UTA înfruntă selecționata județeană U 23 a Aradului înainte de ultima etapă: La Mioveni se joacă – probabil – vineri seara

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 17:34 Campionat
Pe aceeași temă