Ochiroșii, decisiv pentru Săgeata

28 Aug. 2011, 13:05 Campionat
Ochiroșii,** decisiv pentru Săgeata

După remiza de la Otopeni din prima etapă, Săgeata Năvodari a înregistrat cel de-al doilea rezultat de egalitate în actuala stagiune, scor 2-2, contra formației Astra II Giurgiu, meci din cadrul etapei a doua din liga secundă.

Cu un moral bun după succesul cu Victoria Brănești din etapa inaugurală a sezonului, Astra II Giurgiu a dominat prima parte a meciului de la Năvodari și a reușit să deschidă scorul după 22 de minute de joc, după o greșeală mare a portarului Florin Olteanu. Goalkeeper-ul năvodărenilor a degajat greșit un balon până la Bogdan Rusu, care a înscris cu un șut puternic de la 25 de metri.

Singura ocazie mai importantă a gazdelor a venit abia în ultimele momente ale reprizei, când Dorel Zaharia a pătruns în careu de pe partea dreaptă iar șutul său din unghi a trecut puțin pe lângă poarta apărată Gabriel Popa.

Jucătorii lui Constantin Gache au ieșit mult mai montați de la cabine și după doar două minute de la reluare au avut prima mare ocazie de gol prin Goșa, care a trimis de la câțiva metri cu capul puțin pe lângă poarta giugiuvenilor.

Apoi, în minutul 66, Crețu trimite un șut de la 25 de metri, însă balonul este reținut fără probleme de Popa. Cu un sfert de oră înainte de final, Mișelăricu a fost eliminat de centralul întâlnirii după ce l-a lovit fără minge pe Lukacs, din acel moment soarta întâlnirii avea să se schimbe.
Imediat, Constantin Gache face o schimbare inspirată îl înlocuiește pe Vezan cu Răzvan Ochiroșii, jucătorul împrumutat de la campioana Oțelul Galați reușind să aducă egalarea un minut mai târziu un gol de generic. Sorin Chițu a centrat de pe partea dreaptă iar Ochiroșii a reluat din voleu fără speranțe pe portarul oaspeților.

Bucuria năvodărenilor nu a durat decât două minute, Astra reușind să treacă din nou în avantaj prin reușita lui Viorel Dinu: șut plasat de la 20 de metri. Cu un om în plus pe teren și în avantaj pe tabelă, oaspeții au redus din turație, lucru de care au profitat cei de la Săgeata.

Astfel, în minutul 88, același Ochiroșii execută o lovitură liberă de la marginea careului iar Florin Popa stabilește scorul final, 2-2, înscriind cu capul din șase metri.

„Sper ca etapa viitoare să reușim și prima victorie”

„Ne așteptam la un meci greu, mai ales că profesorul Gache cunoștea destul de bine adversarul. Păcat că am reușit să înscriem abia după ce am rămas în zece oameni, deși am avut până atunci câteva ocazii foarte bune de a înscrie. Sper ca etapa viitoare să reușim și prima victorie a sezonului pentru a mai îmbunătăți din moralul jucătorilor”, a declarat, după meci, antrenorul secund al Săgeții, Constantin Funda.

Tehnicianul s-a mai referit și la greșeală lui Florin Olteanu de la primul gol al Astrei: „Olteanu este un portar cu experiență care probabil trece printr-o perioadă mai grea. Trebuie să fim alături de el și să-l ajutăm pentru că orice jucător mai are momente slabe de-a lungul carierei”.

Etapa viitoare, formația pregătită de Constantin Gache a se va deplasa în Moldova pentru meciul cu FC Botoșani.

De partea cealaltă, antrenorul Astrei II Giurgiu, Imilian Șerbănică s-a declarat nemulțumit de modul în care jucătorii săi au tratat ultimele minute al jocului.

„După desfășurarea jocului pot să spun că am pierdut două puncte astăzi. Relaxarea jucătorilor mei după acea eliminare este inexplicabilă. Nu am fost concentrați până la ultima fază a meciului și acest lucru ne-a costat pe final. Suntem supărați pentru că condus, am avut controlul jocului și până la urmă am plecat de aici cu un singur punct”, a spus tehnicianul giurgiuvean.

articol scris de Paul ȘERBAN

28 Aug. 2011, 13:05 Campionat
Pe aceeași temă