Olimpia continuă parcursul bun: 1-1 cu CSU

Marius ANGHEL 10 Mar. 2014, 14:21 Campionat
Olimpia continuă parcursul bun:** 1-1 cu CSU

Meci egal, scor 1-1, între Olimpia Satu Mare și CS Universitatea Craiova, partidă ce s-a disputat pentru etapa a 16-a a Ligii a II-a. Un rezultat convenabil, un rezultat bun pentru Olimpia.

CSU Craiova, cu o pleiadă de internaționali în teren, Pleșan, Kitanovski (Mecedonia), Ljubinkovic (Serbia), Valskis (Lituania) și cu alți jucători foarte experimentați, este o formație redutabilă, cu mari șanse de a promova în Liga I.

Primele 20-25 de minute ale meciului au fost dominate teritorial de echipa craioveană în timp ce în jocul Olimpiei am remarcat o oarecare prudență. Dar, în ciuda dominării, oltenii nu și-au creat mari ocazii de gol, cele 2 șuturi, ale lui Ferfelea și Valskis nefiind periculoase. Sătmărenii au avut primul șut spre poartă în minutul 29 când Micaș a trimis cu capul pe lângă.

În minutul 31 am asistat la deschiderea scorului, Olimpia fiind echipa care a înscris primul gol. Faur a fost faultat la 25 de metri de poarta lui Brac, ușor în lateral stanga. Lovitura liberă acordată a fost transformată în gol de Vlad Bujor, șutul lui intrând în poartă la vinclu drept al porții lui Brac.

Au urmat căteva minute bune ale ale formației sătmărene care putea majora scorul. Dar șutul lui Boștină (min. 33) a nimerit transversala în timp ce Faur (min.35), găsit liber în careu de Bujor, a șutat peste poartă. Dar, în loc de 2-0, în minutul 40 tabela a indicat un 1-1. Valskis a insistat la o minge ce părea să iasă în aut de poartă, a centrat pe jos de lângă Mureșan și l-a găsit liber, la 6-7 metri, pe Ferfelea. Fără om lângă el, atacantul craiovean a pus latul și a marcat ca la antrenament.

După pauză echipa din Craiova iese mai hotărâtă de la vestiare, domină teritorial și își crează câteva mari ocazii de gol. Dar tânărul portar Anca, în zi foarte bună, a avut câteva intervenții de mare efect și a reușit să pareze șuturile lui Șerban, Sin, Curelea și Valskis. În plus, în alte 2-3 situații, jucătorii olteni au șutat pe lângă poartă din poziții foarte bune. Dar, cum se poate deduce din rândurile de mai sus, norocul a surâs Olimpiei care a scăpat fără să primească gol

Olimpia este periculoasă abia în ultimele 10 minute când ratează două mari ocazii prin Feier, șut din 10 metri parat de Brac și Bujor, șut din lovitură liberă de la 20 metri, puțin peste poartă. Cele 3 minute de prelungiri dictate de arbitrul Florin Marcu (Oradea) nu au adus nimic important așa că meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1. Pentru că l-am pomenit pe arbitru, să spunem că în prima repriză putea acorda un penalti Olimpiei când Ljubinkovic a degajat neglijent din fața porții, balonul l-a lovit în mână pe Pătrașcu aflat la 10 metri de colegul lui. Dar Marcu a lăsat jocul să continue în ciuda protestelor tribunei și a jucătorilor sătmăreni,

Olimpia: Anca – Mureșan, Bălău, Micaș, Iuhas – Gavrilescu (66 Feier), Villand, Schwarckopf, Faur (46 Szalkai) – Bujor, Boștină (82 Roghină). Antrenor: Tiberiu Csik

CSU: Brac – Kitanovski, Ljubinkovic, Pătrașcu, Velcovici, Vandelanotte, Ferfelea (61 Sin), Curelea, Pleșan (76 Ivan), Valskis, I. Șerban (70 Câju). Antrenor: Ovidiu Stângă

Ovidiu Stângă laudă Olimpia, Tiberiu Csik mulțumește jucătorilor

La conferința de presă de după meci, oaspeții au fost reprezentați de antrenorul principal, Ovidiu Stângă. Acesta a lăudat jocul Olimpiei, dar a regretat că formația pregătită de el nu a câștigat și nu a revenit astfel în fruntea clasamentului. „Nu întotdeauna valoarea și condițiile de care beneficiază o echipă sunt determinante în stabilirea rezultatului. Noi am dominat mai mult, am avut ocazii bune de gol, dar n-am marcat. Și asta s-a văzut în rezultatul final. Dar și Olimpia a avut două mari ocazii la 1-0 și dacă marca, poate vorbeam acum de o înfrângere” a spus Stângă.

Iar după ce a făcut trimitere la „condiții” Stângă a precizat că CSU Craiova beneficiază de condiții de pregătire, logistică, stabilitate financiară peste majoritatea echipelor din prima ligă.

Olimpia a venit la conferința de presă cu Tiberiu Csik și cu portarul Iulian Anca, unul dintre cei mai buni jucători din teren. „Îmi felicit jucătorii pentru cum au evoluat, de dăruirea de care au dat dovadă și pentru că au respectat indicațiile venite de pe bancă. A fost un meci greu, puteam și câștiga, dar până la urmă a ieșit bine. Nu e ușor să joci împotriva unei echipe care are jucători cu mult peste valoarea Ligii a II-a” a spus tehnicianul sătmărean.

„Am avut ceva emoții la început dar am trecut peste ele după primele intervenții. Sper să fiu și în continuare titular, să o țin tot așa, adică să apăr bine, să fiu util echipei” a declarat Anca.

Îmbrățișări între Bolba și Geolgău

Formația craioveană a fost însoțită la Satu Mare de mai mulți foști jucători din perioada de glorie a Universității, printre ei fiind și fostul internațional Gheorghiță Geolgău. Director general la CSU, acesta a fost coleg de echipă cu antrenorul Mircea Bolba la loturile naționale și de tineret ale României. Cei doi s-au întâlnit la vestiare, s-au salutat cu bucurie, s-au îmbrățișat și au stat de vorbă câteva minute bune. „M-am bucurat mult că l-am revăzut pe Gheorghiță. Nu l-am mai întâlnit de peste 20 de ani. Este convins că echipa lui va promova în prima ligă” ne-a spus Mircea Bolba.

Sursa: Informația zilei
Foto: Adam Kiss

Marius ANGHEL 10 Mar. 2014, 14:21 Campionat
Pe aceeași temă