Marinarii, doar egal cu Rapidul. Marco Enciu a debutat cu gol la Farul

Autor: Mihai Andries Publicat: 01 Sep. 2014, 13:44 Actualizat: 01 Sep. 2014, 13:46 Campionat

Farul a remizat pe teren propriu în primul meci susținut în ediția 2014/2015 a Ligii a II-a. Într-o partidă cu cartonașe roșii, „marinarii” au fost conduși pe tabelă de o echipă oaspete aflată în zece oameni. 1-1 a fost scorul disputei de sâmbătă, de la Constanța, dintre FC Farul și Rapid CFR Suceava. Cu șapte jucători noi în primul „11″ față de sezonul trecut, gazdele au luat gol în minutul 54 de la o formație care juca în inferioritate numerică din minutul 38. Antrenorul Marian Pană l-a aruncat apoi în luptă pe atacantul Marco Enciu, care a egalat la numai cinci minute după ce a intrat pe gazon. Pe final, a luat și Farul un roșu, iar meciul s-a terminat la egalitate.

Noua echipă a Farului a pornit greu în meciul de debut în campionat. „Marinarii” au amenințat poarta adversă prima dată în minutul 28, prin Bardu, pentru ca, patru minute mai târziu, Rohețki să scoată de sub bară șutul-centrare al lui Băjan. În minutul 38, Rapid CFR Suceava a rămas în zece oameni, după ce Andrei Cerlincă a luat două galbene în doar opt minute (30 – 38). Farul a încercat să speculeze momentul, dar Rohețki a fost iar la post, la șutul din afara careului al lui Valentin Ion, din minutul 41.  După pauză, paradoxal, Rapid CFR Suceava a început mai decisă și a fost mai periculoasă, deși juca în zece oameni. Ocazia lui Tiron, din minutul 49, a prefațat golul lui Marius Matei (fost jucător al Farului), din minutul 54, cu un șut din careu.

La acest scor, „marinarii” au forțat ofensiva, cu doi jucători de atac, iar în minutul 70, unul dintre ei, Marco Enciu, a egalat (cap din apropiere), fructificând centrarea omniprezentului Bardu. Venit la Farul de puțin timp, Enciu intrase pe teren doar de cinci minute. În minutul 72, „marinarii” s-au aflat foarte aproape de 2-1, Rohețki respingând miraculos șutul lui Bardu din apropiere, iar în minutul 74, Enciu a tras peste din careu. Au fost ultimele ocazii periculoase ale Farului, care, în minutul 85, s-a văzut și ea în zece oameni (Băjan primind al doilea avertisment), astfel că planurile de victorie i s-au năruit definitiv.

FC Farul (antrenor, Marian Pană) a jucat cu: Vl. Neagu – Băjan, Miulescu, Straton (cpt.), Szalkai – Ochia – Bardu, V. Ion (58 Ivănică), R. Neagoe, Pâslaru (65 Enciu) – Igiroșanu. Principalul oaspeților, Florin Cristescu, i-a folosit pe: Rohețki – D. Bălan, Velescu, Plecanciuc, Semeghin (cpt.) – Cerlincă, G. Apostol, Sfrijan, Tiron (81 Bâgu) – M. Negru (46 Marinkovic), M. Matei (90+1 Golofcă).

VEZI O AMPLĂ‚ GALERIE FOTO DE LA FARUL – RAPID CFR SUCEAVA

Marian Pană: „N-am ce să le reproșez jucătorilor”

„Echipa a încercat să se exprime, dar atât a putut la acest moment. N-am ce să le reproșez băieților. S-a văzut că au vrut și că au încercat. Am presat și ne-am creat câteva ocazii, mai ales în superioritate numerică, și ne puteam desprinde. Dar s-a și văzut în unele momente o stare de precipitare. Sunt dezamăgit că n-am câștigat, dar nu pot fi supărat pe jucători. Ușor-ușor, putem să facem o echipă foarte bună. S-a simțit tracul debutului, dar trebuie să ne declarăm mulțumiți că, până la urmă, n-am pierdut. Însă puteam să și câștigăm. Nu știu dacă am folosit prea bine avantajul omului în plus, dar au fost momente în care s-a văzut clar că putem face treaba asta. Am câștigat un punct. Aveam alte planuri, voiam să fac și a treia schimbare (cu Plămadă), dar m-a împiedicat roșul primit de Băjan și nu am riscat. Eu zic să luăm partea bună a acestui meci și să pregătim următorul meci în liniște. Mai avem de lucrat la omogenitate, dar și de plusat la pregătirea fizică. Însă probabil că, odată cu scurgerea partidelor, ne vom pune la punct”, a declarat antrenorul Marian Pană.

Sursa: Ziua Constanța

 


Știai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului din ligile inferioare?

Autor: Mihai Andries Publicat: 01 Sep. 2014, 13:44 Actualizat: 01 Sep. 2014, 13:46 Campionat
Pe aceeași temă