Metaloglobus vrea a treia victorie consecutivă, Pandurii nu-și permite pași greșiți dacă își dorește să rămână în Liga 2. Cum descriu Balint și Bogoi meciul din Capitală

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 10 May. 2019, 10:44 Campionat
Metaloglobus vrea a treia victorie consecutivă, Pandurii nu-și permite pași greșiți dacă își dorește să rămână în Liga 2.** Cum descriu Balint și Bogoi meciul din Capitală

Cu victoriile din ultimele două etape, 1-0 cu Snagov și 3-0 cu Balotești, Metaloglobus a urcat pe locul 10, s-a îndepărtat la opt puncte de ultima poziție retrogradabilă și poate trata mai liniștită finalul de sezon, din care au mai rămas cinci meciuri. Adversara pe care o va întâlni în acest weekend e departe însă de a fi scăpat de aceste emoții. Pandurii e chiar prima clasată deasupra zonei roșii (locul 15) și are doar trei puncte în plus față de Energeticianul. Oltenii vin tot după două meciuri fără înfrângere, 4-0 cu Balotești și 0-0 cu Luceafărul, astfel că, din acest punct de vedere, cele două formații ar trebui să aibă un moral bun înaintea confruntării directe.

Metaloglobus – Pandurii se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la București, pe gazon cu iarbă sintetică, așa cum și gorjenii au la propria arenă. Deci jucătorii celor două echipe se vor simți în largul lor în încercarea de a obține al treilea rezultat pozitiv consecutiv.

Balint: „Traversăm o perioadă bună și vrem să confirmăm acest lucru”

Antrenorul bucureștenilor, Laszlo Balint, știe că Pandurii are jucători buni în ofensivă, ca Tudoran sau Dodoi, astfel că nu crede că echipa sa va avea un meci așa ușor. Totodată, își simte elevii într-o formă bună și crede că pot obține al treilea succes consecutiv.

„În ciuda aparențelor, ne așteaptă un meci foarte dificil, vom întâlni o echipă foarte determinată să obțină puncte sâmbătă. Pandurii este o echipă arțăgoasă, are în componență jucători de calitate, mai ales în compartimentul ofensiv, însă noi, dacă vom juca la potențialul nostru maxim, sunt convins că vom câștiga. Traversăm o perioadă bună, mai ales ca exprimare a echipei, și vrem să confirmăm acest lucru sâmbătă, prin a treia victorie consecutivă. Este clar, nu va fi ușor, trebuie să avem atitudine, disciplină și determinare, dar avem încredere în potențialul nostru și sper ca sâmbătă să ne consolidam poziția din clasament”, spune Balint.

În această săptămână, Metaloglobus a primit și o veste proastă. La unul dintre antrenamente, fundașul Raul Negotei s-a accidentat la genunchi și va trebui să se opereze, deci nu va mai putea fi utilizat în acest sezon. „Negotei s-a accidentat la menisc șI se va opera zilele astea”, a mai spus antrenorul.

Bogoi: „Sper să fi învățat ceva din meciurile din deplasare și să nu mai repetăm greșelile”

De partea cealaltă, antrenorul Adrian Bogoi își face calcule pentru meciurile următoare, iar înainte de duelul cu Metaloglobus se motivează spunând că echipa sa a jucat bine și în deplasare în acest an.

„Avem trei meciuri într-o săptămână și nouă puncte puse în joc. Am demonstrat că putem să luăm puncte și acasă și în deplasare. Sâmbătă, jucăm împotriva unei echipe bune, Metaloglobus, care a făcut transferuri de marcă în acest retur de campionat. Sunt și ei angrenați în această luptă pentru salvarea de la retrogradare. Noi am jucat bine la UTA, Mioveni, chiar și la Snagov, puteam să luăm și mai multe puncte, dar sperăm să ne revanșăm în această etapă”, a declarat Bogoi, care știe că echipa sa a condus la Mioveni (2-2), Arad (3-3) și Snagov (2-3), însă doar de la primele două a plecat cu câte un punct: „Trebuie să fim mult mai atenți, pentru că, de fiecare dată, am avut meciurile în mână. Am înscris și goluri în deplasare, iar o bună parte din aceste jocuri am evoluat destul de bine. Au fost greșeli individuale, în ultimul meci cu Snagovul am luat goluri din trei faze fixe, după niște erori pe care puteam foarte ușor să le evităm. Sper să fi învățat ceva din meciurile astea și să nu mai repetăm greșelile”.

Pentru Pandurii, în următoarele nouă zile urmează trei meciuri care i-ar putea clarifica situația în clasament. După Metaloglobus are un joc greu pe teren propriu, cu Chindia, iar apoi se deplasează la Energeticianul, fix echipa de dedesubt. Bogoi spune că dacă iese cu trei puncte peste echipa de la Petroșani după această serie este mulțumit. „Noi avem un avantaj în meciurile directe față de primele echipe de sub linie. Avem șase puncte peste Aerostar și trei peste Energeticianul, dar și meciurile directe sunt foarte importante, pentru că, în acest final de campionat, contează cât un meci în plus în care poți să iei puncte. Noi suntem încrezători, putem să facem lucruri bune chiar începând de sâmbătă. Luăm fiecare meci în parte și facem calculele după această săptămână. Dacă după această săptămână ne păstrăm avantajul acesta de trei puncte, lucrurile vor fi foarte simple pentru noi”, a mai spus Adrian Bogoi, care pentru întâlnirea de la București îi are incerți pe Cristian Raiciu și Gabriel Dodoi, ambii cu ceva probleme medicale.

Înaintea desfășurării etapei, Metaloglobus se află pe locul 10, cu 43 de puncte, iar Pandurii e pe poziția a 15-a, cu 38 de puncte.

În meciul tur, Metaloglobus a câștigat la Târgu Jiu cu 2-1, prin golurile marcate de Ștefan Niculae (15) și Ovidiu Herea (19 – pen.). Gorjenii au reintrat în joc după reușita lui Milenko Skoric (61), însă n-au mai reușit să egaleze. Sezonul trecut, ambele meciuri au fost câștigate de Pandurii, 1-0 la Târgu Jiu și 3-2 în Capitală.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 10 May. 2019, 10:44 Campionat
Pe aceeași temă