Nicolae Manea: „Duru este călăul Rapidului, criminal de război”

Mihai Andries 01 Jun. 2014, 14:15 Campionat

Rapid și-a asigurat, din punct de vedere sportiv, promovarea in Liga 1, după remiza, 2-2, cu cei de la CSMS Iași. Giuleștenii așteaptă acum decizia în cazul licenței, care le-a fost refuzată de comisia FRF condusă de Viorel Duru.

Președintele Rapidului, Nicolae Manea, a declarat sâmbătă, imediat după egalul înregistrat în Giulești, 2-2 cu CSMS Iași, în etapa a noua (penultima) a play-off-ului din Liga 2, că federația ar trebui să nu mai apeleze la „arbitrajul” TAS și că echipa sa ar trebui să primească dreptul de a reveni în Liga 1. „Duru este călăul Rapidului, criminal de război”, a declarat Manea.

„Băieții au vrut foarte mult să câștige, am luat punctul de care aveam nevoie să promovăm pe plan sportiv, acum așteptăm ca federația să facă dreptate. Atâta timp cât dai o declarație ca a domnului Duru, „să ne apăram pentru că Rapidul are șanse la TAS”… asta spune totul. Dar, dacă au caracter, nu mai trimit pe nimeni. Dacă noul președinte vrea să anuleze o decizie care nu a fost corectă, ar trebui să anuleze decizia, să nu mai mergem la TAS. S-a dovedit încă o dată că domnul Duru este călăul Rapidului, după ceea ce a declarat, criminal de război. Dacă a greșit, ar trebui să recunoască. Dacă mergem la TAS, înseamnă o cheltuială destul de mare. Să nu vină la TAS să se apere, să ne lase să ne apărăm singuri”, a spus Nicolae Manea.

Manea crede că primează criteriul sportiv, nu cel al licenței: „Ar fi o crimă să nu ne lase să revenim în Liga 1. Criteriul sportiv este cel mai important, după părerea mea. Dar echipa asta a muncit, a intrat meritat în Liga 1 și să îi iei dreptul ăsta mi se pare o mare crimă”.

Cu remiza de sâmbătă, Rapid a  obținut din punct de vedere sportiv accederea în primul eșalon, urmând să joace în Liga I dacă va primi un răspuns favorabil de la TAS.

Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere a respins, în 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă și executorie pe plan național. Ultima cale de atac a FC Rapid este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În cazul în care Rapid primește un răspuns negativ și de la TAS, în Liga I va promova în locul său FC Clinceni.

 

RAPID BUCUREȘTI – CSMS IAȘI  2-2 (1-0) Al. Coman ”36, ”89 / Olah ”77, Onofraș ”82

Drăghia – I. Voicu, D. Lung, Al. Iacob (Pancu ”84), N. Vasile – V. Negru, Ct. Păun – Al. Coman, Selagea (Fl. Istrate ”88), Fl. Călin – D. Niculae (cpt.)
Antrenor: Viorel Moldovan

A. Bălan – Radovic, Fl. Plămadă, Ov. Mihalache, Vladu – Olah (cpt.), Al. Crețu – Bosoi (Onofraș ”46), Al. Dedu (L. Dobre ”65), L. Mihai – Herghelegiu (Călugăru ”79)
Antrenor: Marius Lăcătuș

Stadion: „Valentin Stănescu” (București); Spectatori: 3.000; Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Miclos Istvan Nagy (Cluj-Napoca) și Adrian Radu Ghinguleac (București); Jucătorul meciului: Alexandru Coman

 

Foto de Răzvan LUPICĂ‚

 

Mihai Andries 01 Jun. 2014, 14:15 Campionat
Pe aceeași temă