„Marinarii” dau piept cu brașovenii: „Mă aștept la trei victorii în acest debut de stagiune”

Mihai Andries 13 Sep. 2013, 12:37 Campionat

După un debut perfect de sezon, cu victorii în toate cele trei meciuri susținute (unul în campionat și două în Cupa României), FC Farul se pregătește pentru partida din etapa secundă a Ligii a 2-a, în care va întâlni la Constanța, mâine, de la ora 11.00, nou-promovata Unirea Tărlungeni. Dacă „marinarii” au câștigat în deplasare în runda inaugurală, 2-1 cu Gloria Buzău, Unirea a pierdut în propriul fief cu CSMS Iași, una dintre candidatele la promovare, scor 2-3. Oaspeții au condus cu 3-0 (înscriind în minutele 4, 55 și 74), iar Tărlungeni a revenit pe final, cu goluri în minutele 86 și 88, dar nu a mai avut puterea de a obține măcar un punct. În clasament, Farul se află pe locul trei, iar oaspeții săi de mâine ocupă poziția a 11-a.

Antrenorul constănțenilor, Ion Răuță, privește cu seriozitate meciul cu Unirea, fiind pus în gardă de faptul că jucătorii brașoveni joacă de trei-patru ani împreună, alcătuind în consecință o echipă foarte omogenă, și că depun un efort foarte mare în timpul jocului.

„Mi-e teamă oarecum ca partida de astăzi (n.r. miercuri), cu CF Brăila, să nu lase urme, din punct de vedere fizic, în jocul nostru de sâmbătă. Se știe că avem mai mulți băieți care au venit la lot mai târziu și nu au prins întreaga pregătire. Însă ne dorim cu toții victoria. Important este să tratăm meciul cu seriozitate. Orice partidă și orice punct sunt importante pentru noi. Seria este echilibrată anul acesta, astfel că victoriile vor veni greu. Cu excepția câtorva echipe (CSMS Iași, Dunărea Galați, FC Clinceni sau Rapid), nu sunt diferențe mari între formații. Eu mă așteptam la trei victorii în acest debut de stagiune, pentru că am mare încredere în jucători. Ne-am format un nucleu de fotbaliști dobrogeni, garnisit cu mai mulți copii dornici de performanță”, a arătat Ion Răuță.

Pentru disputa cu Unirea Tărlungeni, Farul îi va avea la dispoziție, dintre cei absenți în Cupă, pe Berti Nicola (căruia i-a expirat etapa de suspendare) și pe Iulian Răvoiu (accidentat în ultimul timp, dar care, de miercuri, se pregătește normal). În plus, s-a întors la echipă, de la Naționala Under-19 a României, și Robert Băjan, care ar putea fi mâine cel puțin rezervă, în funcție de starea sa fizică. Cu Naționala, Băjan a susținut trei meciuri (amicale) în patru zile (două cu Elveția, la București, și unul în Bulgaria), în primele două intrând pe teren în repriza secundă, iar contra bulgarilor fiind titular integralist. Răuță își pune mari speranțe și în tânărul nigerian Abdurarazak Mansur, care a jucat foarte bine cu CF Brăila. Beneficiind și de inferioritatea numerică a oaspeților, care au evoluat în zece oameni încă din minutul 24, „Mansi” a avut multe incursiuni ofensive pe partea stângă, în condițiile în care a jucat fundaș.
 
„Nu are de ce să iasă scandal cu Viitorul”
 
În Cupa României, Farul a trecut până acum de două tururi, calificându-se în „16″-imile de finală, unde se va duela cu o echipă de Liga 1. Sorții îi pot rezerva ca adversar și FC Viitorul. Ion Răuță a declarat că, dacă va fi așa, la meciul respectiv nu are de ce să iasă scandal. „Meciul cu o echipă de Liga 1 ne onorează. Sperăm la victorie. Având cât mai multe succese și crescând calitatea jocului, putem readuce și spectatorii în tribune”, a spus principalul Farului.

 

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 13 Sep. 2013, 12:37 Campionat
Pe aceeași temă