Oprescu: „Arbitrajul a fost execrabil. Am tăcut, dar nu se mai poate”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2014, 18:31 Campionat
Oprescu:**

Antrenorul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, s-a arătat mulțumit în mare parte de jocul echipei, însă a admis faptul că, într-o serie extrem de echilibrată, greșelile individuale și maniera de arbitraj duc la pierderea unor puncte prețioase.

După ce cu FC Caransebeș a fost egalată în minutul 94, cu CSM Râmnicu Vâlcea, în Cupă, în minutul 90, sâmbătă, cu Fortuna Câmpina, FC Olt Slatina a primit gol în minutul 89, pierzând astfel două puncte mari. Slătinenii au făcut un joc bun, însă o clipă de neatenție i-a privat de cele trei puncte.

Tehncianul grupării FC Olt, Dan Oprescu, a reproșat și maniera de arbitraj, slătinenii fiind defavorizați de multe ori. „Am făcut un joc bun, împotriva unei echipe bune. Le-am spus jucătorilor că dacă reușim să-i anihilăm pe Munteanu, Chipirliu și Honciu, ceea ce s-a și întâmplat, dovadă că ultimii doi au fost schimbați, putem câștiga. Din păcate, o neatenție la ultimele faze, ne-a costat. Așa cum am mai spus, greșelile personale și greșelile de arbitraj, fac diferența. Echipele fiind echilibrate, și astăzi, aceste două lucruri au făcut diferența. Aș reaminti doar două faze importante, în care unitatea de măsură nu a fost aceeași. În prima repriză, Fîșie a scăpat singur, în careul de 16 metri, poziție favorabilă de a înscrie. Arbitrul a semnalizat ofsaid, în situația în care jucătorul nostru venise mult din spatele liniei de fundași. La faza în care jucătorul lor a scăpat singur cu portarul, în prealabil a fost fault nesancționat, asupra unui jucător de-al nostru, după care jucătorul lor s-a aflat într-o poziție suspectă de ofsaid, însă jocul s-a lăsat să continue. Arbitrajul a fost execrabil, îmi pierd timpul discutând despre aceste lucruri. Alții ar trebui să o facă. Nu este o noutate că la Slatina arbitrajul este ostil. La meciul cu Caransebeș, la 1-0, l-a oprit pe Bobi Verdeș din postura de singur cu portarul și nu a fost ofsaid, am avut 11 metri la Curtuiuș. Am tăcut, dar nu se mai poate. Asta nu scuză greșelile noastre. La faza golului primit a fost o greșeală comună. Giurcă, care a strâns prea mult, și Blănaru, care era responsabil de jucătorul din spatele lui Giurcă. În continuare mergem să jucăm, sperăm să avem arbitraje mai bune. Aș vrea să îmi spuneți și mie când s-a întâmplat, ca după vreun meci să veniți la conferință să-mi spuneți că astăzi ați câștigat ori cu noroc, ori cu ajutorul arbitrilor..”, a declarat, citat de Gazeta nouă, Dan Oprescu.

Meciul de la Slatina l-a avut central pe arbitrul Viorel Nicușor Flueran (Craiova), iar asistenți pe Ionuț Babadac (Alexandria) și Ionuț Marius Bobe (Videle).

Marius ANGHEL 21 Sep. 2014, 18:31 Campionat
Pe aceeași temă