Metaloglobus întâlnește UTA „într-un moment nu tocmai bun”. Balint: „Nu am mai bătut pe nimeni de trei etape și ne-am îngreunat puțin viața”

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 20:26 Campionat
Metaloglobus întâlnește UTA

Chiar dacă a scos un singur punct din confruntarea internă cu Pandurii (scor 3-3), UTA a rămas într-o zonă neutră, liniștită, a clasamentului ligii secunde. În orice caz, nu se află în situația adversarului pe care îl întâlnește duminică, la București, ahtiat după puncte.

Metaloglobus a avut destul rezultate bune în acest debut de an, în care abia în etapa intermediară a cunoscut gustul înfrângerii în acest an, însă nu s-a îndepărtat prea mult de linia ce anunță retrogradarea. Asta și pentru că, de exemplu, din ultimele trei confruntări, bucureștenii au scos doar două puncte și sunt la doar patru lungimi de undă de locul 16, de Liga a 3-a, ocupat acum de Daco-Getica.

Duminică, de la ora 11:00, la București, tot pe un gazon sintetic, Metaloglobus și UTA se întâlnesc în etapa a 30-a a Ligii 2.

„Trebuie să recunosc că acest meci nu vine într-un moment tocmai bun pentru noi. Nu am mai bătut pe nimeni de trei etape și nu ne-am îmbunătățit deloc situația în clasament. Dimpotrivă, aș spune, ne-am îngreunat puțin viața. În schimb, UTA vine după două victorii și un egal, dar nu uităm că în ultimul meci a avut puterea să revină de la 0-2 la 3-2 și doar o atenție de final i-a făcut să piardă două puncte. Așadar, ultimele rezultatele înregistrate de ambele formații o dau favorită pe UTA. În plus, arădenii contează și pe destui fotbaliști cu experiență la acest nivel, va fi un meci extrem de greu pentru noi. Însă, trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a câștiga cele trei puncte, foarte importante pentru noi. De când am preluat eu echipa, am încercat să ofer o identitate acestei echipe, parțial am reușit, doar că de data aceasta, mai mult ca oricând, trebuie să legăm jocul consistent cu o victorie. Avem și ceva absențe, dar cei care intră pe teren au datoria să dea totul pentru echipă”, a declarat, pentru Sport Arad, Laszlo Balint. Metaloglobus a pierdut, miercuri, surprinzător, la Timișoara, scor 0-1, cu penultima clasată ACS Poli.

Antrenorul celor de la Metaloglobus a confirmat absențele fundașului Tomozei și mijlocașului Neagu, în timp ce pe portarul Iacob l-a trecut la capitolul incerți. Dar, tânărul tehnician cunoaște și problemele de lot ale UTA-ei, dar cea mai importantă absență i se pare cea a omologului său. „Pentru orice echipă, lipsa antrenorului principal la un meci oficial e o problemă, cu atât mai mult acum când vorbim despre un om cu experiența și valoarea domnului Ionuț Popa. Îl respect mult și-i doresc sănătate pe această cale, sper să-și revină cât mai rapid, căci UTA are nevoie de cineva ca dânsul”, a adăugat Balint, fost fotbalist al „Bătrânei Doamne” în stagiunea 2006-2007 a Ligii 1.

Metaloglobus – UTA se joacă duminică și nu sâmbătă, cum era programat inițial. „E importantă această schimbare de dată pentru două echipe ce-și joacă partidele de acasă pe iarbă artificială. Știe toată lumea că sinteticul uzează mai mult fotbaliștii, așa că atât noi, cât și UTA, suntem avantajate că jucăm duminică. Cu două echipe ceva mai proaspete, sper ca și calitatea spectacolului să fie ridicată”, a concluzionat antrenorul celor de la Metaloglobus, care a lăsat-o pe Snagov pe primul loc la finalul anului 2018, acceptând apoi, pe fondul problemelor de la Sportul, oferta celor de la Metaloglobus. Aici, în opt meciuri, are trei victorii, patru egaluri și o înfrângere, ducând-și astfel echipa de pe ultimul loc retrogradabil pe 12, la patru puncte distanță.

Înaintea etapei a 30-a, UTA se află pe locul 8, cu 42 de puncte, iar Metaloglobus e pe poziția a 12-a, cu 34 de puncte. În meciul tur, bucureștenii au deschis scorul la Arad, prin Ovidiu Herea (7), însă apoi au fost trântiți la pământ, pierzând cu 6-1, după golurile reușite de Alexandru Manea (27), Alexandru Pop (33, 50), Paul Cubleșan (39, 85) și David Popa (83).

Sursa: Sport Arad
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 20:26 Campionat
Pe aceeași temă