OFICIAL | Laszlo Balint, acum la Metaloglobus, a fost prezentat oficial ca noul antrenor al echipei UTA: „Liga secundă va fi mai atractivă și mai competitivă decât prima ligă”

Marius ANGHEL 22 May. 2019, 21:21 Campionat
OFICIAL | Laszlo Balint, acum la Metaloglobus, a fost prezentat oficial ca noul antrenor al echipei UTA:**
  • Decizie ciudată a clubului UTA. Cu două etape înainte de finalul sezonului, conducerea echipei din Arad a organizat o petrecere în care a invitat jucătorii, actualul staff tehnic, autorități locale, legende ale clubului, reprezentanți ai suporterilor și, surpriză, viitorul staff tehnic. Alexandru Meszar a tras concluzii despre sezonul încă neîncheiat și apoi l-a prezentat oficial pe viitorul antrenor principal al echipei.
  • Laszlo Balint (40 de ani), care este sub contract cu Metaloglobus încă o scurtă perioadă de timp, s-a fotografiat în această seară cu emblema clubului din vestul țării și a vorbit în calitate de viitor antrenor.
  • Ionuț Popa, actualul antrenor principal, însă aflat în concediu medical din cauza unor probleme de sănătate, nu a fost prezent la eveniment. Conducătorii echipei i-au adresat însă mulțumiri și i-au urat multă sănătate.

 

Laszlo Balint și agentul său, Bogdan Apostu, au mers împreună la Arad și au semnat contractul cu UTA. Acesta din urmă va avea un cuvânt greu de spus în campania de achiziții a „Bătrânei Doamne”, înaintea unul sezon în care echipa are ca obiectiv promovarea.

„Sunt onorat de faptul că oamenii din conducerea clubului UTA s-au gândit la mine pentru tot ce înseamnă noul sezon. Va fi un sezon dificil, cu multe echipe de tradiție și orașe importante în spate. Din punctul meu de vedere, liga secundă 2019-2020 va fi mai atractivă și mai competitivă decât prima ligă. Pas cu pas, îmi doresc să contribui la dezvoltarea clubului UTA.

Venirea la UTA înseamnă o provocare foarte mare pentru mine, pentru cariera mea profesională. Îmi doresc foarte mult să facem performanță, să fim acolo unde este locul echipei UTA Arad. Adică, să încercăm să ne batem la locurile fruntașe, cu toate că știm că va fi foarte greu. Așa cum am făcut ca jucător, cu ambiție și muncă, așa îmi propun și în cariera de antrenor, a spus Balint, care va prelua banca tehnică a echipei UTA odată cu startul pregătirilor pentru campionatul viitor.

Laszlo Balint, care în acest sezon le-a pregătit pe Sportul Snagov, pe care a urcat-o pe primul loc și a transformat-o într-o favorită la promovare, și Metaloglobus București, pe care a preluat-o în iarnă de pe loc retrogradabil și acum a dus-o în prima parte a clasamentului, îi va avea în stafful tehnic la UTA pe actualii colaboratori ai săi de la formația bucureșteană: Cezar Zanfir (antrenor secund), Radu Alexandru (preparator fizic) și Gabriel Vasiliu (antrenor cu portarii).

În cariera sa de antrenor, Balint a condus ca „principal” echipele: Unirea Tărlungeni, Academica Clinceni, ASA Târgu Mureș, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, Sportul Snagov și Metaloglobus, iar ca „secund” a fost pe banca echipei sale de suflet, FC Brașov, în ultimul sezon petrecut în Liga 1.

Ca jucător, fundașul Laszlo Balint a evoluat un sezon la UTA, în 2006-2007, când echipa era în Liga 1.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 22 May. 2019, 21:21 Campionat
Pe aceeași temă