Nanu: „La Farul am nevoie de caractere. E dureros să ratezi așa trei puncte”

Marius ANGHEL 03 Mar. 2014, 13:31 Campionat

Constănțenii au început anul în Liga a 2-a cu o remiză în deplasare, 1-1 cu CF Brăila, însă rezultatul le-a lăsat oaspeților un gust amar, în condițiile în care au fost egalați în prelungiri, dintr-un penalty contestat

FC Farul și CF Brăila au jucat sâmbătă la Brăila în etapa a 17-a a eșalonului secund. „Marinarii” au deschis scorul în minutul 18, după o fază demnă de Stan și Bran, iar scorul s-a menținut 0-1 până în minutele de final. Prelungirile au adus însă încă un gol, dar în poarta Farului, care a scăpat astfel victoria printre degete.

Partida a început cum nu se putea mai bine pentru constănțeni. Nu trecuseră nici 20 de minute, când tânărul atacant Silviu Igiroșanu a speculat bâlba a doi adversari, Necoară și Ghiocel, care s-au dat cap în cap, și l-a învins pe portarul advers. Până aproape de final, au mai existat ocazii de gol (de ambele părți), însă tabela nu s-a mai modificat. Nici cele două cartonașe roșii, câte unul de fiecare parte (Spătaru 77 / I. Florea II 82), nu au influențat scorul. Farul părea scăpată în câștigătoare (ce debut pentru antrenorul Ștefan Nanu!), însă au venit prelungirile, în care CF Brăila a beneficiat de un penalty (pe care marinarii l-au contestat), iar Claudiu Ionescu nu a greșit și a stabilit scorul final.

„Per ansamblu, ar fi trebuit să câștigăm. Sigur, niciun punct nu e de lepădat, dar modul în care am scăpat victoria (fiind egalați în al doilea minut de prelungire, dintr-un penalty inexistent) mi-a lăsat un gust amar. În plus, la 1-0, am avut o ocazie foarte mare, prin Cristian Cristea, care nu l-a putut învinge pe goalkeeper-ul advers din situație de unu la unu. E dureros să ratezi așa trei puncte.

Cei mai mulți dintre jucătorii noștri au avut o atitudine bună, dorindu-și foarte mult victoria, însă evoluția a trei-patru dintre ei a lăsat de dorit. Așteptam mai mult de la ei. Au fost pe teren doar cu prezența. Mâine (n.r. astăzi), voi purta o discuție cu echipa, pentru că la Farul am nevoie de caractere. Lotul este destul de slăbuț din punct de vedere valoric, iar în această situație grea, în care patronul Giani Nedelcu este singur, trebuie să ne mobilizăm foarte bine. Pentru noi urmează patru etape de foc, în care întâlnim, în ordine, FC Clinceni (acasă), CSMS Iași (în deplasare), Unirea Slobozia și Rapid București – la Constanța. Ne va fi foarte greu”, a declarat antrenorul principal al Farului, Ștefan Nanu.

În meciul de sâmbătă, au jucat: CF Brăila (antrenor, Alin Pânzaru) – Comănescu – Petean, Ignat, Necoară, Ghiocel (67 G. Iordache) – L. Ivan – C. Roșu (61 Cazan), R. Neagoe (46 Cl. Ionescu), Spătaru, Frunză (cpt.) – Ndigwe;

FC Farul (antrenor, Ștefan Nanu) – Puia – Băjan, Buzea, Bumbac (cpt.), Mansur – Scărlătescu (53 Nițescu), V. Apostol, Lădaru (82 Coteanu), Ivanovici (63 I. Florea II) – Igiroșanu, Cr. Cristea.

În partida cu FC Clinceni, care se va juca sâmbătă, 8 martie, de la ora 11.00, „marinarii” nu îl vor putea folosi, pe lângă Ionuț Florea, nici pe Florin Buzea, pentru cumul de cartonașe galbene.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 03 Mar. 2014, 13:31 Campionat
Pe aceeași temă