Oprescu: „Am avut multe ocazii, dar la fotbal câștigă cine face mai puține greșeli”

Marius ANGHEL 23 Sep. 2013, 13:32 Campionat
Oprescu:** „Am avut multe ocazii, dar la fotbal câștigă cine face mai puține greșeli

Tehnicianul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, consideră oarecum meritată victoria celor de la Gloria Bistrița, chiar dacă formația ardeleană nu le-a fost superioară din punct de vedere al jocului prestat.

Antrenorul grupării slătinene, a declarat, după meci, că adversarii au plecat cu toate cele trei puncte, doar pentru că elevii săi au greșit nepermis. Gloria Bistrița a speculat din plin două momente de neatenție, iar în ciuda eforturilor slătinenilor de a egala, meciul s-a încheiat în favoarea oaspeților.

„Așa cum le spuneam și băieților, încă de acum trei săptămâni, de când am sesizat anumite probleme, la astfel de faze ca la primul gol primit, jocul așteaptă greșeala. Până atunci adversarii nu cred că ajunsăseră în careul nostru de 16 metri, nu trebuie să joci spectaculos, este important să nu faci greșeli. În momentul în care ai făcut greșeli, iar adversarii știu să speculeze, la acest nivel poate fi fatal. Da, se poate spune că ne-am bătut singuri. Am avut multe ocazii, dar nu e nedrept, vă referiți după aspectul jocului, dar la fotbal câștigă cine face mai puține greșeli. Ei au marcat în urma a două greșeli ale noastre, la prima a fost o scăpare din marcaj, greșeli flagrante, ori pe fondul unui joc bun, când se întâmplă astfel de greșeli, totul se întoarce împotriva ta ca un bumerang. Am insistat pe aceste faze de trei săptămâni, dar se pare că încă nu am remediat problemele, o să lucrăm în continuare, până le remediem”, a declarat antrenorul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, imediat după încheierea confruntării.

„Jocul crește, dar sper să nu mai facem greșeli”

Tehnicianul celor de la FC Olt Slatina, Dan Oprescu, este de părere că jocul echipei este în creștere, însă, speră ca elevii săi să nu mai repete greșelile comise cu Gloria Bistrița. „Sper ca la meciurile următoare să nu mai repetăm greșelile făcute, pentru că sunt convins, ca și consistență jocul crește, dar important este să nu mai facem greșeli. Etapa viitoare mergem la Craiova, orice se poate întâmpla, ați văzut au câștigat în minutul 94, cred că important este să ai și noroc. Am avut câteva oportunități de a marca, ne-a lipsit puțină șansă, la unele faze, mingea a trecut milimetric pe lângă poartă. Bistrița este cea mai pragmatică echipă, nu știu dacă e principala favorită la promovare, dar speculează foarte bine ceea ce înseamnă fotbalul modern în ziua de astăzi, trebuie să te aperi foarte bine și să aștepți greșeala adversarului”, a mai precizat Oprescu.

De asemnea, tehnicianul a oferit explicații vizavi de schimbările efectuate în actul secund, slătinenii abordând la un moment dat jocul cu trei atacanți.
„Marincău este un jucător mai lent. Am preferat să-l trec pe Crușoveanu, în zonă centrală, pentru că are viteză mai bună. Prin introducerea lui Siminic în banda stângă, chiar dacă este jucător defensiv, am vrut să aduc un plus ofensivei. Iar Agbleta speram să aducă un plus în atac, ceea ce a și reușit. Dacă și marca din situațiile pe care le-a avut, era eroul meciului. Pe Ene l-am introdus pentru că  în ultimele zece minute am forțat cu trei atacanți, e normal când esti condus, din păcate introducerea celui de-al treilea atacant nu s-a concretizat pe tabelă, dar cred că în momentul acela asta era schimbarea”, a conchis tehnicianul slătinenilor.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 23 Sep. 2013, 13:32 Campionat
Pe aceeași temă