„Lupii” au mușcat doar de două ori! Petrolul trece de Energeticianul și se menține aproape de locurile promovabile. Robert Moldoveanu, la primul gol pentru ploieșteni

Marius ANGHEL 19 Mar. 2019, 21:29 Campionat

Petrolul n-a avut probleme în a se impune în meciul de pe teren propriu cu Energeticianul, câștigând însă doar cu 2-0, după ce a ratat în dese rânduri, inclusiv din penalty. Sergiu Arnăutu (20) și Robert Moldoveanu (82) au marcat golurile care țin formația ploieșteană aproape de locurile promovabile.

Petrolul a început furibund meciul cu Energeticianul, însă Axinte a fost precum un zid pe linia porții și a parat în fața lui Ștefănescu (5 și 7), ca apoi să pareze inclusiv penalty-ul executat de Laurențiu Marinescu (9). Dragu (10) a respins apoi în două rânduri de pe linia porții în fața aceluiași Pușcaș, pentru ca nici Arnăutu (15) să nu țintească poarta cu o lovitură de cap de la 11 metri. La poarta cealaltă, Vlad Rusu (12) l-a încercat timid pe Cezar Lungu cu un șut de la distață, însă goalkeeperul Petrolului n-a avut emoții să prindă.

Echilibrul s-a rupt în minutul 20, atunci când Sergiu Arnăutu a profitat de o greșeală a lui Neașca, a interceptat mingea și a finalizat lângă bara din dreapta cu un șut de la 18 metri.

Axinte le-a făcut din nou clipe fripte petroliștilor. A respinge de lângă bară mingea șutată de Marinescu (31), a prins devierea lui Moldoveanu (36), a parat din nou în fața lui Ștefănescu (37) și în același minut a reținut și lovitura de cap a lui Arnăutu. Și tot Moldoveanu (39) a ajuns la finalizare în dreapta, dar Axinte a reținut în doi timpi lângă prima bară, aducând disperate în tabăra „lupilor”.

Și partea secundă a jocului a început cu o nouă mare ocazie a Petrolului. Marinescu a luftat în 4 metri, mingea a ajuns la Ștefănescu (47), care a trimis peste din doar 6 metri. Apoi partida a devenit monotonă. Chiar și așa, Arnăutu (70) a fost aproape de dublă, dar Lung a blocat mingea la una dintre puținele faze în care Axinte era bătut. Și-a revenit însă rapid, parând în lateral șutul nou-intratului Bogdan Rusu (67).

Cea mai mare ocazie a Energeticianului a fost ratată de Alexandru Popescu (79). Atacantul a pus latul din 10 metri și a trimis direct în portar, după ce Lungu respinsese în față șutul lui Dragu.

Clipa de emoții s-a risipit însă rapid. Moldoveanu (79) a trecut de Lungu, l-a fentat inclusiv pe portar, însă Misăraș a respins de pe linie șutul atacantului. Tot Robert Moldoveanu (82) avea însă să aducă liniștea. După o pasă pe culoar a lui Bogdan Rusu, a scăpat singur cu Axinte și l-a învins în cele din urmă cu un șut printre picioare. Marinescu (84) și Gîrbiță (90+4) au mai avut și ei șuturi pe poartă, însă fără probleme pentru Axinte, respectiv Lungu.

S-a terminat 2-0 pentru Petrolul, care a făcut 53 de puncte și a menținut ritmul dat de primele patru clasate. Liderul Sportul Snagov și „U” Cluj sunt la cinci, respectiv trei puncte în față. În schimb, Energeticianul a ajuns la patru meciuri disputate în 2019 fără victorie și se menține pe locul 9 cu 31 de puncte.

Etapa următoare, Petrolul joacă duminică, de la ora 18:00, la Timișoara, cu ASU Politehnica, în timp ce Energeticianul o întâlnește tot duminică, dar de la ora 11:00, acasă, pe CS Mioveni.


 

Pentru a treia oară în primele patru etape programate în 2019, Petrolul este aleasă de FRF și televiziunile deținătoare de drepturi TV ale eșalonului secund să încheie runda din Liga 2. Formația ploieșteană nu are un început perfect de an și, pe lângă asta, trebuie să treacă, din nou, și peste presiunea dată de rezultatele obținute de contracandidatele în lupta pentru promovare. Sportul Snagov, „U” Cluj, Academica Clinceni și Chindia și-au câștigat meciurile în weekend și deja se pregătesc de două zile pentru următorul adversar. Interesant este și faptul că Chindia, echipă prezidată de un membru al Comitetului Executiv al FRF, este la polul opus Petrolului, adică pusă să joace în deschiderea etapelor, lucru care s-a întâmplat deja de trei ori în cele patru runde scurse până acum.

După remizele cu Energeticianul (1-1) și Chindia (0-0), Petrolul a căzut de pe podiumul Ligii 2, iar cum contracandidatele în lupta pentru promovare n-au comis nicio greșeală în această ultimă etapă, formația ploieșteană este condamnată la victorie împotriva Energeticianului. Partida de astăzi, de la ora 19:30, de pe stadionul „Ilie Oană”, încheie runda a 25-a și îi poate readuce pe galben-albaștrii mai aproape de locurile care duc în Liga 1.

Antrenorul Mugurel Cornățeanu speră ca „lupii” să regăsească gustul victoriei după meciul cu Energeticianul, formație împotriva căreia Petrolul se impunea în tur, la Petroșani, cu 3-0, și dădea start unei serii de trei victorii consecutive. Tot atunci, Laurențiu Marinescu (re)debuta în tricoul ploieștenilor. „Ne așteaptă un meci dificil prin prisma presiunii existente la acest moment, pentru că echipele din fața noastră nu au călcat greșit, și-au câștigat jocurile și s-au depărtat de noi. Vor fi mai multe schimbări în echipă, dar am mare încredere în jucătorii mei, trebuie să câștigăm cele trei puncte și să fim din nou acolo, aproape de echipele din fața noastră. Iar după aceea, important va fi să legăm victoriile, pentru că ele îți aduc liniștea și încrederea”, a prefațat Cornățeanu meciul cu Energeticianul.

În tur, la Petroșani, Petrolul s-a impus cu 3-0, cele trei goluri marcându-le încă din prima repriză, prin Sebastian Ghinga (5), Nini Popescu (15) și Lucian Cazan (36). Cei trei jucători sunt primei cei puțini din lot care au rezistat multiplelor schimbări făcute în iarnă de prahoveni.

De partea cealaltă, antrenorul echipei de la Petroșani, George Zima, este optimist că poate obține un rezultat bun la Ploiești, chiar dacă Energeticianul vine după o înfrângeri și două remize. „Aștept acest joc încă de când am promovat în Liga 2. Sunt meciuri aparte, datorită faptului că tribunele sunt pline de suporteri. Când evoluezi sau antrenezi în fața unei asistențe numeroase, simți cu adevărat sensul pur al fotbalului. Venim după o evoluție total nereușită din punct de vedere ofensiv (n.r. – 0-0 pe teren propriu cu FC Argeș), dar să nu uităm ca FC Argeș este o echipă experimentată și omogenă, cu mulți jucători de valoare. Chiar și așa am obținut un punct pentru că suntem un grup unit, iar defensiv am respectat sarcinile trasate. Săptămâna aceasta ne-am construit antrenamentele pe lucrurile pozitive din jocurile precedente, băieții au conștientizat evoluția din etapa trecută și mergem încrezători la Ploiești că putem să ne întoarcem cu puncte”, spune George Zima.

Portarul Petrolului, Cezar Lungu, nu crede că meciul cu Energeticianul va fi ușor. „Poate că, la prima vedere, pare că ne așteaptă un meci ușor. Dar, noi trebuie să-l tratăm cu seriozitate și nu concepem decât victoria. Din păcate, egalul cu Metaloglobus ne-a tras un pic în jos, dar campionatul este lung, trebuie să uităm ce a fost, să luăm fiecare meci în parte și să ne facem punctele. Atmosfera în vestiar este una bună, pozitivă, nu s-a pierdut nimic, nu cedăm lupta, mergem înainte și trebuie să începem să câștigăm”, a transmis și Cezar Lungu.

Înaintea meciului de la Ploiești, Energeticianul se află pe locul 9, cu 31 de puncte, în timp ce Petrolul e pe poziția a 5-a, cu 50 de puncte.

Partida care se dispută pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, de la ora 19:30, va fi arbitrată de centralul Eduard Ioniță (Galați) și de asistenții Cosmin Vătămanu și Mihăiță Necula (ambii din București). Rezervă este Marius Chițu (Târgoviște), în timp ce observatori au fost delegați Liviu Ciubotariu (Galați) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 25

COMENTARIUL LIVE:

â–ºPetrolul: C. Lungu – Borța, Sarris, Cr. Pușcaș, Țicu – Bucșa – Rob. Moldoveanu, Laur. Marinescu (cpt.), Kozoronis (N. Popescu 71′), Ștefănescu (Bg. Rusu 60′) – Arnăutu (Malakyan 75′)
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Alb. Olaru, Ghinga, Rob. Enache
Antrenor: Mugurel Cornățeanu

â–ºEnergeticianul: T. Axinte – Rob. Petre, D. Lung (cpt.), M. Ioniță, Misăraș, Andr. Dragu – Rem. Enache (Cenaj 69′), Al. Neacșa (Gîrbiță 46′), Cl. Petruș – Cioiu (Al. Popescu 62′), Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Vic. Buga – Guiti, Vl. Tudorache, Iovu
Antrenor: George Zima

â–ºMin 90+4 Final de partidă. Petrolul câștigă cu 2-0 meciul cu Energeticianul și se menține aproape de echipele de pe podium. Ploieștenii sunt la cinci puncte în spatele liderului Sportul Snagov și la trei față de „U” Cluj.

â–ºMin 90+4 Gîrbiță primește la 20 de metri, trage cu latul, mingea mușcă pâmântul și e reținută de Cezar Lungu pe linie

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºMin 84 Nini Popescu prelungește la Marinescu, care trage slab din fața careului, iar Axinte prinde

â–ºMin 82 2-0 Robert Moldoveanu primește pe culoar de la Rusu, scapă singur cu Axinte și îl învinge cu un șut printre picioare

â–ºMin 81 Robert Petre avansează și trage slab de la 16 metri, pe lângă poartă, la colțul lung

â–ºMin 80  Edgar Malakyan faultează din spate și primește cartonașul galben

â–ºMin 80 Robert Moldoveanu trece de Lung în fața careului, îl fentează în stânga și pe Axinte, trage pe poartă, însă Misăraș respinge de pe linie

â–ºMin 79 Dragu șutează puternic din stânga, Lungu respinge în față, direct la Alexandru Popescu, care trimite din 10 metri direct pe portar, care prinde de această dată. Ocazie colosală pentru Energeticianul, prima în acest meci

â–ºMin 75 Petrolul face și ea ultima schimbare. Iese Sergiu Arnăutu, autorul singurului gol marcat până acum, și intră Edgar Malakyan

â–ºMin 75 Lung îl faultează pe Moldoveanu în fața careului, iar petrolistul are o cădere spectaculoasă, o tumbă pe spate

â–ºMin 71 Iese Hrysovalantis Kozoronis și intră Nini Popescu

â–ºMin 71 Petruș trage de la distanță pe lângă poarta lui Lungu

â–ºMin 69 George Zima face și ultima schimbare. Iese Remus Enache și intră Drilon Cenaj

â–ºMin 67 Rusu trage din alergare de la 25 de metri central, iar Axinte scoate în stânga, în corner

â–ºMin 64 Marinescu bate în zid lovitura liberă de la 17 metri central, mingea e deviată pe spate și se duce în corner

â–ºMin 64 Membrii Peluzei Latine dau cu petarde și fumigene pe teren. E modul lor prin care sărbătoresc împlinirea a 15 ani a grupului Knot 2004

â–ºMin 62 O nouă schimbare la Energeticianul. Iese Marius Cioiu și intră Alexandru Popescu

â–ºMin 70 Lung blochează șutul lui Arnăutu de la 8 metri lateral stânga. Axinte era bătut

â–ºMin 60 Iese Cătălin Ștefănescu și intră Bogdan Rusu

â–ºMin 59 La Ploiești nu se mai joacă nimic. După o primă repriză plină de ocazii și un meci alert, acum aproape că se doarme pe gazon

â–ºMin 52 Rusu trage de la 16 metri central pe lângă bara din stânga, după ce Sarris luftează și nici coechipierii săi nu pot respinge din fața careului

â–ºMin 47 Centrare din dreapta, Marinescu plonjează în 4 metri să reia cu capul de la nivelul pământului, însă mingea îi trece printre picioare, ajunge mai departe la Ștefănescu, care trimite cu latul, incredibil, din 6 metri peste poartă

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 46 Unul dintre cei mai experimentați jucători ai Energeticianului cu care a început meciul, Alexandru Neacșa, este înlocuit la pauză cu Alexandru Gîrbiță

â–ºMin 45+1 Pauză. Petrolul conduce cu 1-0 după ce a deschid scorul prin Sergiu Arnăutu. În prima repriză, portarul Teodor Axinte a salvat în multe rânduri în fața ploieștenilor și a apărat chiar și un penalty

â–ºMin 42 Dan Bucșa primește și el cartonașul galben după ce îl calcă pe Neacșa

â–ºMin 41 Moldoveanu primește pe culoar și scapă singur cu Axinte, trage mult peste poartă, însă de la margine se ridică fanionul pentru offside

â–ºMin 39 Borța îi pasează lui Marinescu, iar acesta ridică mingea în careu pentru pătrunderea pe dreapta a lui Moldoveanu, care trage pe jos la prima bară, iar Axinte reține în doi timpi

â–ºMin 37 Ștefănescu scapă pe contraatac pe stânga, pătrunde în careu, își fentează adversarul și trage la colțul scurt, iar Axinte respinge în lateral. Ștefănescu recuperează, centrează din stânga la bara a doua, iar acolo Arnăutu se înalță și reia cu capul pe centru, dar Axinte prinde din nou

â–ºMin 36 Rusu îl ține în careul Petrolului pe Sarris și arbitrul dă fault în atac

â–ºMin 36 Kozoronic bate un corner de pe dreapta, Bucșa reia spectaculos pe spate, Moldoveanu deviază și Axinte prinde cu siguranță

â–ºMin 31 Marinescu preia la marginea careului o minge respinsă în față, ratează șutul, însă mingea se duce periculos spre poartă, iar Axinte respinge în corner de lângă bara din stânga sa

â–ºMin 28 Pușcaș respinge prost cu capul în față, Cioiu face un un-doi cu Rusu, pătrunde pe stânga și trage, însă Pușcaș plonjează, blochează și acordă corner

â–ºMin 27 Kozoronis primește în dreapta careului, însă este surprins în offside

â–ºMin 20  1-0 Sergiu Arnăutu interceptează mingea după ce Neacșa trage în blocajul lui Sarris, avansează în centru și înscrie lângă bara din dreapta cu un șut de la 18 de metri

â–ºMin 18 Dan Bucșa reintră pe teren cu capul bandajat și cu un alt tricou. Acum nu mai are numărul 29, ci 84

â–ºMin 17 Georgios Sarris vede și el cartonașul galben după ce ridică brațul prea sus la un duel aerian

â–ºMin 15 Borța centrează din dreapta, Arnăutu reia cu capul de la 11 metri, însă mingea se duce puțin pe lângă bara din stânga

â–ºMin 15 Remus Enache primește cartonașul galben după un fault la 40 de metri de propria poartă

â–ºMin 12 Cezar Lungu prinde fără probleme lângă bara din stânga sa, după un șut al lui Rusu de la distanță

â–ºMin 10 Dragu respinge în două rânduri de pe linia porții, într-un interval de 3 secunde, la ambele încercări ale lui Pușcaș de a înscrie din 6 metri

â–ºMin 9 Laurențiu Marinescu bate lovitura de pedeapsă în stânga, destul de aproape de centrul porții, Axinte sare excelent și parează în lateral. Goalkeeperul Energeticianului intervine din nou salvator în acest început de meci, pentru a treia oară

â–ºMin 8 Marinescu centrează din dreapta în partea opusă, Bușca recentrează în centru, Sarris reia cu capul din 8 metri, Axinte scoate în dreapta de sub transversală, Bucșa plonjează în 6 metri să reia cu capul, însă Daniel Lung îl lovește în cap pe mijlocaș atunci când respinge. Arbitrul dictează penalty și cartonaș galben

â–ºMin 7 Ștefănescu preia în stânga careului, își fentează adversarul în centru și trage cu efect către colțul lung, însă Axinte scoate aproape de sub transversală în lateral

â–ºMin 5 Prima mare ocazie a meciului. Moldoveanu centrează din dreapta în fața careului mic, Ștefănescu reia din 8 metri, însă Axinte respinge în lateral și apoi se degajează

â–ºMin 3 Petrolul domină începutul de meci, însă Ciociu interceptează, avansează lejer pe centru și trage în blocaj

â–ºMin 1 Bucșa intră tare, după doar 40 de secunde, asupra lui Cioiu, la mijlocul terenului, însă arbitrul dă doar galben, nu și galben

â–ºMin 1 A început partida de la Ploiești

Marius ANGHEL 19 Mar. 2019, 21:29 Campionat
Pe aceeași temă