Oficialii FC Botoșani sunt rezervați în privința promovării

Mihai Andries 09 Apr. 2013, 09:20 Campionat
Oficialii FC Botoșani sunt rezervați în privința promovării

Atât antrenorul principal al FC Botoșani cât și finanțatorul Valeriu Iftime sunt extrem de rezervați în ceea ce privește promovarea în liga I și spun că obiectivul nu este realizat chiar dacă roș-alb-albaștrii au câștigat toate cele patru meciuri jucate în returul campionatului, au marcat 14 goluri și au primit doar două.

Tehnicianul Cristi Popovici susține că următoarele două meciuri, cu ACS Buftea în deplasare și Chindia Târgoviște pe teren propriu, trebuie câștigate pentru a fi pe primul loc înaintea seriei de meciuri cu Unirea Slobozia, CF Brăila, Săgeata Năvodari, Sportul Studențesc, CS Otopeni și Delta Tulcea.

„Avem ultimul calup de patru jocuri în care jucăm cu cele mai puternice echipe. Avem înainte cu Brăila. Dacă pierdem cele patru meciuri? Trebuie să fim temperați, să abordăm fiecare joc în parte. Până acum, 33% din acest retur ne-am făcut treaba. Eu am datoria să-i țin cât mai bine motivați. Să avem atitudine maximă, determinare, iar jucătorii să fie conștienți că ne trebuie cele trei puncte din fiecare meci”, a spus Cristi Popovici.

 

„Să nu credem că suntem o echipă atât de bună”

Nici Valeriu Iftime, principalul finanțator al FC Botoșani nu este mai entuziast. El este mulțumit de rezultatele obținute și de jocul prestat în acest retur dar consideră că jucătorii trebuie să se pregătească în continuare foarte bine astfel încât să nu apară surprize. El spune că deși FC Botoșani este pe primul loc, promovarea nu este obținută.

„Așa cum în returul acesta de campionat cu portar și fundaș dreapta sub 21 de ani, avem o forță mult mai mare în atac. Îl avem pe Hadnagy. De asemenea, Marius Croitoru este motorul sau pionul de bază al echipei. Foarte importantă a fost și pregătire din iarnă și modul cum înțeleg ei acum că FC Botoșani nu mai este o echipă de pluton. Echipa noastră chiar merge să câștige fiecare meci și nu la modul că dacă vom câștiga bine, dacă nu, nu. Este foarte interesantă abordarea și sper să-i țină. Să nu credem că suntem o echipă atât de bună încât batem doar pentru că suntem pe locul întâi în clasament”, a spus Valeriu Iftime. 

Evoluția bună a echipei FC Botoșani în returul campionatului se datorează noii strategii pregătite de tehnicianul Cristi Popovici. Acesta a preferat să joace cu un portar și un fundaș dreapta sub 21 de ani și folosească jucători cu experiență la mijlocul terenului și în atac. Acest lucru s-a văzut în cele patru meciuri jucate până acum, FC Botoșani marcând numai puțin de 14 goluri.

„Au fost mai multe transferuri făcute în iarna aceasta. În turul campionatului, Acsinte a fost accidentat și nu a putut juca. De Fulop și Maghici nu mă puteam folosi deoarece aveam jucătorii sub 21 de ani. Eu le consider tot transferuri. În plus, cei care au venit își pun amprenta. Attila Hadnagy care a marcat două meciuri consecutiv. Țepeș este un jucător care are constanță în joc”, a afirmat Cristi Popovici.

 

Sursa: BTOnline
Foto Eduard BLAGA

Mihai Andries 09 Apr. 2013, 09:20 Campionat
Pe aceeași temă