Misiune dificilă pentru Petrolul cu CS Mioveni! „Lupii” n-au câștigat niciun meci acasă în acest sezon, întâlnesc ultima echipă invincibilă din Liga 2 și nu au sprijinul galeriilor

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 17:56 Campionat

Fără victorie în acest sezon pe teren propriu, după înfrângerea cu UTA (0-3) și egalul cu Sportul Snagov (1-1), Petrolul încearcă marți seară, de la ora 17:45, să câștige prima partidă pe „Ilie Oană”. În încheierea etapei a 9-a a Ligii 2, echipa ploieșteană are un joc dificil cu CS Mioveni, singura formație rămasă invincibilă în această ediție de campionat. Pentru acest meci, Petrolul nu va avea suportul celor două galerii, acestea anunțând încă dinaintea partidei cu Industria Galda, din 16-imile Cupei României, că vor protesta și nu se vor prezenta în peluze.

Cu un meci mai puțin disputat, Petrolul are 11 puncte acumulate în șapte jocuri și nu își permite noi pași greșiți, având în vedere că liderul se află la 11 puncte distanță, iar al doilea loc promovabil este la opt puncte în față. Flavius Stoican se leagă de victoria cu echipa de Liga 3 Industria Galda și spune că jucătorii săi au un moral bun.

„Întâlnim o echipă cu un lot competitiv, care are în componență jucători cu experiență în Liga 1 și care a obținut multe puncte până acum în această ediție de campionat. Cu siguranță, Mioveniul va dori, așa cum se spune, să-și vândă scump pielea, dar și noi venim după un succes în Cupa României și abordăm partida cu un moral bun. Avem încredere și important va fi să obținem o victorie, în fața propriilor suporteri, pe care ne-o dorim foarte mult! Cred că este momentul să ne descătușăm, pentru că avem un lot cu jucători valoroși și sunt convins că ne vom atinge obiectivul propus. Nu vreau să existe presiune, vreau să fie doar plăcere pe teren, să fim responabili și să facem un meci mare, pentru că avem nevoie de această victorie!”, a declarat antrenorul Petrolului, Flavius Stoican, în conferința de presă premergătoare meciului cu CS Mioveni.

Stoican nu a scăpat de problemele de efectiv, Walace, Racu și Gavrilă fiind accidentați, însă revine după suspendare căpitanul Laurențiu Marinescu.

Raul Avram: „În primul rând, trebuie să jucăm cu inima”

Portarul Raul Avram spune că se așteaptă, la rândul său, de un meci dificil și că el și coechipierii săi trebuie să joace în primul rând cu inima pentru Petrolul.

„Ne așteaptă o partidă foarte grea. Au în lot jucători care au evoluat în primul eșalon, cu unii dintre ei am fost coechipier, îi cunosc foarte bine și știu că or să fie foarte concentrați, mai ales că au și un moral bun. Însă, avem nevoie de victorie, trebuie să fim concentrați, să intrăm pe teren fără presiune și să fim dezinvolți. În primul rând, trebuie să jucăm cu inima iar, apoi, vor veni, cu siguranță, satisfacțiile”, a spus și Raul Avram, citat de fcpetrolul.ro.

Ambele echipe vin după meciuri desfășurate la mijlocul săptămânii trecute în faza 16-imilor de finală ale Cupei României. CS Mioveni a trecut cu 5-1 de CS Făurei, în timp ce Petrolul a învins-o cu 1-0 pe Industria Galda.

Sezonul trecut, în tur, pe „Ilie Oană”, cele două echipe au remizat fără goluri, scor 0-0, iar în retur, la Mioveni, Petrolul a câștigat cu 2-1, după ce a întors scorul în repriza secundă.

În acest moment, după desfășurarea tuturor celorlalte meciuri ale etapei a 9-a a Ligii 2, Petrolul se află pe locul 12, cu 11 puncte, dar și cu un joc mai puțin disputat, iar CS Mioveni se află pe poziția a 5-a, cu 16 puncte.

Meciul de marți, de la Ploiești, de pe „Ilie Oană”, programat la ora 17:45, va fi arbitrat de centralul Florin Andrei (Târgu Mureș) și asistenții Mihai Marius Marica (Bistrița) și Petruța Iugulescu (Târgoviște); Rezervă este Sergiu Mavriche (Bacău), iar observatori sunt delegați Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Marian Lumânare (București).

Toată conferința de presă organizată de Petrolul înaintea meciului cu CS Mioveni poate fi urmărită în videoclipul de mai jos:

Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 17:56 Campionat
Pe aceeași temă