Mera, cel mai optimist jucător de la Poli: „La anul, în Cupele Europene”

27 Dec. 2011, 12:56 Campionat
Mera, cel mai optimist jucător de la Poli:** „La anul, în Cupele Europene

A ajuns, în doi ani de zile, de la cel poreclit „Eroul de la Amsterdam” la un simplu jucător de ligă secundă. În a doua jumătate a turului, Ioan Mera a revenit printre titularii de drept ai lui Poli și crede că ascensiunea sa va continua și în 2012.

Cum a fost anul 2011 pentru tine?

A fost un an bun, pentru că am prins să joc niște meciuri importante, mai ales cele din Cupa României. Am terminat bine în campionat și sunt mulțumit de turul care a trecut. La începutul anului nu mi-a trecut prin cap că o să joc în Divizia B, niciunul dintre noi nu cred că se gândea la asta. Dar, asta e, trebuie să o facem și pe asta, chiar dacă nu merităm să jucăm în acest eșalon.

Cum a fost trecerea ta pe postul de fundaș lateral? A cui a fost ideea?

A lui nea Vali. Mi-a spus cu câteva zile înaintea meciului cu Ceahlăul că vrea să mă vadă cum mă descurc pe dreapta. Mare lucru nu mi-a zis… Dar după câteva meciuri, parcă jucam de o viață fundaș dreapta. (râde) Eu sunt foarte mulțumit cum m-am descurcat pe acel post. Am făcut câteva meciuri reușite, chiar dacă e mai greu decât în centru. Și efortul e mai mare, trebuie să urci mai mult în atac.

În câți ani crezi că poate reveni Poli în cupele europene?

Dacă nu pleacă nimeni, la anul. După ce promovăm, eu zic că ne vom lupta direct din primul an în vârful clasamentului. Putem prinde Europa League. Mai vin doi-trei jucători și se poate. Nu prea sunt cine știe ce echipe acum în Liga I.

Și dacă pleacă Sepsi, Goga și Curtean?
Atunci, probabil că vom fi undeva pe la jumătatea clasamentului. Îmi doresc să nu plece nimeni. Dacă mai vin și câteva întăriri și avem mulți spectatori acasă, cu greu ne poate bate cineva. Și cu Mediașul, dacă veneau la fel de mulți oameni câți au venit la meciul cu Steaua, nu am fi pierdut. Suporterii ne împing de la spate să câștigăm. Când ai doar două-trei mii de oameni în tribune, normal că nu ai nici forța să câștigi un meci important.

Dar voi cu ce ați greșit în meciul cu Gaz Metan?
Nu știu ce să zic. Noi ne-am dorit foarte mult să câștigăm, dar nu suntem ca Barcelona sau Real Madrid, să câștigăm fiecare meci. S-a întâmplat… Eu nu cred că am jucat noi așa de rău, dar antrenorul lor ne-a studiat foarte bine și a știut cum să pregătească meciul ăsta.

„Au fost ceva promisiuni, că vom primi o parte din salarii, dar deocamdată nu am primit nimic. Sper să ne bage ceva bani până la Crăciun. Încă îl așteptăm pe Moș Crăciun. În fiecare an am plecat în vacanță cu restanțe, dar înainte de sărbători primeam banii promiși. Sper să se țină de cuvânt cei din conducere și anul acesta”

articol scris de Radu Faur

27 Dec. 2011, 12:56 Campionat
Pe aceeași temă