„Nu lăsați Olimpia să moară!” Jucătorii echipei sătmărene au întârziat startul meciului cu Chindia și trag un ultim semnal de alarmă. Ritli: „Suntem cu un picior în groapă”

Marius ANGHEL 25 Nov. 2017, 17:44 Campionat

Satu Mare riscă să rămână fără echipă de fotbal în campionatul Ligii 2 în această pauză de iarnă. În ultimul meci al turului, Olimpia a primit, astăzi de dimineață, în runda a 19-a, vizita celei de-a treia clasate Chindia Târgoviște și a întârziat startul jocului cu 8 minute, trăgând din nou un semnal de alarmă în privința situație grave din punct de vedere financiar pe care o traversează. Jucătorii antrenați de Zoltan Ritli, neplătiți de mai multe luni, au pierdut meciul cu 1-3, iar înainte de primul fluier al arbitrului au afișat un banner cu un mesaj către primăria din Satu Mare și Consiliul Județean. „Nu lăsați Olimpia să moară!”, a fost scris pe bannerul adresat conducătorilor locali.

Partida de la Satu Mare dintre Olimpia și Chindia a început cu 8 minute întârziere, după ce jucătorii echipei gazdă au cerut dreptul arbitrului și observatorului pentru a ieși de la vestiare cu un banner pe care scria: „Nu lăsați Olimpia să moară!”. Jucătorii din vechiul lot au ajuns la cinci luni de neplată, în timp ce aceia noi au trei luni de când nu au mai încasat un salariu.

Fără prea multă motivație, Olimpia a fost depășită cu ușurință de Chindia și poate spune că a scăpat ușor doar cu trei goluri încasate. Liviu Mihai (12′, 44′) și Georgian Honciu (26′) au punctat pentru târgovișteni, în timp ce sătmărenii au reușit golul de onoare în prelungiri, prin Sergiu Jurj (90+1′).

La final de tur, Olimpia se află pe locul 13, cu 20 de puncte, la doar două puncte distanță de ultima poziție retrogradabilă, și se roagă ca FRF să amâne pentru la anul primele două etape din retur programate în următoarele două săptămâni. Probabil doar una va fi mutată, astfel că sătmărenii vor trebui să joace și la finalul săptămânii următoare, acasă, cu Metaloglobus București. Ia apoi vine pauza, gerul și Olimpia ar putea să nu treacă și iarna aceasta.

Ritli: „La Clinceni nu cred că vom mai putea merge”

La final de meci, antrenorul Olimpiei, Zoltan Ritli, a declarat că jucătorii sunt afectați din cauza problemelor de la club și situația disperată în care de află.

„Se vede că jucătorii sunt afectați de ceea ce se întâmplă la echipă. Din cauza problemelor care sunt, se vede că în jocul lor e lipsit de agresivitate, de atitudine, de concentrare, frica de a se accidenta. Astea sunt condițiile, o ducem până când putem, dar, fără sprijin, cam asta e urmarea a ceea ce se întâmplă la ora asta la echipă. Săptămâna viitoare este ultimatum. Dacă nu vom plăti datoriile jucătorilor care au fost aici anul trecut, ne vor depuncta, iar după aceea amendă și ne oprește de la transferuri. Noi ne antrenăm și încerc să capacitez jucătorii măcat cât de cât să se prezinte la antrenament. Săptămâna aceasta jucătorii de la Baia Mare nu au avut bani să vină la antrenamente. De când am venit eu la echipă, jucătorii nu au fost plătiți deloc. Au primit o primă din banii care au venit de la domnul primar și încă o primă. Sunt jucători care nu și-au luat salarii din vară. Ar fi păcat ca să moară echipa asta acum. S-a muncit mult să se ajungă aici. Sunt niște probleme de managemant și cred că din cauza asta s-a ajuns aici, din cauza managementului dificitar. Când am avenit la echipă am știut că e o situație grea, dar dacă primeam banii de la Consiliul Județean ne-am fi putut descurca cel puțin până în ianuarie, dar așa, ba existăm, ba nu existăm. La ora actuală suntem cu un picior în groapă. Cei care au finanțat echipa până acum trebuie să ia în calcul daca vor să continue sau să desființeze echipa. Noi am hotărât că ne vom prezenta la antrenament, vom încerca să jucăm cât posibil să mergem până în capăt. Dacă vor fi două etape, meciul de acasă cred că vom reuși să-l organizăm, dar la Clinceni nu cred că vom mai putea merge, pentru că, din păcate, clubul nu mai are credibilitate și nu te ajută nimeni”, a spus la conferința de presă, citat de Satu Mare online, antrenorul Zoltan Ritli.

1,9 milioane de lei datorii totale la Olimpia

Numirea noului președinte la Olimpia, în persoana lui Istvan Merkli, nu a adus nicio schimbare în bine. Acesta l-a atras aproape de club pe afaceristul Vasile Bud, care a și oferit câteva prime, însă discuțiile pentru implicarea sa serioasă pentru salvarea grupării sătmărene a fost respinsă de reprezentanții Consiliului Local, respectiv Județean.

Totalul datoriilor pe care le-ar avea Olimpia în acest moment, potrivit Informației zilei, însumând 81 de furnizori, societăți, finanțele publice, restaurante, hoteluri, transportatori, jucători sau persoane fizice se ridică la circa 1,9 milioane lei. Cele mai urgente de rezolvat sunt către foștii jucători ai clubului care au depus memorii la FRF. Iulian Roșu, Carlo Erdei, Raul Krausz, Mihai Onicaș, Adrian Ciul, Iulian Anca Trip, Adrian Voicu sau Bogdan Faur sunt doar câțiva dintre foștii fotbaliști care își solicită restanțele salariale după ce au apelat la comisiile federației, iar dacă nu le va achita rapid, gruparea sătmăreană riscă depunctarea și mai apoi excluderea din campionat.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 25 Nov. 2017, 17:44 Campionat
Pe aceeași temă