Marius Stoica, „supărat și trist” după ce Mioveniul a remizat cu UTA: „Am avut ocazia să batem una din cele mai bune echipe din Liga 2”. Argeșenii, nemulțumiți din nou de arbitraj

Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 18:25 Campionat

CS Mioveni rămâne neînvinsă după primele șapte runde în ediția 2019-2020 a Ligii 2, fiind prima echipă care-i marchează gol UTA-ei pe „Motorul”. A făcut-o o singură dată, cu toate că ocazii clare ca lumina zilei au mai fost la poarta lui Florin Iacob. Până la urmă, a ieșit o remiză, scor 1-1, ce nu prea mulțumește niciuna dintre combatante.

Ca și înaintea partidei, antrenorul argeșenilor a subliniat aportul publicului arădean la rezultatele trupei lui Laszlo Balint. „E fantastic ce e la Arad, e un public minunat care știe să își ridice jucătorii în momente grele și mi-am dorit o astfel de atmosferă la acest meci. Toată lumea știe, UTA e Campioana Provinciei, e o echipă cu istorie și, pe lângă istorie, arădenii au și cultură fotbalistică. Mi-a plăcut enorma atitudinea fanilor, aș vrea să am și eu așa ceva la Mioveni. Nu am decât cuvinte de laudă pentru așa oraș și public”, a spus, din capul locului, Marius Stoica, citat de Sport Arad.

„Nu știu dacă scorul e echitabil. Ambele echipe puteau câștiga”

Comentând desfășurarea efectivă a partidei, tehnicianul „galben-verzilor” s-a arătat dezamăgit de deznodământ. „Sunt foarte supărat, pentru că jocul l-am pregătit fantastic de bine. Am știut că UTA joacă cu linia defensivă la 40 de metri de poarta ei, iar situațiile de a scăpa singur cu portarul au fost multe. Dar, poate așa a vrut Dumnezeu. Jucătorii sunt eroi, eu sunt de principiul de a juca fotbal, nu de a trage de timp. Sunt foarte strict cu acest aspect, spre deosebire de alte echipe ce vin la Mioveni să tragă de timp. UTA e o echipă frumoasă, e în reconstrucție, nu are omogenitate, trebuie să aveți răbdare cu Balint. Mi-este prieten, îl apreciez pentru ce filozofie de joc are. Meciul de azi a foarte bun, peste nivelul ligii secunde, dar nu știu dacă scorul e echitabil. Ambele echipe puteau câștiga, cine marca în partea a doua ar fi luat toate punctele. Sunt supărat și trist pentru efortul jucătorilor, care, cred eu, a fost mai mare decât al UTA-ei, care a avut și perioadă de refacere mai mare, nejucând weekendul trecut. Am venit să arătăm că ne merităm locul în clasament și cred că toți s-au convins că UTA a avut cel mai greu joc de până acum. Azi am avut ocazia să batem una din cele mai bune echipe din liga a doua, nu am reușit, mergem înainte, ne vedem de drumul nostru”, a adăugat Stoica.

„La ce atmosfera era în tribune, era normal să nu mai gândești la fel de clar ca la antrenament”

Italianul Davide Massaro putea fi erou pentru argeșeni, dar a ratat două ocazii imense și a părăsit terenul în lacrimi. „E afectat pentru că în minutul 91 sau 92, ce mai putea să facă adversarul dacă dai gol din poziție de singur cu portarul? A avut două ocazii, e jucător de calitate, știu ce selecție am făcut, la fel ca și Gyuszi Balint. Are execuții fantastice la antrenament, chiar ieri, pe acest teren, a râs de portar cu o scăriță, azi nu a făcut-o. La ce atmosfera era în tribune, era normal să nu mai gândești la fel de clar ca la antrenament. Altfel, ne-a lipsit Măzărache după acea eliminare din Cupă. Avea viteză bună pe spațiile mari apărute în acest meci”, a fost remarca antrenorului Mioveniului.

În fine, Stoica a vorbit și despre nivelul ligii secunde: „Sunt multe echipe care vor să promoveze, în special cele de tradiție. Au investit mulți bani, au jucători de Liga 1 și numărul de fani pe arene e mai mare aici, în Liga 2-a. E o competiție frumoasă, eu mă bucur că avem continuitate în rezultate. Anul trecut, am terminat cu patru victorii consecutive, am continuat cu acest tur de campionat greu, nu pot decât să-mi felicit jucătorii că înțeleg folozofia mea”.

„Suntem vânați de arbitri”

Imediat ce a fost deschis subiectul arbitraj în UTA – Mioveni (scor 1-1), Marius Stoica și-a manifestat frustrarea strânsă de câteva partide. Și nu doar tehnicianul argeșenilor a protestat vehement la unele decizii ale lui Horia Mladinovici, ci și restul „oficialilor” din jurul său.

„Suntem vânați de arbitri și nu o spun doar de dragul de a spune. Am avut trei partide în care s-au dat penalty-uri împotriva noastră, chiar acasă, în minutele de prelungire. La Buzău s-a dat tot așa, poate deranjăm prin jocul nostru. Nu vreau eu să fac analiză, dar nu s-a cântărit în egală măsură. Din minutul 80, arbitrul și-a schimbat maniera și a dus jocul spre o remiză”, a considerat Stoica. Mai mult tehnicianul argeșenilor a fost convins că echipa sa a fost privată de o lovitură de la 11 metri. „Dacă Iacob spune că a fost contact… Iacob mi-a spus mie că a avut contact cu atacantul Balint, dar arbitrul nu a dat, asta e situația. În schimb, eu primesc acasă împotriva mea și pierdem puncte în minutul 80, 93. De ce, că am făcut joc bun și mereu am marcat primii? Poate deranjăm acolo sus”, a adăugat „principalul” celor de la CS Mioveni.

Dacă Laszlo Balint nu știa nimic despre așa-zisa „spovedanie” a goal-keeperului său, la final, Florin Iacob a lămurit lucrurile: „Nu i-am zis lui Marius Stoica că a fost penalty. Nici nu am vorbit cu el despre acea fază. Vali Balint a zis că l-am atins și eu i-am spus că l-am mângâiat, dar nu a fost penalty”.

CS Mioveni pierde după această etapă poziția a doua, cade pe 3, cu 15 puncte, însă rămâne invincibilă, la fel ca liderul Turris-Oltul. Argeșenii au parte de un alt duel tare runda viitoare, odată cu vizita celor de la Dunărea Călărași.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 18:25 Campionat
Pe aceeași temă