Numirea lui Roșu pe banca echipei UTA a dat rezultate. „Nu mă așteptam să ajungem pe locul 2 până la pauza de iarnă”

Marius ANGHEL 12 Dec. 2016, 12:47 Campionat

UTA Bătrâna Doamnă și-a adjudecat și ultimele trei puncte puse în joc în anul 2016, în Liga 2. După victoria cu Foresta Suceava de duminică dimineață, scor 1-0, arădenii au ajuns pe locul 2 în clasament, poziție care asigură promovarea directă în elita fotbalului românesc.

„Am dominat partida, mai puțin finalul, când am suferit și nu am știut să profităm de ocaziile avute. Nu am ales mereu soluția cea mai bună la finalizare, atât Strătilă cât și alții. Strătilă a avut momente în care a făcut o mișcare în plus, în loc să paseze sau să șuteze la momentul potrivit. E important însă că ajungem acolo, că am avut ocazii. Am avut o prestație bună, sunt mulțumit de cum am evoluat astăzi. Nu prea le-am dat șanse adversarilor. Știam că Foresta e periculoasă la fazele fixe, prin jucătorii lor masivi, de aceea le-am spus băieților să evităm astfel de situații. Nu au avut multe ocazii de poartă și asta este foarte bine. Și la contraatacul lor periculos din final, dacă Tănase ataca mingea, evitam acea fază”, a spus Laurențiu Roșu.

„Merităm să fim acolo unde suntem pentru că am muncit foarte mult, am făcut eforturi”

Fostul internațional a strâns nu mai puțin de 22 de puncte la cârma UTA-ei, din 27 posibile, o medie de echipă cu pretenții de Liga 1. „Vă spun sincer că sunt foarte mulțumit de munca acestor băieți. Merităm să fim acolo unde suntem pentru că am muncit foarte mult, am făcut eforturi. De când am venit eu aici ne-am antrenat în toate condițiile posibile, dar băieții au înțeles situația. Ne-am plimbat peste tot în Arad, inclusiv în Ungaria pentru antrenamente, dar am înțeles cu toții că nu putem juca în altă parte pentru suporterii noștri. De aceea am preferat să evoluăm aici și mă bucur că a ținut și vremea cu noi. Și tot sincer vă spun că după înfrângerea de la Satu Mare, nu mă așteptam să ajungem pe locul 2 până la pauza de iarnă. Speram să îndrept problemele din jocul echipei, să câștigăm cât mai multe puncte în așa fel încât să rămânem la o distanță mică față de pozițiile promovabile, dar nu mă gândeam că o să ajungem chiar noi pe o astfel de poziție. Repet, e meritul și munca băieților, care au înțeles exact ceea ce-mi doresc de la ei”, a adăugat antrenorul „Bătrânei Doamne”, care l-a înlocuit pe Roland Nagy după 11 meciuri scurse în acest sezon, adică aproape la mijlocul drumului din campania de toamnă.

UTA a terminat disputa cu trupa moldavă cu cinci jucători sub 21 de ani, lucru benefic pentru viitorul echipei și al clubului, dar pe care tehnicianul „roș-albilor” ar dori să-l evite pe viitor, când meciurile se joacă până în minutul 90. „Avem nevoie de experiență. S-a văzut asta pe finalul partidei, când jumătate din echipă era sub 21 de ani și am avut de suferit. Dar nu am fost în corzi doar pentru că erau tineri pe teren, ci și pentru că am făcut pasul în spate. Știam că mai sunt doar câteva minute și am hotărât să nu riscăm, să nu luăm gol. Era foarte important să obținem toate cele trei puncte, pentru că știam că vom ajunge pe locul 2″, a concluzionat Roșu.

După 19 meciuri desfășurate în 21 de etape, UTA Bătrâna Doamnă se situează pe locul 2 în Liga 2 cu 39 de puncte cu șase mai puține față de liderul Juventus București și cu unul mai mult decât FC Brașov, echipa care e pe locul 3 și care ar merge la barajul de promovare. În acest sezon, arădenii au înregistrat 12 victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri, iar golaverajul este unul excelent de bun: 33-21.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 12 Dec. 2016, 12:47 Campionat
Pe aceeași temă