OFICIAL | Flavius Stoican nu mai e antrenorul echipei Petrolul. Anunțul clubului și ce trebuie să facă Marius Stan

Marius ANGHEL 11 Dec. 2019, 14:31 Campionat
OFICIAL | Flavius Stoican nu mai e antrenorul echipei Petrolul.** Anunțul clubului și ce trebuie să facă Marius Stan

Petrolul Ploiești s-a despărțit, oficial, astăzi, 11 decembrie, de antrenorul Flavius Stoican, după 21 de etape din actualul sezon. Președintele Marius Stan rămâne pe poziție și trebuie să anunțe în ședința de pe 14 decembrie a Adunării Generale a Asociaților clubului Petrolul propunerea pentru noul antrenor, cât și strategia care să asigure atingerea obiectivului propus: promovarea în Liga 1 la finalul acestui sezon. Petrolul e la finalul primei părți a sezonului abia pe locul 8, la zece, respectiv șase puncte de primele două locuri direct promovabile și la patru puncte de poziția care duce la baraj.

Iată comunicatul clubului Petrolul:

„Flavius Stoican a decis încetarea raporturilor contractuale cu FC Petrolul Ploiești

În cursul acestei dimineți a avut loc o întâlnire administrativă de analiză tehnică a parcursului echipei de seniori în prima jumătate a campionatului Ligii a 2-a sezon 2019-2020, ședință la care au participat reprezentanți ai Partenerului Finanțator Veolia, Președintele Clubului, dl Marius Stan, precum și antrenorul echipei de seniori, dl Flavius Stoican.

Odată cu prezentarea raportului tehnic, dl Flavius Stoican a solicitat conducerii Clubului și Partenerului Finanțator Veolia încetarea, pe cale amiabilă, a raporturilor contractuale, fără alte obligații financiare. Pe deplin conștient de parcursul oscilant al echipei și totodată încrezător asupra îndeplinirii obiectivului declarat, de promovare în primul eșalon, dl Flavius Stoican a înțeles necesitatea unei schimbări la nivelul colectivului tehnic, decizia domniei sale sperând să aducă un suflu nou echipei.

Președintele Clubului, dl Marius Stan a fost mandatat ca până la ședința A.G.A. din data de 14 decembrie 2019, să identifice și să propună un nou antrenor principal, precum și o strategie care să asigure atingerea obiectivului propus.

FC PETROLUL PLOIEȘTI îi mulțumește dlui Flavius Stoican pentru întreaga activitate depusă și îi urează mult succes în proiectele sale profesionale de viitor”.

12 victorii, 7 egaluri și 5 înfrângeri, rezultatele obținute de Flavius Stoican ca antrenor la Petrolul

Flavius Stoican a dat semnale încă după desfășurarea ultimului meci din acest an, eșecul de la Arad, 0-3 cu UTA, că își va da demisia în ședința pe care clubul Petrolul o avea programată astăzi. În ședința din vestiar de la finalul jocului cu UTA a lăsat de înțeles jucătorilor că nu va mai continua, iar la conferința de presă a spus că nu ia decizii la cald, însă în discursul său a folosit cuvinte în care a vorbit despre posibilitatea ca Petrolul să continue fără el.

Cu Flavius Stoican antrenor, Petrolul a înregistrat în Liga 2 9 victorii, incluzând-o și pe cea anulată cu Daco-Getica, 7 egaluri și 5 înfrângeri, echipa fiind clasată după 21 de etape pe locul 8. În Cupa României, Petrolul a obținut trei victorii, 1-0 cu Sportul Snagov și Industria Galda și 7-0 cu Sănătatea Cluj, și este calificată în sferturile de finală ale competiției. Campionatul Ligii 2 se va relua la finalul lunii februarie 2020, iar Petrolul are meci pe teren propriu, cu Dunărea Călărași..

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Leczki JOZSI /Mediafax Foto

Marius ANGHEL 11 Dec. 2019, 14:31 Campionat
Pe aceeași temă