„Mi-e și frică să mai merg la biserică. Dacă mă ceartă preotul?”

28 Mar. 2012, 15:03 Campionat
„Mi-e și frică să mai merg la biserică.** Dacă mă ceartă preotul?

Deși a fost încolțit din toate părțile după meciul cu Delta Tulcea, pierdut în Copou cu 0-1, fiind chiar la un pas de a fi demis de primarul Gheorghe Nichita, antrenorul ieșenilor, Ionuț Popa, continuă să-și susțină cu tărie principiile. Tehnicianul lui CSMS este de părere că Iașiul ar trebui în primul rând să-și dorească alcătuirea unei echipe competitive și abia apoi promovarea.

„Toată lumea vrea promovare, dar la echipă nu se gândește. Dacă voi fi lăsat în pace, voi face echipă care să urce în prima ligă dacă nu în acest sezon, cu siguranță în cel următor. O echipă face promovarea, nu promovarea o echipă. Echipa asta se chinuie de doi ani să promoveze, iar eu când cer jucători acum ori sunt tâmpit, ori nemulțumesc pe alții. Rețineți ce vă spun. E mult mai ușor să te menții în Liga I decât să realizezi o promovare. Când ai obiectiv promovarea, te lovești de o adversitate fantastică din partea tuturor. Toată lumea vrea să te oprească. Eu încerc să și promovez în paralel, dar prioritară este formarea unei echipe de top”, a declarat Ionuț Popa.

Acesta s-a plâns de faptul că nu este susținut în tentativa sa de a realiza o echipă. „Toată lumea este nemulțumită de antrenor acum. Pe stadion eu sunt de vină, pe stradă dacă ies, tot eu sunt vinovat. La piață dacă merg, Popa e de vină. Mi-e și frică să mai merg la biserică, poate mă ceartă și preotul. Eu, însă, nu am voie să fiu nemulțumit. Această echipă care zice-se vrea promovarea stă într-un singur atacant, și acela de 20 de ani. Dar dacă zici ceva și ceri jucători, ești considerat tâmpit. Am venit la Iași și m-am înhămat la o treabă, convins că o pot face. Au fost promiși niște jucători, dar nu au fost aduși. Acum eu sunt tâmpit”.

Probleme în atac

Tehnicianul a precizat că nu are ce să le reproșeze jucătorilor în primele două meciuri din retur, decât evoluția din prima repriză de la Dinamo II.

„Exceptând evoluția din prima repriză cu Dinamo II, echipa a jucat în ambele partide. Nu am ce să le reproșez băieților. Rezultatele nu au fost rodul unui joc slab, ci al deciziilor arbitrilor. Adversarii au obținut punctele cu ajutorul arbitrilor. Atmosfera este destul de apăsătoare în vestiar. Cum pot eu să le ridic izbitor moralul acum după toate câte s-au întâmplat în ultimele zile?”, a mai spus Popică.

Profesorul a precizat că dacă echipa sa ar marca la Buzău, ar fi rodul șansei. „Se întâlnesc la Buzău echipele cu cele mai slabe atacuri. Gazdele au 13 goluri marcate, noi avem 15. Dacă se dă vreun gol în acest meci, înseamnă fotbalul nu mai are știință, ci este doar rodul șansei. Asta e și problema numărul 1 la echipă în momentul de față, nu are cine să dea gol”, a afirmat Popa.

Pentru meciul de la Buzău, antrenorul ieșenilor nu va conta pe mijlocașii Petrovic și Vladu, ambii fiind suspendați. Sârbul a fost eliminat în partida cu Tulcea, în timp ce Vladu a primit în același meci al patrulea cartonaș galben. În rest, tot lotul este valid, jucătorii absenți din motive medicale în meciul trecut fiind apți de joc.

L-a ironizat pe Ion Marin

Popa i-a ironizat pe antrenorii care i-au promis primarului Gheorghe Nichita că duc echipa în Liga I. „Ă‚ia da antrenori. Aș fi vrut să-i cunosc și eu pe cei doi antrenori care i-au garantat primarului că promovează echipa”, a spus Popa.

După meciul cu Tulcea, primarul Nichita l-a mandatat pe președintele Florin Prunea să negocieze aducerea altui antrenor în Copou. Printre tehnicienii cu care Prunea a discutat s-a numărat și Ion Marin, care ar fi garantat promovarea Iașiului în Liga I. Cât privește afirmația lui Prunea, „îl susțin 200 la sută pe antrenorul Ionuț Popa”, tehnicianul a replicat: „O afirmație șic!”.

Popa s-a referit și la schimbările de antrenori din Liga I, subliniind că majoritatea tehnicienilor sunt nedreptățiți. „Cu excepția antrenorilor de la Steaua, CFR Cluj și FC Vaslui, toși ceilalți antrenori sunt nedreptățiți dacă sunt schimbați. La aceste trei echipe patronii scot bani din buzunar și aduc jucători de valoare”.

articol scris de Narcis Pohoață

28 Mar. 2012, 15:03 Campionat
Pe aceeași temă