Nuanțe bacoviene în UTA – Aerostar! Ambii antrenori vorbesc despre necesitatea de a obține victorii

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 May. 2019, 16:39 Actualizat: 14 May. 2019, 16:49 Campionat
Nuanțe bacoviene în UTA – Aerostar!  Ambii antrenori vorbesc despre necesitatea de a obține victorii

Chiar dacă nu este într-o situație disperată în clasamentul ligii secunde cu patru runde înainte de concluziile stagiunii, UTA e datoare să pună punct seriei de șase meciuri fără victorie. Cu un lot pe hârtie mai bun decât în prima parte a stagiunii, „roș-albii” nu au avut tocmai parcursul așteptat, iar cauzele sunt legate în special de problemele medicale ivite în această primăvară. Prima dintre toate îl vizează pe antrenorul principal, Ionuț Popa, dar au căzut pe rând la datorie fotbaliști ca și: Coulibaly (plecat între timp în Franța pentru a se trata la ligamentele piciorului drept), Stahl, Miculescu și Ivan. Niciunul dintre ei nu ar mai trebui să evolueze în acest sezon, în timp ce Manea e la 30-35% din potențial, iar Șeroni trage de el pentru a-și mai ajuta echipa până la pauza de vară. A mai apărut și abaterea disciplinară a lui Kanda, ce l-a costat trimiterea la echipa a doua, iar în „intermediara” de mâine mai lipsește și suspendatul Copaci.

Așadar, sunt din nou probleme de efectiv în vederea vizitei celor de la Aerostar Bacău, care și-ar putea juca tot sezonul în deplasarea de pe „Motorul”. Moldovenii sunt pe loc de retrogradare, la trei lungimi de undă de colacul de salvare, iar programul nu e nici el foarte prietenos. În orașul lui Bacovia mai vin până la finalul stagiunii Clinceniul și Baloteștiul, iar cealaltă deplasare e la Ghermănești, contra Snagovului.

„Trebuie neapărat să scoatem puncte din meciurile acestei săptămâni, cu UTA și Clinceniul. Ideal ar fi șase, dar și patru ne-ar ține în cărți pentru îndeplinirea obiectivului. E clar, însă, că nu vom pleca cu gândul la un egal nici în meciul de la Arad, nici în cel de acasă, cu liderul campionatului, suntem doar conștienți că avem în față două dintre echipele foarte bune ale campionatului”, a declarat Andrei Vatră, antrenorul rămas pe „baricade” după plecarea lui Florin Bratu.

Delegația formației moldovene a plecat spre Arad în această dimineață fără fundașul dreapta Țenea și mijlocașul central Adăscăliței, ambii accidentați.

După ce i-a permis eternului rival să plece cu toate punctele la Timișoara, iar pe „Cluj Arena” au bifat scorul de neprezentare, UTA s-ar juca serios cu focul dacă nu bate Aerostarul, pe „Motorul”.

„Ne așteaptă un meci foarte greu, în situația actuală a moralului nostru. Dar, noi am adus echipa aici, tot noi trebuie să o și ridicăm. Am încredere că jucătorii au înțeles mesajul și că au înțeles ce au de făcut. Ei sunt primii nemulțumiți de ei, însă încercăm să nu aruncăm cuvinte grele, pentru că suntem un colectiv. Chiar dacă adversarii noștri sunt sub linia roșie, au jucători de calitate și foarte bine pregătiți fizic, iar noi știm că trebuie să dăm totul și să câștigăm. Suntem obligați de tot ce e în jurul nostru să obținem neapărat victoria”, a spus Cristian Păcurar.

Vremea e parcă și ea parcă desprinsă din poeziile băcăuanului George Bacovia, ca și stările de spirit din cele două tabere, de altfel. UTA – Aerostar Bacău, din cadrul rundei cu numărul 35 a Ligii 2 se joacă miercuri, de la ora 18:00, pe arena „Motorul” din Aradul Nou și nu e transmisă la TV.

Sursa: Sport Arad
Foto: Deșteptarea

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 May. 2019, 16:39 Actualizat: 14 May. 2019, 16:49 Campionat
Pe aceeași temă