Meciul cu Olimpia, ultimul din cariera lui Cristian Irimia, portarul de 42 de ani al Pâncotei. „Cred că a venit timpul. Vreau să le las locul în teren celor mai tineri”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Jun. 2016, 10:38 Actualizat: 05 Jun. 2016, 10:39 Campionat
Meciul cu Olimpia, ultimul din cariera lui Cristian Irimia, portarul de 42 de ani al Pâncotei.  „Cred că a venit timpul. Vreau să le las locul în teren celor mai tineri”

La aproape 42 de ani, Cristian Irimia a fost „înger păzitor” pentru Șoimii Pâncota la Satu Mare. În afara golului din penalty marcat de Buhăescu, experimentatul fotbalist a închis poarta în fața jucătorilor Olimpiei și a avut destulă treabă.

„Meciul de azi a fost unul aparte. Au fost 4000 de spectatori în tribune, cu mult entuziasm, a fost destulă presiune pe umerii noștri. Din păcate, am intrat cu 0-1 la cabine, dar ne-am mobilizat la vestiare și am demonstrat cât de puternici suntem. Am smuls un punct pe un teren de unde greu pleci neînvins. Era tot ceea ce aveam nevoie după un sezon infernal, cu 36 de partide, unele dintre ele jucate tot la trei zile distanță. Locul 8 final în Liga a 2-a, în fața unor echipe cu tradiția celor de la Reșița, U. Cluj sau Olimpia, eu zic că reprezintă o performanță deosebită pentru orașul Pâncota. Chiar dacă la un moment dat am fost în față și se spunea că vom juca în play-off, era clar că vom rămâne să ne batem pentru evitarea retrogradării. Iar astăzi am reușit”, a spus bravul goal-keeper.

Întrebat despre secretul „șoimilor” într-o luptă foarte grea pentru supraviețuire, Cristi Irimia a adăugat: „Eu zic că am demonstrat că suntem o familie în adevăratul sens al cuvântului. Atât cel de astăzi, cât și celelalte, au fost rezultatele unității de grup, un grup din care sunt mândru că fac parte. Mai vreau să le mulțumesc colegilor pentru o bucurie atât de mare la meciul meu de retragere. Intenționez să mă retrag din activitate, cred că a venit timpul, eventual voi rămâne să antrenez portarii, dar vreau să le las locul în teren celor mai tineri. Am dus la capăt o treabă pe care am început-o la Pâncota în urmă cu 5 ani, sunt mândru de ceea ce am realizat, împreună cu băieții și conducerea clubului și orașului. Îi lăsăm Pâncotei și județului Arad un loc prețios loc de Liga 2-a, poate singurul la anul, căci îi doresc din tot sufletul UTA-ei să promoveze”.

24 de meciuri a apărat Irimia în acest sezon de Liga 2, la aproape 41 de ani

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Jun. 2016, 10:38 Actualizat: 05 Jun. 2016, 10:39 Campionat
Pe aceeași temă