Onicaș a salvat prestanța! Olimpia continuă să joace cu gândul la vacanță

Marius ANGHEL 17 May. 2015, 09:49 Campionat

Olimpia s-a învățat să-și dezamăgească suporterii. Sâmbătă, în cadrul etapei a 7-a a play-off-ului Seriei a II-a, sătmărenii au fost dominați pe teren propriu de un adversar cu grave probleme financiare, Metalul Reșița, împotriva căruia abia au reușit să obțină o remiză, scor 1-1. Cu penalty ratat în prima repriză și cu om în plus în ultimele minute, jucătorii lui Tiberiu Csik au trecut pe lângă victorie pe final și șansa de a se apropia de FC Olt și a părăsi ultima poziție.

Gândul jucătorilor Olimpiei este mai degrabă la vacanță decât la meciurile din Liga 2. Asta s-a văzut încă din startul jocului cu Metalul, atunci când, abia intrați pe teren, s-au și văzut conduși pe tabelă. Anițoiu (3) a arătat că nu degeaba este convocat la naționala de tineret a României și a marcat al doilea său gol în campionat după ce l-a surprins pe Șuta cu un șut pe jos de la 20 de metri, în diagonală, la colțul lung. A fost semnalul că rosso-nerii nu vor ceda așa ușor la Satu Mare.

Dominați, sătmărenii au dat impresia că pot reveni în joc atunci când Mărkuș (27) a obținut un penalty după duelul cu Robert Cristian, însă Sălăgeanu (28) a tras slab de la punctul cu var și Ciucă a respins cu piciorul de pe centru. A fost doar o alarmă falsă din partea gazdelor, deoarece tot reșițenii au fost apoi mai periculoși în fața porții. Szabo (30) și Manole (33), al doilea cu un șut de la mare distanță care a șters transversala, au arătat că echipa lor e cea care are chef de fotbal.

Juniorii Olimpiei au reanimat meciul

În partea secundă, juniorii introduși de pe bancă de Tiberiu Csik au mai animat evoluția Olimpiei și raportul din teren s-a mai echilibrat. Cădar a oferit câteva pase excelente și chiar a șutat periculos în minutul 57, dar nu l-a putut învinge pe Ciucă, iar Paul a jucat bine în defensivă. Și tânărul Metalului, Bogdan Szijj, s-a remarcat după intrarea sa pe teren, însă Șuta i-a reținut șutul din interiorul careului.

Totuși, Olimpia a avut nevoie tot de experiență pentru a restabili egalitatea. Onicaș (83) i-a luat fața portarului la lovitura de colț bătută de Sălăgeanu și a înscris cu o lovitură de cap. Imediat, reșițenii au rămas în zece după ce Popescu (84) a fost eliminat pentru cumul de galbene, însă chiar și așa gazdele n-au putut profita pentru a marca golul victoriei. O putea face Villand în al doilea minut de prelungiri, însă a trimis din colțul dreapta al careului de șase metri pe lângă bara din diagonală.

OLIMPIA SATU MARE    1
METALUL REȘIȚA        1

Onicaș ’83 / Anițoiu ‘3

Șuta – D. Muntean, Fl. Mureșan, Onicaș, Iuhas (cpt.) – R. Rus (D. Lukacs ’68), Villand, Selagea (P. Cristian ’61), Sălăgeanu – Mărkuș, Faur (Cădar ’46)
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Donca, Gulya, Ciul
Antrenor: Tiberiu Csik
Penalty ratat: Sălăgeanu ’28

G. Ciucă – V. Crețu, Tătaru, I. Popescu, Anițoiu – R. Cristian (Bg. Szijj ’46), Dandea, D. Enescu (cpt.), L. Manole (Ponoran ’73) – Feher, I. Szabo
Rezerve neutilizate: Ciule – Săndescu, Covit, Cr. Apostol, Bărbulescu
Antrenor: Daniel Oprița
Eliminat: I. Popescu ’84 (două galbene)

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 200; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Marius Bălan (Dej); Jucătorul meciului: Leonard Manole.

Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 17 May. 2015, 09:49 Campionat
Pe aceeași temă