Olteanu, mulțumit după schimbarea antrenorului: „Șocul produs a fost pozitiv”

Marius ANGHEL 24 Sep. 2013, 13:52 Campionat
Olteanu, mulțumit după schimbarea antrenorului:** „Șocul produs a fost pozitiv

Dumitru Olteanu, președintele CD al CS Mioveni, a urmărit partida de la Oradea din tribunele stadionului Iuliu Bodola. La finalul jo­cu­lui, oficialul galben-verzilor s-a declarat și el mulțumit de schim­bările văzute în jocul echipei antrenate de Ion Moldovan, tehni­ci­an numit în funcție cu câteva zile înainte de acest joc.

– Domnule președinte, cum vi s-a părut jo­cul de la Oradea?
– Se pare că șocul pe care l-am produs la echipă prin schimbarea antrenorului a fost u­nul pozitiv. S-au văzut o altă determinare la jucători și un alt angajament. Cred că, da­că erau și mai atenți și nu greșeau în apă­rare, câștigam această partidă. Am controlat jocul în prima repriză, ne-am creat ocazii de gol și am și înscris. Dacă jucam la fel și în repriza a doua, nu aveam cum să pierdem partida. A­șa, a trebuit să ne mulțumim și cu acest egal. E un punct de plecare și sperăm să fie din ce în ce mai bine.

– Moldovan a folosit un sistem nou…
– Într-adevăr, Moldovan a venit cu ceva nou, echipa evoluând în sistemul 4-1-4-1. Es­te un sistem echilibrat și sper ca jucătorii să înțeleagă și să se responsabilizeze mai mult în joc, iar sistemul să fie de folos. Tot­odată, pentru un joc de deplasare este un sistem bun. Să vedem dacă va fi folosit și la alte par­tide, cele de acasă. Rezultatele vor spune da­­că sistemul este bun, iar antrenorul va de­cide cum va juca echipa în continuare.

– La Oradea s-au făcut și greșeli…
– Da, în repriza a doua… Am spus că, dacă și în repriza secundă jucam la fel ca în prima, era perfect totul. Mai e de muncă, s-a văzut… Tre­buie lucrat mai mult, trebuie res­pon­sa­bi­litate mai multă, trebuie mai multă unitate în lot. Antrenorul trebuie să îmbine experiența u­nora dintre jucători cu tinerețea altora, iar da­că echipa se va așeza, nu rămâne decât ca ju­cătorii să-și demonstreze valoarea.

– Urmează două partide importante, ambele acasă, cu Vâlcea și UTA…
– Nu ne putem gândi decât la victorie. Noi ne dorim la fiecare meci cele trei puncte.  Dar nu mereu se și întâmplă ceea ce-ți propui. Se mai întâmplă și să nu se realizeze ce vrei. Tre­buie însă ca toți să fie conștienți că, dacă lucrurile vor fi bune, vor veni și rezultatele. Ne dorim să câșigăm aceste partide și sper să și re­ușim.

– Care este acum atmosfera în lot?
– După un joc bun și un rezultat cât de cât ac­ceptabil, atmosfera este alta. Jucătorii au a­­cum o altă stare psihologică față de ce era până la acest meci. Sper ca pe viitor toți să fie res­ponsabili și profesioniști și să facă tot ce le stă în putință pentru a avea rezultate cât mai bu­ne.

Telu Stancu: „Am făcut alt joc!”

Noul director executiv al Mioveniului, Constantin Stancu, a debutat cu dreptul în noua funcție, echipa obținând un egal în deplasarea de la Oradea. Prezent la meci, fostul antrenor a văzut un alt joc al formației, odată cu venirea lui Moldovan.

„S-a schimbat ceva. A fost un alt joc față de cum jucau pîână acum. Mie mi-a plăcut mai ales repriza întâi, în afară de câte­va momente. Și în repriza a do­ua am avut destule momen­te bune, dar și momente în ca­re s-au descurcat mai greu. Pen­tru început a fost un joc bun, în care eu spun că pu­team să câștigăm, după as­pec­tul meciului. Sperăm să evo­lu­ăm din ce în ce mai bine și să a­du­cem și victorii. Orice joc e im­­portant pentru noi, și cel mai im­portant este următorul, mai ales că avem ca adversar o e­chipă care și-a anunțat deja in­ten­ția de a promova, CSM Rm. Vâlcea. La Oradea s-au făcut și greșeli, este adevărat. În prima repriză, în afară de perioada dintre minutele 12 și 22, am con­­­trolat jocul în totalitate. A do­ua repriză a fost mai echi­li­brat, dar n-au mai fost situații de gol nici de o parte, nici de al­ta. În prima repriză, chiar pu­team să facem 2-0, și atunci e­ra altceva. Atmosfera acum e un pic schimbată în bine. Ju­cătorii au o altă determinare în joc. Acum au depus efort și spe­răm să evolueze din ce în ce mai bine. Pentru mine a fost un debut într-o funcție de con­ducere. Pot spune că am de­bu­tat cu dreptul și sperăm ca, în ur­mătoarele două partide, să câștigăm. Sunt foarte impor­tan­te aceste jocuri, mai ales pri­­­mul”, spunea Telu Stancu.

Articol scris de Silviu MIHAI

Foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 24 Sep. 2013, 13:52 Campionat
Pe aceeași temă