„Cum să nu moară fotbaliștii când joacă patru meciuri în zece zile?”. Un antrenor din Liga 2 e sarcastic față de decizia oficialilor FRF

Marius ANGHEL 11 May. 2016, 12:12 Seria 2

Decizia Federației Române de Fotbal de a reprograma etapa anulată din weekend la mijlocul acestei săptămâni a nemulțumit o mulțime de oameni de fotbal din campionatul Ligii 2. Într-un interval de doar 10 zile cluburile din eșalonul secund sunt nevoită să joace patru etape (11 mai, 14 mai, 18 mai și 21 mai), o perioadă mult prea scurtă, neîntânită nici măcar în campionatele în care echipele au posibilită financiare mult mai mari și nu fac deplasările cu autocarul. Apoi, va mai rămâne de disputat a singură etapă din acest sezon în play-off (28 mai) și două în play-out (28 mai și 4 iunie).

Singurul care a îndrăznit să spună lucrurilor pe nume a fost Cristian Irimia, antrenorul de portari al echipei Șoimii Pâncota. Irimia, care este și jucător la echipa arădeană, atrage atenția asupra acestui aspect, pe care FRF îl ignoră cu bună știință.

„Este clar că nu se prea putea juca sâmbătă, la puține ore după decesul fotbalistului din Camerun, dar niciodată nu ne așteptam ca meciul să se reprogrameze după numai câteva zile. Credeam că intermediara se va băga cândva, spre sfârșitul lunii, înainte de ultima etapă și nu acum. Dorind să cinstească memoria lui Ekeng, Federația nu s-a gândit la jucătorii care mai sunt în viață prin România. Și întreb eu, cum să nu moară fotbaliștii, când joacă patru meciuri în zece zile? Și mai fac și deplasări cum a fost cazul nostru, 2000 de kilometri la interval de 4 zile și încă 800 până la Râmnicu Vâlcea și înapoi? Eu în 35 de ani de carieră nu am mai pomenit să joci patru meciuri oficiale în 10 zile. Nici Barcelona nu a avut parte de așa ceva, darmite noi, care ne chinuim să supraviețuim ca și cluburi într-o țară tot mai săracă”, spune goalkeeperul de 41 de ani pentru Sport Arad.

Irimia încă speră ca Federația să mai facă modificări în program, ca intermediara de săptămâna viitoare să fie anulată. „Poate au mintea de pe urmă și anulează intermediara de săptămâna viitoare. Am impresia că la București se uită că unele cluburi își joacă totul în această perioadă, atât la promovare, cât și la retrogradare și mi-e greu de crezut că la nivel de Liga a 2-a cineva poate avea surpriza să fie convocat de Anghel Iordănescu pentru Euro. Eu zilnic mă uit în poștă și rămân dezamăgit…”, a adăugat sarcastic „veteranul” Pâncotei.

La finalul săptămânii trecute și meciurile din Liga 3 ce ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă au fost anulate. În cazul lor, FRF a luat decizia să le reprogrameze peste o săptămână, adică în această sâmbătă, campionatul urmând a fi prelungit cu o săptămână.

La Liga a 2-a, o decizie asemănătoare nu s-a putut lua, deoarece campionatul Ligii 1 se va încheia mult mai repede față de cel din eșalonul secund. Între echipa de pe locul 6 din play-out-ul primei ligi și câștigătoare barajului dintre locurile 2 din play-off-ul Ligii 2 va avea apoi loc un nou baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 1.

Marius ANGHEL 11 May. 2016, 12:12 Seria 2
Pe aceeași temă