Olimpia încheie anul cu o remiză chinuită. „Nu ne ajută nimeni, nici arbitrii, nici terenul”. Galeria nu-l mai „înghite” pe Băbuț

Marius ANGHEL 05 Dec. 2015, 20:26 Campionat

Olimpia Satu Mare a încheiat gâfâind prima parte a sezonului din Liga 2. În ultima etapă a acestui an, a 18-a, sâmbătă, pe teren propriu, trupa pregătită de Tiberiu Csik s-a chinuit să obțină un punct în fața modestei Unirea Tărlungeni, scor 1-1. L-a obținut pe final, prin reușita lui Faur, astfel că vor ierna pe locul 8 în Seria a II-a, la cinci puncte în spatele pozițiilor ce duc la play-off.

Unirea a început curajos meciul de la Satu Mare. Popescu l-a pus primul la încercare cu un șut de la 20 de metri pe portarul Băican, iar imediat după aceea, la prima lovitură de colț, brașovenii au deschis scorul. Marin i-a centrat perfect lui Forika (11), iar fundașul a înscris cu o lovitură de cap din cinci metri. Takacs (16, 22) a încercat mai apoi să readucă în joc Olimpia, însă șuturile sale anemice nu i-au pus probleme lui Muțiu. Și Villand (32) a avut șansa să egaleze, însă s-a precipitat atunci când a rămas singur cu portarul advers și i-a trimis doar în brațe. La pauză s-a intrat cu avantaj minim pentru echipa din Tărlungeni, însă nu înainte ca Bucur să respingă de pe linia porții o minge trimisă cu capul de Tătaru (42).

La reluare, Olimpia a pus din nou stăpânire pe joc, însă Petra (48, 51) și Marin (51) ar fi putut da lovitura pe contre. Csik a mutat însă inspirat prin introducerea lui Kanalos și ocaziile au curs la poarta lui Muțiu. Nou-intratul i-a centrat mai întâi lui Boștină (73), care a ratat incredibil din fața careului mic, iar mai apoi i-a trimis decisiv lui Faur (84), alt jucător introdus în a doua repriză, care a adus egalarea cu un șut din 10 metri. S-a terminat 1-1 și Olimpia ia vacanță de pe locul 8, în timp ce Unirea e pe 11.

Csik: „Nu ne ajută nimeni, nici arbitrii, nici terenul, suntem și noi blocați, inclusiv și eu mental”

La finalul meciului, Tiberiu Csik, antrenorul Olimpiei, s-a arătat mulțumit cu punctul obținut pe teren propriu, a vorbit din nou despre condițiile proaste pe care le au, cât și despre atmosfera tensionată de la echipă.

„Vreau să felicit băieții, pentru că era nedrept să pierdem acest meci. Îi felicit pentru punctul obținut prin Faur pentru că este foarte prețios. Cu acest punct suntem scăpați de griji, dacă pierdeam eram pe locul 10. Fiecare punct are importanța lui. Din păcate, în momentul de față, atâta putem. Nu ne ajută nimeni, nici arbitrii, nici terenul, suntem și noi blocați, inclusiv și eu mental. Avem problemele pe care le avem, dar nu ne plângem și sper să vină un an mai bun din toate punctele de vedere. Arbitrii decid uneori soarta unor oameni, unor echipe, dar asta e. Numai că atunci când e penalty, să dea penalty. Ce sa facem… Îmi doresc să avem liniștea materială pentru că e foarte importantă. Sunt multe minusuri la echipă, nici atmosfera nu e așa de liniștită. Vedeți cum arată și terenul… Din păcate, aceste lucruri duc spre minus situația materială. Nu mai știu ce să mai fac, e greu și pe termen lung, nu știu dacă vom mai putea continua așa. Mi-aș dori ca Moșul să ne aducă măcar un salar. Sărbători fericite! Să ne vedem sănătoși și să avem liniște mai mult decât am avut din vară încoace!”, a spus la conferința de presă, citat de satumareonline.ro, Tiberiu Csik, antrenorul Olimpiei.

Faur: „Nea” Tibi a fost poate inspirat că ne-a introdus pe mine, pe Bura, pe Kanalos”

În fața presei a venit și autorul golului egalizator, Bogdan Faur. Acesta a vorbit despre schimbările inspirate făcute de antrenorul Olimpiei. „Mulțumesc lui Dumnezeu că am terminat turul acesta de campionat sănătoși majoritatea dintre noi, cu excepția lui Cherecheș, care are o accidentare destul de gravă. Dacă am fi acordat mai multă atenție la meciurile de acasă, unde am pierdut multe puncte, cred că eram lejer în primii șase. Referitor la meciul de astăzi… ne-au taxat bine în prima repriză, după care s-au închis bine. A fost greu să-i deschidem. Nea” Tibi a fost poate inspirat că ne-a introdus pe mine, pe Bura, pe Kanalos, dar putea fi oricine în locul meu. Nu sunt singurul care a adus plusul la echipă la meciul de astăzi. Doresc să le urez tuturor Sărbători Fericite!”, a declarat Faur.

Bona: „După aspectul jocului și după ocazii, am fi meritat să câștigăm”

Din tabăra adversă, antrenorul Dan Bona a declarat că Unirea ar fi merit victoria în meciul de astăzi. A fost un meci în care eu spun că, după aspectul lui și după ocazii, am fi meritat să-l câștigăm. Mă bucur enorm pentru jucătorii mei și pentru jucătorii tineri că este al șaselea joc fără înfrângere. Avem o serie foarte bună, ceea ce ne dă speranță pentru retur. Noi am început campionatul prost, dar acum în ultima vreme s-au schimbat multe la noi, inclusiv jocul și rezultatele și suntem pe un drum bun. Îmi pare rău că am avut punctele în mână și o nesincronizare pe fază defensivă și o execuție de generic a lui Faur ne-au privat de cele două puncte. Mă bucur că am luat punct și am arătat că merităm și avem încredere că ne vom salva”, a spus Bona, citat de satumareonline.ro.

Galeria, în conflict cu președintele Băbuț

În altă ordine de idei, conflictul dintre galeria Olimpiei și președintele Dan Băbuț continuă. Suporterii au scandat în dese rânduri pe parcursul meciului cu Unirea „Demisia, demisia” și i-au transmis mesaje conducătorului clubului sătmărean cu ajutorul unor bannere.

 

OLIMPIA SATU MARE        1
UNIREA TĂ‚RLUNGENI    1

Faur ’84 / Forika ’11

Băican – Ciul (Bura ’74), I. Tătaru, Heil, Iuhas (cpt.) – Chivari, Villand – Takacs (Faur ’55), Sălăgeanu, Selagea (Kanalos ’70) – Al. Boștină
Rezerve neutilizate: Șuta – D. Mureșan, R. Rus, Cadăr
Antrenor: Tiberiu Csik

Muțiu – Vlăsceanu, Forika, I. Șerban, Seb. Bucur – M. Popescu, M. Burlacu, Minciună, Petra (Păduraru ’79) – S. Marin (cpt.) – Chirciu (Petrean ’90)
Rezerve neutilizate: Burlui – Podlesnîi, Vasiloi, G. Monea, L. Nicolaie
Antrenor: Dan Bona

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 250; Arbitru: Mircea Ardelean 3 (Arad); Asistenți: Mihai Marius Marica 3 (Bistrița) și Andrei Nicolae Chițoiu 3 (Timișoara) Jucătorul meciului: Tony Kanalos 3.

Foto și video: Informația zilei

Marius ANGHEL 05 Dec. 2015, 20:26 Campionat
Pe aceeași temă