„Marinarii” au schimbat macazul și au scos Rapidul de pe șine. Chițu a fost decisiv | FOTO

FC Farul a realizat, duminică seară, prima victorie din această ediție a Ligii a 2-a, trecând la Constanța de Rapid București, principala contracandidată la promovarea în primul eșalon. Scorul a fost 1-0, în urma golului marcat de Sorin Chițu, în minutul 69.

În fața unor tribune mai populate față de ultimele meciuri și grație unei reprize secunde mult mai bune decât prima parte, „marinarii” au trecut cu bine de disputa cu Rapid, la capătul unui joc în care au luptat și au făcut mare risipă de energie. În minutul 45, Farul a marcat, prin Pătulea, dar golul a fost anulat în cele din urmă pe semnalizarea (pentru un henț) a asistentului Ionuț Babadac.

Rapid a fost aproape de gol în minutul 60 (bară din careu a lui NKoyi), pentru ca, zece minute mai târziu, Sorin Chițu să fie omul potrivit la locul potrivit și să puncteze din apropiere pentru victoria Farului.

Gache: „Un meci reușit, care ne dă speranțe”

„Este o victorie meritată. La început, în ciuda experienței noastre, am fost parcă speriați de numele Rapidului. Nu am intrat normal în meci, iar în prima parte am jucat de parcă îi antrenam la cap pe fundașii adverși. După pauză însă situația s-a schimbat. La cabine le-am spus băieților că au experiență și că pot juca fotbal, dar nu știu de ce nu o fac, și că trebuie să evoluăm pe jos, repede și să pasăm mai mult. Așa s-a întâmplat, iar jocul a fost unul reușit, care ne dă speranțe. Sigur, formația poate mai mult și aveam nevoie de această descătușare”, a declarat Constantin Gache.

Alexa: „Cred că am controlat meciul”

„Cred că am controlat meciul, iar în multe momente am fost echipa mai bună. Nu am marcat însă, iar după ce am avut o bară, a înscris Farul. Încă nu suntem omogeni și ne-a fost greu, pentru că Farul a jucat cu ambiție și s-a apărat supranumeric, uneori și în zece oameni”, a punctat și Dan Alexa.

FARUL CONSTANȚA – RAPID BUCUREȘTI 1-0
S. Chițu ’69

Gudea – Milea, Șt. Rusu, D. Bratu, I. Barna – Ad. Ionescu – M. Ion, Cristocea (cpt.)(Al. Grigoraș ’90+2), Nicorec (Băjan ’85) – S. Chițu, Pătulea (Butoi ’90+4)
Rezerve neutilizate: I. Dinu – S. Ilie, Al. Vieru, Suciu
Antrenor: Constantin Gache

Romero – Kusnir, Robuste, Grassi, Josl – Trandu, Moke (cpt.) – G. Ganea (Burcea ’74), I. Popa (Luque ’64), Tudoran – N’Koyi (Djalo ’59)
Rezerve neutilizate: Drăghia – Al. Mitu, N. Vasile, Martin
Antrenor: Dan Alexa

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă