N-a învățat nimic de la Pancu! „Portarul” Oroș a primit gol în meciul cu Pandurii și i-a scos pe gorjeni din zona retrogradării

N-a învățat nimic de la Pancu!**

Pandurii Târgu Jiu continuă să se zbată în subsolul clasamentului Ligii 3, cu trei etape înainte de finalul sezonului. Astăzi, în ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon, la Motru, cu Luceafărul Oradea, echipa gorjeană a reușit să egaleze în minutul 88, după ce portarul oaspeților, Alin Goia, fusese eliminat puțin mai înainte. În poartă intrase fundașul Cristian Oroș.

Fostul fundaș de la Rapid, FC Brașov și Astra a intrat în poartă în minutul 84, după ce Alin Goia fusese eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Portarul a primit primul avertisment în debutul partidei, când l-a faultat în careu pe Lemac. Băjan a irosit lovitura de pedeapsă din minutul 5. Al doilea cartonaș galben a venit în minutul 84, la scorul de 1-0 pentru Luceafărul, când a tras de timp la o degajare. Cum echipa bihoreană făcuse până în momentul eliminării toate schimbările, atunci a fost nevoită să-l trimită pe fundașul Oroș în poartă.

Oroș nu a putut păstra poarta intactă, fiind învins de un alt fost rapidist, George Tudoran, în minutul 88. Jucătorul gazdelor a pătruns în careu, l-a driblat pe fundașul intrat între buturi, după care a punctat pentru 1-1. A fost singura fază în care Pandurii i-a pus probleme jucătorului. Ulterior, în minutul 90+2, Oroș a văzut și el galbenul pentru tragere de timp.

  • În 2005, Daniel Pancu, fost coechipier cu Oroș la Rapid, a intrat în poartă pe finalul unui meci din campionatul Turciei dintre Fenerbahce și Besiktaș (scor 3-4) și și-a menținut echipa în avantaj cu intervențiile sale salvatoare din ultimele minute. Pancu a fost învins totuși o dată, însă din lovitură de pedeapsă.

 

Pandurii n-a reușit să întoarcă scorul în prelungiri, astfel că a obținut doar un punct în meciul cu Luceafărul Oradea, scor 1-1. Dacă Dacia Unirea Brăila pierde la Călărași, oltenii rămân deasupra liniei retrogradării, acolo unde au urcat după jocul de astăzi.

În urma remizei cu bihorenii, Pandurii a ajuns la 35 de puncte, în timp ce Brăila și Miroslava au câte 34, iar Foresta 33. Luceafărul e pe locul 13, cu 44 de puncte.

În weekend are loc o nouă etapă în campionatul Ligii 2. Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Ripensia, în timp ce Luceafărul o întâlnește duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu, pe ASU Politehnica Timișoara.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă