Olimpiștii nu s-au antrenat nici marți! Finanțarea e blocată. Ce li s-a comunicat conducătorilor clubului în ședința pe care au avut-o la Consiliul Județean

Marius ANGHEL 01 Nov. 2017, 13:09 Campionat
Olimpiștii nu s-au antrenat nici marți!** Finanțarea e blocată. Ce li s-a comunicat conducătorilor clubului în ședința pe care au avut-o la Consiliul Județean

Exemplul jucătorilor echipei Dacia Unirea Brăila, care pe 9 și 10 octombrie au refuzat să se antreneze în semn de protest față de restanțele financiare pe care le au cu lunile, a fost preluat și de cei ai clubului Olimpia Satu Mare. După ce luni au decis spontan să nu se pregătească, elevii lui Zoltan Ritli au hotărât să continue protestul și să nu iasă la antrenament nici marți. Neplătiți de câteva luni bune, olimpiștii vor să atragă atenția asupra problemelor pe care le întâmpină în această perioadă. În ședința de luni a Consiliului Local Satu Mare, pe ordinea de zi a nu a fost inclus și un punct referitor la clubul din Liga 2, cu toate că a promis că va aloca 500.000 de lei.

Ieri, la Consiliul Județean a avut loc o ședință cu membrii Consiliului Director al Olimpiei în care conducătorii clubului sătmărean au fost înștiințați, potrivit Informația zilei, că nu s-a propus la vot aprobarea celor 500 de mii de lei, deoarece s-a schimbat legislația și că nu mai există o cale legală pentru finanțare. Zilele următoare vor urma alte ședințe, vor fi consultați juriști pentru a se găsi o cale legală de acordare a banilor promiși.

Pe de altă parte, aceeași sursă scrie că un investitor misterios ar fi dispus să vină să investească la Olimpia, însă numai dacă autoritățile locale, Consiliul Local și cel Județean, nu se retrag din acest parteneriat cu clubul care activează în Liga 2. La ședința de marți au participat și președintele CJ, Csaba Pataki, cât și primarul Gabor Kereskenyi, acesta din urmă anunțând că instituția pe care o conduce nu-și va retrage sprijinul față de Olimpia, deoarece pentru ea există o cale legală de finanțare.

După desfășurarea a 14-a etape în acest sezon, Olimpia se află pe locul 16, retrogradabil, cu 16 puncte, tot atâtea câte au și Dacia Unirea Brăila, Pandurii Târgu Jiu și Metaloglobus București, echipa care stau însă mai bine la capitolul golaveraj. Sâmbătă, de la ora 11:00, Olimpia joacă pe teren propriu, de la ora 11:00, cu Ripensia Timișoara, ocupanta locului 11, cu 18 puncte.

Marius ANGHEL 01 Nov. 2017, 13:09 Campionat
Pe aceeași temă