„Marinarii” speră la salvare după ultima victorie: „Atâta timp cât mai avem șanse, tragem și ținem de ele”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 May. 2013, 12:25 Actualizat: 07 May. 2013, 12:28 Campionat
„Marinarii” speră la salvare după ultima victorie:  „Atâta timp cât mai avem șanse, tragem și ținem de ele”

Aflată într-una din cele mai grele perioade din istoria sa, Farul a reușit în ultima etapă să învingă pe Dinamo II, în cadrul etapei a XXIV-a din Liga a II-a, scor 5-2 (3-2) și spală astfel rușinea din tur, atunci când constănțenii pierdeau cu 0-4 la București. Pentru Farul au marcat Sorin Chițu (3, 8 – penalty, 65), Sg. Popescu (24) și B. Nicola (87), respectiv Jugaru (15) și Roman I (45), pentru Dinamo II.

„A fost un meci greu din punctul meu de vedere. Știam că echipa Dinamo II este formată din jucători tineri și foarte tineri. Au o școală extraordinar de bună. Noi veneam după o serie de cinci-șase meciuri în care jocul nostru suferea la toate capitolele. Încă mai avem multe probleme de corectat pe faza defensivă. Sunt probleme care ar necesita mai mult timp de corectare, dar din păcate nu dispunem de acesta și vom încerca să le rezolvăm din mers. Este o victorie care ne ține în viață, pentru că dacă pierdeam acest meci, era clar că nu mai aveam nicio șansă. Soarta noastră este și la mâna celorlalte rezultate”, a spus după joc tehnicianul Ion Răuță.

FC Farul a jucat în următoarea formulă: Curcă (cpt.) – Băjan, Buzea, I. Popescu, Nițescu – Fuchs, Sg. Popescu, Săceanu, Ivanovici (Drugă, min. 73) – S. Chițu (Igiroșanu, min. 85), Stoianof (B. Nicola, min. 59). Rezerve neutilizate: Vl. Neagu, Țabără, Pîslaru, Birău.

Cu această victorie, constănțenii au făcut un pas important spre menținerea în Liga a II-a. Însă pentru a reuși acest obiectiv, „alb-albaștrii” sunt nevoiți să continue seria succeselor. „Din cinci meciuri, ar trebui să câștigăm patru, iar celelalte contracandidate la retrogradare să câștige doar două. Atâta timp cât mai avem șanse, tragem și ținem de ele. Lotul este destul de restrâns, trebuie să completăm cu juniori. Avem mulți jucători la limita de suspendare”, a mai spus Răuță.

În clasament, Farul a acumulat 16 puncte și este la un punct distanță de locul 12, ocupat de Chindia Târgoviște. Următoarele două etape vor fi cruciale pentru constănțeni, care vor întâlni, mâine (ora 18.00), pe ACS Buftea, în deplasare și sâmbătă, pe Chindia Târgoviște (ora 11.00), pe teren propriu. Vor fi cele mai accesibile partide pentru Farul din cele cinci meciuri rămase de jucat, dar și cele mai importante, dat fiind că adversarele sunt contracandidate la retrogradare.

Sursa: Cuget Liber

Foto: Alexandru RAITA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 May. 2013, 12:25 Actualizat: 07 May. 2013, 12:28 Campionat
Pe aceeași temă