„Măcar, dacă se ajunge la o desființare, să nu rămânem cu gustul amar că ne-am făcut de râs”. Pânzaru, mulțumit de jucătorii săi după ce au remizat și cu Academica

Marius ANGHEL 17 May. 2015, 11:58 Campionat

CF Brăila a încercat să-și mulțumească publicul cu o victorie împotriva uneia dintre favoritele la promovarea din Seria I din acest sezon. După ce a încurcat liderul FC Voluntari, jucătorii lui Alin Pânzaru au pus piedică și Academicii, cea de-a doua clasată din campionat. Nu a fost un succes, ci o remiză albă care îl mulțumește pe tehnician având în vedere situația delicată prin care trec jucătorii săi și clubul în aceste momente. Plătiți în acest an doar cu o jumătate din salariul aferent lunii ianuarie, fotbaliștii de la Brăila au dat tot ce au putut, având în vedere că nu mai au niciun obiectiv.

Despre meciul cu Academica, Alin Pânzaru a spus că nu l-a interesat în mod deosebit rezultatul, ci mai degrabă să lase o impresie bună pe acest final se sezon în care nu știu dacă vor mai continua sau se va ajunge la desființare.

„Scorul arată realitate. A fost un meci moale, în sensul ritmului. Noi, ne știți, suntem oarecum încheiați cu calculul cu clasamentul, iar ei dezumflați după eșecul cu Voluntariul. Bănuiesc că nici cei mai optimiști dintre ei nu mai sperau la o schimbare a clasamentului și de aici un meci de uzură. Vorba domnului Urican, suntem printre puținele, dacă nu singura echipă, care ne-am jucat șansa, indiferent de situația din clasament, de presiune, de interese. Și, la ora actuală, la problemele care sunt, motivație în afară de existență nu mai găsim. Dar am vrut, mai ales că sunt ultimele două meciuri de acasă din acest sezon și contra echipelor de pe primele două locuri, să lăsăm o impresie bună. Măcar, dacă se ajunge la o desființare, să nu rămânem cu gustul amar că ne-am făcut de râs. Eu zic că nu, în condițiile în care am fost și cu jucătorii pe care îi avem. Suntem bine. Mai sunt trei jocuri, probabil în următoarele două voi merge pe același schelet tânăr. V-am spus, nu mă interesează absolut deloc, sub nicio formă, rezultatul. Mă interesează cei tineri care intră să aibă încredere în ei, să aibă poftă de joc, pentru că, până la urmă, aici sau în altă parte ei reprezintă viitorul fotbalului sau ar trebui să-l reprezinte. Acum, în condițiile în care ne scăldăm în mizerie, nu știu ce poftă și chef o să mai aibă ei de a crește în acest fotbal. Dar ca să viseze și ei frumos, au nevoie de încredere, de jocuri. Și o să le dau. În două jocuri vor avea oportunitatea să se miște”, a spus după meciul cu Academica Alin Pânzaru.

Întrebat de reporter despre jucătorul Stelian Nicoliță, antrenorul Brăilei a spus zâmbind: „A fost răpit. Are o situație grea acasă, nu știm exact despre ce e vorba. A lipsit din misiune. Probleme familiare din ce știu eu”.

Urican: „Am practicat cel mai frumos fotbal din serie”

La rândul său, Ciprian Urican, antrenorul celor de la Academica a felicitat echipa brăileană pentru modul corect în care și-a apărat șansele în acest campionat. Totodată, antrenorul echipei piteștene a vorbit despre cauza care a dus la ratarea promovării.

„Un meci care s-a disputat cu două echipe care practic nu mai aveau obiectiv, dar în același timp s-a disputat între două echipe care au respectat competiția de-a lungul întregului sezon. Eu în primul rând vreau să felicit echipa Brăilei, are cel mai mare respect din partea mea, din această serie. Jocul de astăzi a fost, de altfel, practicat de două echipe extrem de curate și, chiar dacă a fost un meci fără miză, au fost situații de poartă, au fost atacuri, fiecare a dorit să învingă pentru că ăsta e spiritul competiției. S-a terminat egal și eu consider că am avut câteva ocazii mai clare în plus, dar zic că merităm rezultatul de egalitate.

Noi am jucat ca într-o competiție curată, cu jocuri câștigate, cu jocuri pierdute, egaluri. Din nefericire, nu am avut continuitatea celor de la Voluntari, nu am reușit să facem jocurile pe care le-au făcut ei, să lege atâtea victorii.

Noi am practicat cel mai frumos fotbal din serie. Este o părere nu numai a mea, care poate fi interpretată ca subiectivă, dar și a colegilor antrenori din campionat. Practicăm un joc plăcut, un joc eficient, dar cu normalele sincope care se petrec într-un campionat de fotbal.

Din punct de vedere financiar nu am avut niciodată probleme, chiar am făcut reclamă fotbalului. Avem infrastructură bună, salarii plătite la zi, nu avem datorii la stat. Suntem echipa care am luat licența fără nicio penalizare, ceea ce spune totul despre seriozitatea din partea investitorului”, a spus Urican.

CF Brăila se află pe locul 6 în play-off-ul Seriei I cu trei etape înainte de final și are șanse mari să încheie pe această poziție. Suceava, echipa de deasupra, are 6 puncte în plus. De partea cealaltă, Academica nu mai poate urca pe locul 1, însă nici cădea pe locul 3.

Foto și video: Pro Brăila

Marius ANGHEL 17 May. 2015, 11:58 Campionat
Pe aceeași temă