Jorza, mezinul recordman al UTA-ei, nu e interesat de Steaua sau altă echipă. „Nu mă gândesc la bani, vreau să fac performanță, să ajung fotbalist mare”

Marius ANGHEL 13 Jun. 2016, 11:53 Campionat
Jorza, mezinul recordman al UTA-ei, nu e interesat de Steaua sau altă echipă.**

Recordmanul echipei fanion a Aradului a început acest sezon la vârsta de 16 ani și-l încheie tot la 16. De abia pe 2 iulie Amir Jorza împlinește 17 veri, dar a crescut enorm în această perioadă. Tupeul în joc nu i-a lipsit niciodată, a arătat din plin încă de la primul meci disputat în Liga a 2-a, tocmai împotriva campioanei Gaz Metan Mediaș, pe 29 august, însă la toate celelalte capitole a progresat mult: forță, viziune a jocului, personalitate și execuții.

Este fără doar și poate unul dintre marile câștiguri ale UTA-ei în acest sezon, unul dintre fotbaliștii despre care Roland Nagy a vorbit când a pomenit de aspectele pozitive ale stagiunii ce s-a încheiat azi. A evoluat exact în șase competiții: Liga a 2-a, Cupa României, Liga Elitelor Under 19 (campionat și Cupă), Liga Elitelor (campionat) și Liga a 4-a Arad și, în urmă golului de Caransebeș, a devenit cel mai tânăr marcator din istoria UTA-ei, la 16 ani și trei luni…

– Amir, povestea ta a început chiar în prima etapă și s-a încheiat cu un tricou de titular azi, împotriva Voluntariului, în manșa secundă a celui de-al doilea baraj…
– Am fost titular în prima parte a campionatului apoape meci de meci. Apoi, poate am avut și o scădere de formă, dar, uneori, poate meritam să mai primesc o șansă. Până la urmă am revenit din nou în primul „unsprezece” cu o victorie în fața unei formații de Liga 1. Chiar dacă nu am promovat, s-a format o echipă frumoasă la Arad, ce are viitor.

– Ce v-a lipsit în acest al doilea baraj pentru a îndeplini visul arădenilor?
– Cred că la Voluntari am pierdut la o diferență prea mare de goluri, iar, astăzi, poate și terenul ne-a încurcat, ploaia… Dacă aveam șansă și dădeam gol înainte de pauză, poate era altfel. Ei formează o echipă experimentată, era greu să-i depășim în cele două manșe, dar ne-am fi dorit să-i punem în și mai mare dificultate.

– Jucătorii tineri fac mereu cu ochiul echipelor cu posibilități mai bune, din țară sau străinătate. Tu ce ai alege să faci în momentul de față?
– Nu aș pleca. Mă sună impresarii, dar deocamdată nu sunt interesat de Steaua sau altă echipă, mă pot pierde dacă stau pe bancă. Aș continua la UTA în Liga a 2-a, putem promova. Nu mă gândesc la bani, vreau să fac performanță, să ajung fotbalist mare.

– Poate, pentru voi cei care ați cucerit Cupa României Elite la Deva, sezonul e și mai bun…
– Am realizat ceva frumos acolo, mi-ar fi plăcut să mergem mai departe și la Under 17. Dar, sper să luăm Supercupa pe 25 iunie, noi, juniorii, nu luăm încă vacanță.

– Tu oricum ai avut un sezon foarte încărcat, mai poți?
– Având avantajul vârstei, dar și încrederea antrenorilor de la trei echipe ale clubului, am fost în ritm continuu. Sunt tânăr, mai pot, îmi place prea mult fotbalul ca să simt oboseala, mai ales la 16-17 ani.

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 13 Jun. 2016, 11:53 Campionat
Pe aceeași temă