„Ne-am întors cu 10-15 ani în urmă, cu arbitraje ce fac totul pentru a câștiga echipa care trebuie.” Popovici îl face praf pe arbitrul meciului Chindia – Foresta

Marius ANGHEL 20 Mar. 2017, 16:48 Campionat

Foresta Suceava a condus aproape o repriză în deplasarea de sâmbătă de la Târgoviște, în meciul cu Chindia din etapa a 25-a a Ligii 2, însă în cele din urmă a pierdut după ce atacantul Cristian Cherchez l-a învins de două ori pe Toma Niga. Dâmbovițenii au întors însă rezultatul după ce echipa moldoveană a rămas în inferioritate numerică și a acuzat arbitrajul timișoreanului Nicolae Cătălin Botaș. Antrenorul Cristian Popovici a vrut chiar să retragă echipa de pe teren în semn de protest.

Foresta a început în forță meciul de la Târgoviște și după doar patru minute a ratat prima mare ocazie de gol. După centrarea din stânga a lui Cerlincă, Bogdan Rusu (4) s-a înălțat nemarcat la 8 metri central și a trimis cu capul lângă bară, însă portarul Căbuz a scos salvator în corner. Pressingul sucevenilor a continuat și în cele din urmă s-a concretizat și pe tabela de marcaj. Același Bogdan Rusu (21) a anticipat bine locul unde va ateriza o minge centrată lung în careu, a reluat cu capul pe spate, lobat, de la 11 metri, dintre Ispas și Dinu, peste Căbuz, ieșit, și a deschis scorul.

Chindia are o replică bună și e aproape de egalare la preluarea în careul mic a lui Neguț, însă atacantul a trimis doar în bară. Și în ultimele minute înainte de pauză Chindia se regăsește în atac pentru a înscrie, dar Liviu Mihai (41) trimite de la 20 de metri și Niga reține.

Popovici: „Ne-au furat arbitrii și asta a văzut-o o țară întreagă”

Repriza secundă începe la fel de bine pentru Foresta, care continuă să țină departe mingea de poarta lui Niga, însă e îngenuncheată de neatenția lui Dudu Drugă și decizia exagerată a arbitrului. În minutul 56, cerul cade pe suceveni după ce Drugă preia în fața propriului careu, cu spatele către centrul terenului, vrea să trimită către propriul portar, dar, în momentul pasei, Pătru îi intră în față și se trântește pe jos, simulând o lovitură în călcâi. Centralul Cătălin Botaș ia o decizie surprinzătoare, scoate direct cartonașul roșu și eliminându-l pe Drugă, considerând că a faultat în postură de ultim apărător, cu toate că mingea sărită din acea fază era prea lungă pentru a fi ajunsă de Pătru, iar în stânga se afla încă un fundaș sucevean.

După lungi parlamentări cu centralul, Pătru (59) bate lovitura liberă rezultată din această fază controversală, trimite pe sub zid, Asanache deviază ușor, Niga scoate salvator în față, Mihălăchioaie respinge în lateral cu capul, până la Cristian Cherchez, care înscrie din voleu, la colțul scurt, cu un șut cu stângul din unghi, de la 6 metri. Jucătorii Chindiei se bucură pentru reușită, în timp ce sucevenii se îndreaptă către banca de rezerve, acolo unde, alături de antrenorul Cristi Popovici, au câteva minute de discuții cu arbitrul Botaș, dând senzația chiar că vor să se retragă de pe teren.

Foarte supărat de arbitraj, în special de acea fază a elimitării, la finalul meciului, antrenorul Forestei a fost de părere că arbitrii și-au bătut joc de munca întregii echipe. „Din punctul meu de vedere, echipa a jucat foarte bine astăzi, iar rezultatul este nemeritat. Este clar că a fost viciere de rezultat din partea arbitrilor, deoarece nu-i posibil să-ți elimine direct un jucător, când Drugă a dat pasă la portar. Sunt foarte nemulțumit că doi arbitri și-au bătut joc de noi și de munca noastră, și astfel ne-am întors cu 10-15 ani în urmă, cu arbitraje ce fac totul pentru a câștiga echipa care trebuie. Ne-au furat arbitrii și asta a văzut-o o țară întreagă, nu se poate să conduci cu 1-0 și spre minutul 60 să primești roșu în această manieră, iar din acea fază să primești gol și să joci în zece oameni. Echipa noastră a jucat curajos și la 2-1, pentru că nu mai aveam nimic de pierdut, dar e greu să revii în aceste condiții, cu o echipă bună. În repriza a doua, Ispas trebuia să ia al doilea galben după ce l-a ținut cinci metri de tricou pe Rusu, dar arbitrii n-au dat nimic. Va fi probabil și un comunicat din partea conducerii, dar ideea e că toți suntem dezamăgiți de ce s-a întâmplat”, a declarat, citat de Monitorul de Suceava, Popovici.

Vizibil iritați după această fază, sucevenii nu au mai jucat nimic, au protestat la orice decizie a arbitrilor și în cele din urmă au încasat un nou gol, cel al înfrângerii. La un un-doi în stânga careului între Liviu Mihai și Crinel Stoica, acesta din urmă centrează în fața porții și Cristian Cherchez (73), scăpat din marcaj, împinge mingea în plasă din careul mic, reușind „dubla” și aducând Chindiei trei puncte. În ultimul minut al prelungirilor, Foresta a fost pe punctul de a avea un mare noroc și a beneficia de un autogol, însă respingerea riscantă aproape de pe linie a lui Dumitrașcu din fața lui Căbuz s-a dus în corner.

Cu cele trei puncte, Chindia a acumulat 38 și și-a menținut a șasea poziție, în timp ce Foresta a rămas cu 27 de puncte, a fost egalată și de Academica Clinceni și e pe locul 12.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – FORESTA SUCEAVA     2-1
Cherchez 59′, 73′ / Bg. Rusu 21′

Căbuz – Martac, Ispas, C. Dinu, Dumitrașcu – L. Mihai, Pencea (C. Stoica 67′) – Pătru (cpt.)(Săftescu 88′), Honciu, Cr. Neguț – Cherchez (Nisipeanu 85′)
Rezerve neutilizate: Meilă – Dr. Grigore, Andr. Șerban, Parghel
Antrenor: Nicolae Croitoru

Niga – Mihălăchioaie, D. Lung (cpt.), Asanache, Drugă – Vl. Stănescu (Grumezescu 84′), L. Dumitriu, A. Mutu, Cerlincă – Vraciu (Căinari 80′), Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Hântăscu – Semeghin, Aeroaiei, Coroamă, Strugariu
Antrenor: Cristian Popovici
Eliminat: Drugă 56 (roșu direct)

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 1.300; Arbitru: Nicolae Cătălin Botaș (Timișoara); Asistenți: Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Eduard Găiseanu (DBsport)

Marius ANGHEL 20 Mar. 2017, 16:48 Campionat
Pe aceeași temă