Metaloglobus retrogradează după primul sezon petrecut în Liga 2, însă își anunță revenirea: „Să demonstrăm tuturor că nu a fost o întâmplare”

Marius ANGHEL 04 Jun. 2018, 19:25 Campionat

Prima participare din istoria sa în campionatul Ligii 2 s-a terminat prost pentru echipa bucureșteană Metaloglobus. În ultima etapă, formația din cartierul Pantelimon a pierdut pe teren propriu, scor 0-2, cu liderul Dunărea Călărași, rezultat ce a condamnat-o la retrogradare. Fără nicio șansă în fața viitoarei campioane, care până la pauză a înscris de două ori, prin Cristian Pușcaș (21′) și Bodo Kanda (43′), trupa din Capitală se putea salva și cu o înfrângere, dacă Pandurii ar fi câștigat la Brăila. Încă, acolo, gorjenii și Dacia Unirea au terminat la egalitate, scor 1-1, și s-au salvat amândouă.

Aflată prima sub linia menținerii în Liga 2, singura șansă a Metaloglobusului de a rămâne în acest eșalon ar fi ca o altă echipă să se retragă din competiție.

După înfrângerea cu Dunărea și retrogradarea în Liga 3, Metaloglobus a postat pe pagina sa de facebook un mesaj prin care le cere scuze suporterilor echipei și anunță tuturor că vor face totul pentru a reveni în Liga 2, „să demonstrăm tuturor că acest sezon nu a fost o întâmplare”.

„Începem prin a ne cere scuze tuturor celor care au crezut în noi și ne-au susținut pentru că i-am dezamăgit.
A fost un sezon greu, primul din istoria clubului în Liga a 2-a, în care am luptat meci de meci, încercând să scoatem cele mai bune rezultate. Am dus lupta până la capăt și, chiar dacă am pierdut-o, rămânem împreună, cu capul sus și vom reveni aici mai puternici, să demonstrăm tuturor că acest sezon nu a fost o întâmplare.
Vă mulțumim tuturor și sper să rămânem aceeași mare familie care s-a format în acest sezon frumos! 💚💙 #EchipaPantelimonului”
, scrie clubul din București pe pagina sa de facebook.

Metaloglobus a încheiat primul sezon de Liga 2 pe locul 16, ultimul retrogradabil, cu 41 de puncte, la egalitate cu Dacia Unirea, însă echipa brăileană a stat mai bine la rezultate directe. În 38 de meciuri, bucureștenii au înregistrat 11 meciuri, 8 egaluri, 19 înfrângeri și un golaveraj negativ: 38-55.

Odată cu retrogradarea în Liga 3, președintele clubului Metaloglobus, Marius Burcă, și-a pierdut statutul de membru reprezentant al echipelor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, acolo unde fusese ales pe 18 aprilie. Pentru ocuparea locului vacant se vor face noi alegeri.

Foto: FRF

Marius ANGHEL 04 Jun. 2018, 19:25 Campionat
Pe aceeași temă