Oprescu: „Suntem singura echipă care n-a primit niciun penalty tot campionatul, iar altele primesc câte trei pe meci”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2015, 16:42 Campionat

FC Olt a întrerupt la Reșița, sâmbătă, în cadrul etapei a 19-a a Ligii 2, seria de cinci victorii consecutive. Slătinenii au fost conduși, au revenit, însă au pierdut în ultimele zece minute într-un meci în care au faultat de trei ori în propriul careu, iar adversarii au marcat de la punctul cu var de doar două ori.

Cu Metalul, Fâșie (19) și Verdeș (76) i-au adus pe slătineni la conducere după ce inițial Enescu (13) deschisese scorul din penalty, însă greșelile personale au făcut ca gazdele să revină în joc prin reușita unui junior, Szijj (80). Hențul intențional al lui Blănaru ca să împiedice un nou gol, pentru care a și fost eliminat, a dus la o nouă lovitură de pedeapsă, neratată de această dată de Feher (90).

Dan Oprescu, tehnicianul oltenilor, le-a reproșat jucătorilor săi faptul că s-au retras după golul lui Verdeș în încercarea de a conserva rezultatul, însă în privința arbitrajului s-a ferit să comenteze. Acesta doar a remarcat faptul că echipa sa nu a primit niciun penalty în cele 17 meciuri scurse din actualul sezon, în timp ce adversarul de sâmbătă a primit trei într-un singur joc.

„Avem motive de nemulțumire, atunci când primești trei goluri pe greșeli personale. Nu comentez arbitrajul, pot face o remarcă, suntem singura echipă care n-a primit niciun penalty tot campionatul, iar altele primesc câte trei. Am atras atenția că Reșița nu ne poate bate, decât dacă facem greșeli personale și am avut dreptate. Ne-am bătut singuri. Am condus mare parte din meci, după golul de 2-1, am făcut pasul înapoi. Spiritul de conservare a rezultatului, ne-a făcut să ne retragem, deși am insistat să nu se întâmple acest lucru. Nu am mai blocat centrările venite din zonele laterale, permițându-le adversarilor să se apropie de poarta noastră. Cred că momentul psihologic a fost gafa de la primirea golului al doilea. Nu a fost un meci grozav, deși s-au marcat multe goluri, asta și din cauza stării precare a gazonului”, a declarat după joc Oprescu.

După desfășurarea a 19 etape, FC Olt e pe locul 3 în Seria a II-a și are asigurat locul de play-off. În retur vor mai juca trei meciuri: cu FC Bihor (a), Olimpia Satu Mare (d) și ACS Poli (a).

Marius ANGHEL 15 Mar. 2015, 16:42 Campionat
Pe aceeași temă