Ne dați ori nu ne dați? Teja s-a distrat la revenirea la „U” Cluj, împotriva unor adversari care păreau doar deghizați în fotbaliști

Ne dați ori nu ne dați?** Teja s-a distrat la revenirea la
  • Universitatea Cluj a învins cu 4-0 pe FC Caransebeș, în etapa a 11-a a Ligii 2, la primul meci cu Mihai Teja pe bancă.
  • Octavian Ursu, de două ori, Răzvan Greu și Cosmin Popescu au marcat golurile victoriei clujene.


Un an și o lună a trecut de când Mihai Teja părăsea Universitatea Cluj, după 11 luni petrecute pe banca „alb-negrilor”. Era demis și înlocuit cu George Ogăraru, iar galeria clujenilor avea mai apoi să-l regrete. Teja s-a întors și l-a schimbat pe Marius Popescu, la fel de surprinzător cum era și el schimbat de Ogăraru. A preluat o echipă de copii, după ce experiențele Dinamo și Petrolul n-au fost chiar cum le dorea el. Nu putea să-și dorească însă mai mult, decât un debut cu FC Caransebeș, un „sparring partner” pentru tinerii jucători clujeni, care s-a prezentat pe Cluj Arena atât de slab, încât i-a făcut pe unii spectatori să se întrebe dacă nu cumva oaspeții s-au deghizat în fotbaliști, doar pentru că e Halloween. Defensiva cu trei fundași, gândită de italianul Giovanni Pisano, a fost sinucigașă pentru oaspeți, care le-au oferit spații imense de atac clujenilor.

Festival de ocazii, în prima repriză

Probabil, jucătorii lui Teja nu au avut atâtea ocazii într-o repriză nici când jucau la juniori. Ursu (3, 8) și Cosmin Popescu (6) le-au avut pe primele, pentru ca apoi Cosmin Popescu să marcheze și să dea tonul „petrecerii” clujenilor (10). În minutul 24 era deja 2-0, după un contraatac purtar de Greu și Cocină, mingea ajungând la Ursu, care l-a ridiculizat pe Bușu și a marcat.

Nefericitul portar Oprea avea să-i vadă pe clujeni la poarta sa, la două-trei minute, iar în minutul 39 nu a mai putut face nimic, după ce clujenii au scăpat patru contra unu, pe un contraatac, iar Greu a făcut 3-0. Clujenii au mai avut două bare prin Cocină și Hîmpea, înainte să se încheie o repriza de vis pentru tinerii jucători ai lui Teja.

Ursu a făcut dubla, din penalty

Partea a doua a fost una mult mai calmă, în privința ocaziilor. Antrenorul Pisano a schimbat tactica și a jucat cu patru fundași, iar clujenii n-au mai beneficiat de spațiile avute în prima repriză, dar nici n-au mai forțat atacul. Oprea a respins spectaculos șutul din 16 metri a lui Greu (70), la cea mai importantă fază de gol a reprizei. Ursu a avut însă ultimul cuvânt, mijlocașul clujenilor marcând din 11 metri, după un henț comis în careu de Telecican (87).

Clujenii urcă spre locurile de play-off, după cea mai confortabilă victorie din acest sezon.

UNIVERSITATEA CLUJ  4
FC CARANSEBEȘ          0

C. Popescu ’10, Oct. Ursu ’24, ’87 – pen., Greu ’39

Niczuly – Butean, Crișan, A. Mutu, Hâmpea – Boboc, Cândea (Tarcea ’75) – Oct. Ursu, Greu (N. Janos ’88), C. Popescu – Cocină (P. Popescu ’64)
Rezerve neutilizate: Țicrea – Kerestes, Manu, I. Hațiegan
Antrenor: Mihai Teja

Oprea – Telecican, V. Suciu, Bușu (cpt.)(Stelitano ’41) – Săulescu (Răducu ’46), Cârstoiu, A. Roman, La Vecchia (A. Pisano ’75), Roșoagă – Livan, C-tin. Stoica
Rezerve neutilizate: Birăescu – Suru, Bogdanovici, Bona
Antrenor: Giovani Pisano
Eliminat: Telecican ’89 (cumul de galbene)

Stadion: „Cluj Arena” (Cluj Napoca); Spectatori: 700; Arbitru: Marius Omuț (Oradea); Asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Marian Truță (Sirineasa); Jucătorul meciului: Octavian Ursu.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă