Marica preia SSC Farul. Grigoraș, alungat de la club în vară, a fost readus ca antrenor. EXCLUSIV | Bugetul pus la dispoziție de noul patron și obiectivul fixat

Marius ANGHEL, Matei Udrea 20 Sep. 2018, 16:58 Campionat

În plin sezon, SSC Farul – echipă nou-promovată în Liga 2 – se reformează din temelii: își schimbă patronul, antrenorul, finanțarea și, foarte posibil, lotul de jucători, laolaltă cu obiectivul.

Farul urmează să fie preluată, zilele următoare, de Ciprian Marica. Echipa are, începând de joi, un nou antrenor principal, după ce Ion Barbu a decis după ultimul meci să se retragă din această funcție, din cauza condițiilor și a rezultatelor înregistrate în primele șapte etape. Echipa constănțeană din Liga 2 va fi condusă din nou de Petre Grigoraș, chiar antrenorul care a contribuit la promovarea în eșalonul secund, însă care în această vară a fost îndepărtat cu scandal după ce a fost suspectat de către suporteri că ar fi implicat într-un plan ascuns de preluare a clubului de către autoritățile locale.

Revenirea lui Petre Grigoraș și a colaboratorului său, Marian Dinu, la SSC Farul se datorează în primul rând lui Ciprian Marica. Fostul atacant al naționalei, deținător al brandului FC Farul, s-a implicat direct în activitatea clubului suporterilor în ultimele etape, achitând cheltuielile pentru deplasări și organizarea meciurilor de pe teren propriu, iar acum se află foarte aproape de preluarea echipei. Actele de asociere cu formația din Liga 2 sunt ca și finalizate, iar Marica a spus în repetate rânduri că, în cazul în care ar fi preluat clubul din vară, l-ar fi menținut ca antrenor pe Grigoraș.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a transmis și el, atunci când a vorbit despre SSC Farul, că îndepărtarea lui Petre Grigoraș, omul în care avea încredere, l-a dezamăgit.

Sursele ProSport spun că Marica va pune la bătaie, până la sfârșitul acestui an, un buget de 350.000 de euro. Din iarnă, în funcție de implicarea Primăriei conduse de Decebal Făgădău, se va clarifica și suma pe care va conta clubul în primăvară. Aceleași surse bine informate afirmă că noii conducători ai clubului nu intenționează să fixeze, ca obiectiv, promovarea imediată a Farului, deși – evident – nu se vor da la o parte dacă se ivește oportunitatea să intre, pe parcurs, în lupta pentru primele trei locuri în Liga 2. Ținta oficială va fi menținerea în Liga 2. 

Ținând cont că Farul e acum, după 7 etape, pe locul 15, cu 6 puncte (golaveraj 13-17), la o distanță de 10 puncte în urma Petrolului Ploiești, ocupanta locului 3 (care trimite la baraj) și cu un singur punct peste Luceafărul Oradea (locul 16 e primul retrogradabil în Liga 3), obiectivul pare realist.

Foarte probabil, în perioada următoare se vor mai aduce fotbaliști în lot. Impresarul Gherghișan, care s-a ocupat de club în ultima perioadă, va fi și el îndepărtat, spun sursele noastre.

Ciprian Marica a fost prezent și el joi după-amiază la stadionul din Constanța.

Foto: Telegraf online

Marius ANGHEL, Matei Udrea 20 Sep. 2018, 16:58 Campionat
Pe aceeași temă