Nanu: „Vreau să fac o echipă bună la Farul, una de promovare”

Marius ANGHEL 10 Mar. 2014, 12:47 Campionat
Nanu:**

FC Farul nu a pierdut nici al doilea meci cu Ștefan Nanu antrenor. Ca și la Brăila, constănțenii au făcut egal, sâmbătă, la Constanța, cu FC Clinceni, în etapa a 18-a a Ligii a 2-a, scorul fiind 0-0. Chiar dacă nu au marcat, fariștii au impresionat prin încrâncenarea de care au dat dovadă, după chipul și asemănarea lui Nanu.

„Am schimbat atitudinea și mentalitatea”

„Am făcut o primă repriză excelentă, în care ne-am creat trei ocazii de gol, pe care, ca și la Brăila, nu le-am fructificat. Am avut neșansă. Ceea ce mă bucură însă e că am schimbat atitudinea și mentalitatea jucătorilor. Joacă ce vreau eu. Am întâlnit o echipă care are ca obiectiv promovarea, bine organizată, cu jucători de Liga 1, care are tot ce-i trebuie. M-a mulțumit atitudinea, nu a fost nicio diferență între Farul (cu mulți jucători sub 21 de ani – azi (n.r. sâmbătă), am folosit patru – și cu jucători care nu prea au jucat pe la echipele la care au fost) și FC Clinceni. Dacă fructificam cele două ocazii din prima repriză, altul era rezultatul”, a declarat Ștefan Nanu.

„Am avut un meci foarte greu, contra unui adversar bine organizat, determinat. A ieșit un spectacol frumos. Orice punct câștigat e important. Ne-am fi dorit victoria, dar nu s-a putut. Nu ne-a impus nimeni promovarea, luăm fiecare meci în parte, iar la final vedem unde suntem. Însă, dacă ni se va ivi ocazia, încercăm și din acest an să intrăm în primul eșalon. Avem forța financiară pentru o eventuală accedere în Liga 1″, a spus și Florentin Rădulescu, de la FC Clinceni.
 
„Mulți jucători nu au ce căuta la Farul”

În meciul de sâmbătă, la Farul a debutat ultima achiziție, fundașul stânga Daniel Ionuț Barna (foto). Acesta a jucat pe postul său, iar Mansur a fost avansat mijlocaș stânga, poziție în care nigerianul se simte cel mai bine. Ștefan Nanu a spus că aducerea lui Barna și a altor doi fotbaliști face parte din strategia de ridicare a nivelului valoric al lotului, astfel încât să se creeze o echipă de promovare în sezonul viitor.

„Pentru mine, cel mai important e rezultatul, dar e greu să schimb radical situația în opt zile de când sunt la Farul. Am încredere în jucători, însă de la unii aștept mai mult. Farul este o echipă care trebuie respectată, iar dacă au venit aici, trebuie să alerge și să facă ce le cer eu la antrenamente. Dacă au atitudine și dorință, e greu să piardă în fața cuiva. Am nevoie stringentă de un atacant. Am găsit un lot în care mulți jucători nu au ce căuta. S-a alcătuit un grup în grabă și nu știu ce s-a urmărit la jucători. Nu comentez însă ce a fost, ci ce va fi de acum încolo. L-am adus pe Barna și aștept ca în aceste zile să mai vină doi jucători, Bârză și Zuluf. Vreau să fac o echipă bună la Farul, una de promovare pentru anul viitor. E păcat ca Farul, exponentul unui oraș precum Constanța, să stea în Liga a 2-a. Am schimbat strategia antrenamentelor. Mie îmi place jocul de sus, de presing, organizat, în care fiecare să știe ce are de făcut. Au avut dorință, deși, de prin minutul 70, unii au căzut fizic. Banca lasă de dorit din păcate, unii nu prea au potențial și e greu să-i schimbi”, a spus Nanu.

Dacian Ioan Bârză are 28 de ani, vine de la UTA și poate juca atacant sau pe benzile terenului. Principalul Farului a spus că a primit referințe bune despre el de la antrenorul Eugen Trică. În vârstă de 25 de ani, Nicolae Zuluf e mijlocaș stânga și a trecut pe la Victoria Brănești, Dinamo sau Concordia Chiajna.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 10 Mar. 2014, 12:47 Campionat
Pe aceeași temă