Membrii CEx au decis: nu se amână nicio etapă în Liga 2! „Totul a venit după o analiză la sânge”. Situația în care s-au putea totuși ajunge la reprogramare

Marius ANGHEL 29 Nov. 2017, 19:40 Campionat
Membrii CEx au decis: nu se amână nicio etapă în Liga 2!**

Membrii Comitetului Executiv al FRF au decis în ședința de astăzi ca niciuna dintre cele două etape rămase de discutat în 2017 în campionatul Ligii 2, primele două ale returului, să nu fie amânate pentru la anul, în ciuda a ceea ce își doreau majoritatea cluburilor din această competiție.

Runda a 20-a, programată la finalul acestei săptămâni, se va desfășura cu siguranță, în timp ce în privința etapei a 21-a există posibilitatea ca unele jocuri să fie amânate sau chiar întreaga rundă.

„Respinge cu unanimitate de voturi solicitarea de modificare a programului competițional al Ligii a 2-a”, este verdictul ședinței de astăzi a Comitetului Executiv..

„Nu s-a amânat nicio etapă. S-a luat hotărârea ca în situația în care, datorită stării vremii, nu se întrunesc condițiile propice de organizare în bune condiții a jocului, să se amâne. Discuția a rămas, în situația în care condițiile sunt extinse și atunci ar trebui amânate mai multe meciuri, dacă se amână doar trei-patru meciuri sau întreaga etapă.

Sunt prevederi regulamentare care permit o astfel de luare de măsură, dar ea a fost discutată și în Comitetul Executiv. Dacă vremea rea este pe plan restrâns, adică doar într-o zonă sau două, și e vorba despre o echipă sau două, se amână doar acele două jocuri. Dacă este pe un plan mai extins și e vorba de mai mult de patru meciuri, atunci se va lua în discuție oportunitatea de a amâna doar patru jocuri sau de a amâna întreaga etapă, astfel încât, din sezonul de primăvară, să începi numeric cu etapa a doua a returului. Adică să nu fie situația ca unii să înceapă cu o etapă în plus jucată și alții nu.

Această etapă se joacă 100 la sută. Totul a venit după o analiză la sânge a sezonului de primăvară. Pur și simplu nu aveai posibilitatea să amâni două etape pentru la anul”, a explicat, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi membri reprezentanți ai Ligii 2 în CEx.

Iată programul etapei a 20-a:

sâmbătă, 2 decembrie, ora 11:00
Sportul Snagov – Luceafărul Oradea
Olimpia Satu Mare – Metaloglobus București
Pandurii Târgu Jiu – FC Argeș
ASU Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila
Știința Miroslava – ASA Târgu Mureș

Foresta Suceava – Ripensia Timișoara

sâmbătă, 2 decembrie, ora 12:00
CS Afumați – CS MioveniTelekomSport
Dunărea Călărași – Academica ClinceniDigiSport

duminică, 3 decembrie, ora 11:30
UTA Arad – Chindia TârgovișteDigiSport

duminică, 3 decembrie, ora 12:00
CS Balotești – AFC HermannstadtTelekomSport

Etapa 21

sâmbătă, 9 decembrie, ora 11:00
CS Balotești – Sportul Snagov
AFC Hermannstadt – CS Afumați
CS Mioveni – Dunărea Călărași
Academica Clinceni – Olimpia Satu Mare
Metaloglobus București – UTA Arad
Chindia Târgoviște – Pandurii Târgu Jiu
FC Argeș – ASU Politehnica Timișoara
Dacia Unirea Brăila – Știința Miroslava
ASA Târgu Mureș – Foresta Suceava
Ripensia Timișoara – Luceafărul Oradea 

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 29 Nov. 2017, 19:40 Campionat
Pe aceeași temă