Nanu: „De abia acum începe campionatul pentru noi. Sper ca jucătorii să se trezească”

Marius ANGHEL 14 Apr. 2014, 15:11 Campionat
Nanu:**

Sâmbătă, s-a încheiat sezonul regulat al eșalonului secund, Farul clasându-se pe locul 11 (penultimul), astfel că va juca în continuare în play-out. În ultima rundă, „marinarii” au pierdut cu ACS Berceni, scor 0-2, rămânând fără victorie de pe 2 noiembrie 2013.
 
Etapa a 26-a a Seriei I a Ligii a II-a, care a încheiat sezonul regulat, i-a adus Farului o nouă înfrângere, 0-2 în deplasare cu ACS Berceni. La finele acestei săptămâni, începe turneul play-out, în care evoluează echipele situate pe locurile 7-12. Fiecare formație pleacă la drum cu punctele acumulate doar în meciurile contra celorlalte formații din play-out. În acest clasament, Farul stă foarte prost, ocupând ultimul loc, iar în Liga a II-a pică ultimele trei echipe.
 
În disputa din deplasare cu ACS Berceni, care nu mai prezenta nicio importanță, Farul a jucat cu mulți tineri, menținând scorul alb până în minutul 70, când Alexandru Stan a marcat pentru gazde. Același jucător a stabilit rezultatul final în minutul 89.

„Am folosit șapte jucători sub 21 de ani, dar am fost mulțumit de joc. Sigur, au fost și anumite faze în care s-a greșit, dar a contat poate și lipsa de experiență. Am avut și noi ceva ocazii, pe care însă nu le-am fructificat. Mi-au plăcut jucători ca Ciobanu, Ghinea, Stan sau Ionuț Florea. Am avut mai multă atitudine și mai multă plăcere în joc”, a declarat Ștefan Nanu. „Copiii au dus bine meciul până în minutul 70″, a spus și patronul Farului, Giani Nedelcu.
 
„Avem nevoie de puncte ca de aer”

„De abia acum începe campionatul pentru noi. Sper ca jucătorii să se trezească și să începem să adunăm și noi puncte, pentru că avem nevoie de ele ca de aer. Orice punct contează. În prima rundă, întâlnim Gloria Buzău, care, ca și noi, a avut ca obiectiv calificarea în play-off, pe care l-a ratat la mustață”, a spus Ștefan Nanu.

În această săptămână, este posibil ca la Farul să ajungă și doi jucători de la U Craiova, în vreme ce un al treilea ar putea veni doar dacă nu își găsește un alt angajament.

Nedelcu vrea schimbarea sistemului pentru a rămâne în Liga a II-a

Patronul Giani Nedelcu speră ca, din sezonul viitor, în Liga a 2-a să se revină la sistemul competițional cu 16 echipe, în această situație Farul păstrându-și locul în campionat, chiar și în cazul retrogradării. „Sper ca în ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, din 17 aprilie, să se țină cont de doleanțele cluburilor din Liga a 2-a, din ambele serii. Marea majoritate și-au exprimat în scris dorința de a se reveni la un campionat cu 16 echipe. Doar două – trei nu au fost de acord”, a spus Nedelcu.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 14 Apr. 2014, 15:11 Campionat
Pe aceeași temă