Matei, debut la 16 ani

12 May. 2012, 18:55 Campionat
Matei,** debut la 16 ani

Antrenor ce acordă încredere tinerilor de perspectivă, Dan Oprescu, principalul grupării FC Olt Slatina l-a aruncat în luptă, în partida cu FC Argeș, la scorul de 2-0, pe atacantul Cristian Matei, junior al clubului.

După ce portarul Perșinaru a debutat ca rezervă a goalkeeperului Bordea, în meciul cu FC Maramureș, Dan Oprescu, antrenorul celor de la FC Olt Slatina a dat credit unui alt junior din cadrul clubului. Atacantul Cristian Matei l-a înlocuit pe Dragalina, în minutul 85, în meciul cu FC Argeș, la scorul de 2-0. Jucătorul de 16 ani a intrat pe teren în aplauzele tribunei. Tânărul atacant speră ca de fiecare dată când i se va da șansa, să demonstreze că merită să evolueze la nivelul eșalonului secund.

„Nu mă așteptam să debutez, sunt încântat că am ajuns sa joc în Divizia B. Nu am avut emoții, am încercat să îmi fac treaba, sper să prind cât mai multe meciuri, iar prin evoluții să răsplătesc încrederea antrenorului”, a declarat, la finalul meciului cu FC Argeș, Cristian Matei.

„Proiectul nostru presupune lansarea tinerilor jucători”

FC Olt Slatina este una dintre echipele din Liga a II-a cu media de vârstă cea mai scăzută, antrenorul Dan Oprescu mizând pe tinerii de perspectivă. Jucătorul de bandă stânga, Nicușor Bancu, debuta, în tur, în meciul cu Gaz Metan Severin, iar în scurt timp a devenit titular incontestabil, evoluțiile sale stârnind interesul unor formații titrate. Principalul grupării alb-vișiniii susține că în meciurile care au mai rămas de disputat va da mai mult șansa tinerilor.

„Așa cum am spus, proiectul nostru presupune și lansarea tinerilor jucători, Matei are 16 ani, face 17 în noiembrie, astăzi a debutat la Liga a II-a, sper ca de acum încolo să fie un început pentru el, să nu se oprească aici, pentru că am vazut destui jucători tineri, talentați, care s-au pierdut de-a lungul timpului. Este posibil să mai apară alți jucători din cadrul clubului, mă bucur că am câștigat, gândurile mele s-au îndreptat către acest aspect, am zis că dacă vom câștiga vom avea ocazia să promovăm mai mulți jucători tineri n meciurile care au rămas de disputat. Din păcate nu am putut să o facem până acum, pentru că fiecare meci pe care l-am jucat, l-am jucat cu sabia deasupra capului”, a declarat Oprescu.

Sursa: Gazeta Nouă

12 May. 2012, 18:55 Campionat
Pe aceeași temă